Uwaga będzie ostro . Obserwują Morizona od jakiegoś czasu i odnoszę wrażenie , że kierują nią ludzie ,którzy ,,nie mają jaj " . Ich punkt widzenia wygląda tak : ,, po co mamy zarabiać w miliardach jak zarabiamy milion ?" . Mają wydzieloną spółkę (własność) , która zajmuje się SEO , a ich strona w googlach wyświetla się daleko za konkurencją . Mają ,, ponoć " jakiś segment finansowy Lendi ,o którym chyba nikt nie słyszał .Wreszcie pracują (tak mówią ale nie wiem czy ktoś rzeczywiście w to wierzy ) nad jakąś platformą OneStopShop od 5 lat i dalej nic im nie wychodzi . Drogi zarządzie w biznesie trzeba dążyć do doskonałości albo dać sobie spokój . Apeluje przestańcie chować głowę w piasek i wyślijcie wreszcie wniąsek o upadłość spółki i dajcie sobie z tym spokój . Wy kłamiecie ale liczby zawsze powiedzą prawdę .
To co ty wypisujesz, to jest jeden wielki bullshit. Nie masz zielonego pojecia ani o spolce ani o branzy w ktorej dziala. W ogole sie nie zapoznales z tym co spolka robi, dokad zmierza i jakie ma wyniki.
Segment finansowy spolki (czyli Lendi) generuje juz 41% jej przychodow i zdecydowana wiekszosc jej wzrostow. MZN robi dokladnie to, co jej globalni konkurenci, ale jest na razie jedyna spolka w Polsce, ktora laczy wyszukiwarki real estate z posrednictwem finansowym. I wlasnie to daje jej 2-3 lata przewagi.
Klienci MZN wyszukuja nieruchomosci na portalach spolki, odpowiednie finansowanie i moga przez nia rowniez zalatwic sobie kredyt. Wlasnie to jest ten OneStopShop. MZN wykorzystuje leady, ktore pozyskuje przez wyszukiwarki i ogloszenia, do sprzedazy kredytow (czyli biznesu bardzo skalowalnego i marzowego)..
widzę, że kogoś mocno nerwy ponoszą... jeśli wzrost przychodów o 50 proc rok do roku uważasz za przeciętność, to zazdroszczę inwestycji ;) narzekać może każdy, ale o pracy tylu chętnych już nie ma... jak masz dobre pomysły jak skokowo zwiększyć sprzedaż to możesz zgłosić się do zarzadu lub sam założyć spółkę, a nie na forum bijesz pianę...
Bogdan
Rzadko zdaża mi się komentować cokolwiek na tym portalu ale po tym jak przeczytałem te wypociny krew mnie zalewa ,może zamiast pisać najpierw należałoby cokolwiek poczytać o spółce. Nie rozumiem tej nagonki na spółkę. Przed następnym komentarzem przeczytaj w ogóle o co chodzi w tym biznesie bo widzę , że nie masz zielonego pojęcia. To że ty czegoś nie widziałeś lub nie słyszałeś nie znaczy , że to nieistnieje.
https://blog.kurasinski.com/2019/08/morizon-pl-polski-gracz-na-rynku-zdominowanym-przez-medialne-giganty/
A do moderatorów apeluje aby podobne komentarze niegrzeczne a w dodatku niemerytoryczne usuwali.
2 lata temu byłem przekonany, że ktoś ich po prostu przejmie- bo technologicznie byli do przodu, taka droga na skróty i kupno gotowego rozwiązania,altus też chyba taki scenariusz obstawiał, ale w międzyczasie trochę się zmieniło zarówno jeśli chodzi o altusa jak i u konkurencji-inwestycje w technologie na przykład, a teraz chyba sami czekają na chętnego -stąd ten wywiad, który zamieściłeś dla równowagi polecam przeczytać raport biura maklerskiego przy przejściu z new connect-cena emisji 1.50 przypominam plus wizje dotyczące przyszłych zysków i przychodów i porównać z przychodami i zyskami rzeczywistymi, tak dla równowagi
raport VEStor DM z 14 maja 2018 zamówiony przez zarząd- wycena akcji 2,2 prognozowane przychody za 2019 rok 46 milionów i czysty zysk 6,2 miliona !!-cały raport dostępny na bankierze