Spółka miała swoje problemy ale juz poprzednie kwartały pokazywały ze Zpue je pokonało. Ostatni kwartał to juz stare dobre ZPUE. Widać w końcu zainteresowanie spółką przez inwestorów. pewnie wróci po kilku latach dywidenda. Poziom 200-250 nie da na siebie długo czekać. pozdrawiam
Budowa fotowoltaiki i nowej wiatrówki oraz prace w sieci związane z implementacją kodeksów sieciowych będą tutaj motorem. Już teraz czeka się troche na dostawę stacji. Jestem optymistą co do ZPUE.
Dali się wyleszczyć bo albo zarobili jak ja gdzie kupowali po 60 i mniej i im styknie, albo nie chcą trzymać tego papieru przez zimę bo zawsze wtedy jest przestój w firmie.
Spółka fajnie idzie w górę i to pewne że będzie ponad 200. Ale też duże prawdopodobieństwo że od początku stycznia będzie spora przecena. A jak zaczną sypać to na tak marnych obrotach małym kapitałem mogą zjechać dość sporo w dół. Więc teraz to ryzyko kupić. Lepiej poczekać
Masz rację, warto było wtedy wskoczyć lub trzymać. Jak Ty kupowałeś to ja sprzedawałem. Ale nie żałuję bo zarobiłem też trochę na Orlenie. Bałem się że przy 120 będzie ciężko sprzedać. Za 100 sprzedawałem swój pakiet 3 dni i jakiś idiota bawił się 1 akcja która kupował i sprzedawał.
Co do Infa to wiem to co każdy może wyczytać Ale znam dobrze tą spółkę i raczej za taką cenę w dodatku w zimę wolę postawić na inną spółkę. Ale też będę obserwował i liczył na większą przecena bo fajnie tutaj zarobiłem w krótkim czasie.
Spójrzcie na wyniki aukcji URE na moce z PV do 1MW. To jest ponad 700 lokalizacji. Zatem będzie tyle lub więcej stacji trafo z czego 2/3 wyląduje w ZPUE w ciągu roku. Za rok kolejna aukcja. Stabilna gałąź przychodu na 2-3 lata.
Fundamentalne kurs powinien być dużo wyżej. Obecna przecene warto wykorzystać do dobrania waloru. Czy po 145 czy po 148 gdy wartość spółki dojdzie do wartości fundamentalnej nie będzie miało w przyszłości rzadnego znaczenia. Pozdrawiam