• GDZIE SĄ ZYSKI ? Autor: ~Grzesiek [37.128.13.*]
    TU nie ma nawet przychodów , nie mówiąc o zyskach . Ja pasuje poszukam lepszej spółki .
  • Re: GDZIE SĄ ZYSKI ? Autor: ~new_stock [188.146.97.*]
    Zaczyna się dziwne naganianie... nowe osoby, które nagle są zawiedziony spółka, 4 dni przed wynikami mówią o zyskach, przy dynamice miesięcznych przychodów +50% rocznie mówią że nie ma przychodów..
  • Re: GDZIE SĄ ZYSKI ? Autor: ~zdzisiu [37.47.7.*]
    Dnia 2019-11-25 o godz. 17:06 ~Grzesiek napisał(a):
    > TU nie ma nawet przychodów , nie mówiąc o zyskach . Ja pasuje poszukam lepszej spółki .

Grzesiu, jak już trollujesz przeciwko spółce używając kilku nicków (m.in. jako  ~Inwestor [37.128.13.*] i wątek przeciętność) to zmieniaj proszę chociaż IP. [37.128.13.*]. W rankingu trolli minimalnie podwyższy to Twoją wiarygodność :)

Z pozdrowieniami!
    Zdzich

• Re: GDZIE SĄ ZYSKI ? Autor: ~supermen [37.128.13.*]
    Tak napisałem wątek pod tytułem ,, Przeciętność" a także ten wątek ,,Gdzie są zyski " i chyba nikt nie ma wątpliwości teraz komentuje twój komentarz detektywie.Dziś nazwałem się supermenem .
    W OBU wątkach opisuje TEN SAM problem nieudolnych rządów a także braku liczb nikomu nie NAKAZUJE ani KUPNA ani SPRZEDAŻY akcji spółki . Dziele się jedynie swoimi SPOSTRZEŻENIAMI i przywołuje FAKTY .
    Teraz zadam Ci pracę domową .

OTWÓRZ sprawozdania finansowe spółki MZN Property za lata 2012-2019 Q3 następnie DOKONAJ ANALIZY przychodów porównując do przedsiębiorstw z branży kolejno dokonaj analizy kosztów , zysków i OBLICZ marżę i jej dynamikę na przestrzeni danego okresu !

• Re: GDZIE SĄ ZYSKI ? Autor: ~anal2344 [79.140.121.*]
    Ty piszesz kompletne brednie. W biznesach internetowych liczy się przede wszystkim wzrost przychodów, bo muszą nabrać masy. A w przypadku MZN dynamika jest mocno dwucyfrowa i rośnie od kilku miesięcy.

W międzyczasie udało się spółce zdobyć 3 miejsce w swoim segmencie w Polsce (po otodom.pl i gratka.pl) i jako jedynej zbudować segment pośrednictwa kredytowego (zgodnie z trendami światowymi). Segment Finansowy juz jest prawie na break-even (brakuje tylko kilkuset tysięcy PLN) i ma silną dźwignie (czyli wzrost przychodów prowadzi do ponadprzeciętnego wzrostu zysków).

W perspektywie kilku miesiecy widzę tutaj nie tylko dwucyfrowy wzrost przychodów, ale rowniez zysków, co powinno się szybko przełożyć na dynamiczny wzrost wyceny giełdowej (MZN był już w 2017 notowany ponad PLN 2 za akcje, mimo iż wtedy dopiero się rozkręcał!).

Raport za 9M/19 powinien dać przedsmak, co nas czeka w kolejnych kwartałach.

[x]
MORIZON 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.