• Przeciętność Autor: ~Inwestor [37.128.13.*]
    Uwaga będzie ostro .
    Obserwują Morizona od jakiegoś czasu i odnoszę wrażenie , że kierują nią ludzie ,którzy ,,nie mają jaj " . Ich punkt widzenia wygląda tak : ,, po co mamy zarabiać w miliardach jak zarabiamy milion ?" . Mają wydzieloną spółkę (własność) , która zajmuje się SEO , a ich strona w googlach wyświetla się daleko za konkurencją . Mają ,, ponoć " jakiś segment finansowy Lendi ,o którym chyba nikt nie słyszał .Wreszcie pracują (tak mówią ale nie wiem czy ktoś rzeczywiście w to wierzy ) nad jakąś platformą OneStopShop od 5 lat i dalej nic im nie wychodzi . Drogi zarządzie w biznesie trzeba dążyć do doskonałości albo dać sobie spokój . Apeluje przestańcie chować głowę w piasek i wyślijcie wreszcie wniąsek o upadłość spółki i dajcie sobie z tym spokój . Wy kłamiecie ale liczby zawsze powiedzą prawdę .
  • Re: Przeciętność Autor: ~anal1234 [212.86.35.*]
    To co ty wypisujesz, to jest jeden wielki bullshit. Nie masz zielonego pojecia ani o spolce ani o branzy w ktorej dziala. W ogole sie nie zapoznales z tym co spolka robi, dokad zmierza i jakie ma wyniki.

Segment finansowy spolki (czyli Lendi) generuje juz 41% jej przychodow i zdecydowana wiekszosc jej wzrostow. MZN robi dokladnie to, co jej globalni konkurenci, ale jest na razie jedyna spolka w Polsce, ktora laczy wyszukiwarki real estate z posrednictwem finansowym. I wlasnie to daje jej 2-3 lata przewagi.

Klienci MZN wyszukuja nieruchomosci na portalach spolki, odpowiednie finansowanie i moga przez nia rowniez zalatwic sobie kredyt. Wlasnie to jest ten OneStopShop. MZN wykorzystuje leady, ktore pozyskuje przez wyszukiwarki i ogloszenia, do sprzedazy kredytow (czyli biznesu bardzo skalowalnego i marzowego)..

• Re: Przeciętność Autor: ~gerson [91.207.172.*]
    widzę, że kogoś mocno nerwy ponoszą... jeśli wzrost przychodów o 50 proc rok do roku uważasz za przeciętność, to zazdroszczę inwestycji ;) narzekać może każdy, ale o pracy tylu chętnych już nie ma... jak masz dobre pomysły jak skokowo zwiększyć sprzedaż to możesz zgłosić się do zarzadu lub sam założyć spółkę, a nie na forum bijesz pianę...
  • Re: Przeciętność Autor: ~Bogdan [5.173.24.*]
    Bogdan
    Rzadko zdaża mi się komentować cokolwiek na tym portalu ale po tym jak przeczytałem te wypociny krew mnie zalewa ,może zamiast pisać najpierw należałoby cokolwiek poczytać o spółce. Nie rozumiem tej nagonki na spółkę. Przed następnym komentarzem przeczytaj w ogóle o co chodzi w tym biznesie bo widzę , że nie masz zielonego pojęcia. To że ty czegoś nie widziałeś lub nie słyszałeś nie znaczy , że to nieistnieje.
    https://blog.kurasinski.com/2019/08/morizon-pl-polski-gracz-na-rynku-zdominowanym-przez-medialne-giganty/
    A do moderatorów apeluje aby podobne komentarze niegrzeczne a w dodatku niemerytoryczne usuwali.
  • Re: Przeciętność Autor: ~zloty [188.147.34.*]
    2 lata temu byłem przekonany, że ktoś ich po prostu przejmie- bo technologicznie byli do przodu, taka droga na skróty i kupno gotowego rozwiązania,altus też chyba taki scenariusz obstawiał, ale w międzyczasie trochę się zmieniło zarówno jeśli chodzi o altusa jak i u konkurencji-inwestycje w technologie na przykład, a teraz chyba sami czekają na chętnego -stąd ten wywiad, który zamieściłeś dla równowagi polecam przeczytać raport biura maklerskiego przy przejściu z new connect-cena emisji 1.50 przypominam plus wizje dotyczące przyszłych zysków i przychodów i porównać z przychodami i zyskami rzeczywistymi, tak dla równowagi
  • Re: Przeciętność Autor: ~zloty [188.147.34.*]
    raport VEStor DM z 14 maja 2018 zamówiony przez zarząd- wycena akcji 2,2 prognozowane przychody za 2019 rok 46 milionów i czysty zysk 6,2 miliona !!-cały raport dostępny na bankierze
[x]
MORIZON 0,51% 1,97 2020-06-02 10:20:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.