• Dzisiaj raport Autor: ~hp [83.30.156.*]
    Czy pokażą dobre wyniki i potwierdzą zmianę trendu, że poprzedni raport nie był wyjątkiem i zaczynamy zarabiać?
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Denzel [31.182.209.*]
    Raport cud malina, myślałem, że wyjdą na 0 a nawet będzie strata w3Q bo i on nie opiewał w zamówienia istotne a tu proszę...
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    tak jak pisałem, wszystko powyżej 0,5 mln byłoby super
    https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2019-11/0000116668_201911060000123103.pdf
    świetny raport pokazujący zapoczątkowana tendencję, a przed nami dwa kolejne kwartały, które będą zarąbiste
    w 4 kw tego roku zakończenie i zaksięgowanie witchera w większej części, a 1 kw przyszłego roku?
    łał, ten zapowiada się najlepszy w historii spółki
    zarząd jednak jest kumaty, byliby idiotami ustalając program motywacyjny uwzględniający rok obecny, jakby było on słaby?!
    ciężko coś na temat programów lojalnościowo - motywacyjnych znaleźć, ale udało mi się:
    https://www.parkiet.com/Analizy/302249999-Bonusy-uzaleznione-od-celow.html
    mam nadzieję, że cele ustalą uczciwe i ambitne, a wtedy wszystkim się to opłaci
    ps> chciałbym jakieś powiązanie np z kursem
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Dete [31.0.46.*]
    Odleciałes , raporty powinny być cały czas na plusie zysk poniżej 3mln to wstyd dla platige.....
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    Jest SUPER :) to będzie bardzo dobry rok :) No i pojawia sie DETE na forum, znaczy idą wzrosty :)
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Cinek [131.207.242.*]
    Genialny raport, trochę zaskoczyli tak wczesną godziną publikacji, ale zgodnie z tradycja jak raport jest dobry to publikuja wcześniej.
    "Narastająco, w okresie od 1 stycznia do 30 września 2019 roku Grupa Platige Image osiągnęła 4,6 mln zł zysku na sprzedaży," Przypominam, że w rekordowym roku 2012 mieli 5mln zysku na koniec roku.
    RAPORT JEST BARDZO DOBRY
    dete,
    po co tutaj siedzisz, jak ci się platige nie podoba?!
    dla mnie, nie spekulanta jak ty, tylko inwestora długoterminowego liczą się trendy zapoczątkowane w spółce
    jest więcej niż ok, a defetystom polecam ocenę, czy przy 30 zł akcje są tanie?
    moim zdaniem, dla spółki innowacyjnej z tej branży, c/z obecnie wyliczalne równe 22 to chyba niezbyt dużo?
    a, mamy przed sobą kolejne dobrze zapowiadające się kwartały...
    zastanawiające jest jak ci co nie mają akcji są krytycznie wobec spółki, która nie dość, że zrobiła mocną restrukturyzację
    i zapanowała nad kosztami stałymi oraz pięknie zwiększa sprzedaż i zyski
    to zyskuje coraz mocniejszą pozycję w światowej elicie
    polecam wczytać się w raport:
    https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2019-11/0000116668_201911060000123103.pdf
    ...i wyciągnąć właściwe i obiektywne wnioski, ot choćby takie jak opinia zarządu:
    cyt
    ''W ocenie Zarządu Platige Image S.A., niezależnie od poziomu wpływów i wydatków związanych z realizacją projektu, obecna współpraca z Netflix niesie istotne niewymierne korzyści w zakresie rozwoju studia i perspektyw działalności Platige Image S.A. poprzez wejście na nowy rynek produkcji efektów specjalnych VFX na potrzeby graczy globalnych takich jak Netflix. ''
    i coś nowego z eventowego działu:
    https://konsolowe.info/2019/11/epic-game-music-z-udzialem-platige-image-odbedzie-sie-w-warszawie/
    ps> może wpadnę? bliziutko mam...

• Re: Dzisiaj raport Autor: ~nowy [51.38.95.*]
    Ty fan pli nie rozumiesz jednej rzeczy. Że PLI nigdy nie zrobi efektu skali, te c/z które podajesz to w spółkach które choć mają na to szanse. Tu szansy brak.
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~fanpli [2.58.194.*]
    niestety nowy, wiem swoje
    a, ty nie jesteś dla mnie autorytetem, aby mnie pouczać
    czy, tego nie rozumiesz?
    możesz mieć swoje oceny i ok, ale nie zabraniaj tym co inaczej myślą mieć swoje zdanie!
    co, ty wiesz o tej spółce, poza treściami z forum i swoimi własnymi przemyśleniami?
    masz okazję : rusz swoje 4 litery na najbliższe walne 20 listopada i wtedy merytorycznie możesz podyskutować
    a, zresztą u tak do ciebie niewiele dociera...ty i te twoje opinie o efekcie skali....
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~nowy [91.202.175.*]
    Czytałeś raport?

Przychody wzrosły, ale oprócz nich również inne rzeczy. Nigdy nie zbudują skali, bo do każde nowe zamówienie będzie generowało nowe koszty wynagrodzenia. W przeciwieństwie do innych spółek które jeśli mają trafiony produkt to mogą go sprzedawać z zyskiem bez ponoszenia dodatkowych kosztów. A tu co projekt to nowe koszty...

Nie pouczam Cię myślałem, że forum jest do wymiany poglądów. Ale widocznie do wymiany poglądów gdy są podobne albo takie same jak twoje. Widać, że nie trzymasz ciśnienia i hak mocno uwiera stąd tak się rzucasz.

Z tobą nie ma dyskusji. Nie potrafisz dyskutować przytaczasz bezmyślnie linki z których nie potrafisz wyciągnąć wniosków a jeśli ktoś napisze coś gorzej o spółce to go atakujesz.
    Amen
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Cinek [78.133.233.*]
    To chyba oczywiste, że dopóki nie zrobią swojego IP, tylko są firmą usługową, nie zrobią tutaj setek milionów zysku. Założenie zarządu było takie, aby dokończyć restrukturazacje firmy, uzdrowić finanse i nie inwestować w ryzykowne IP dopóki nie będą zapewnione stałe zyski z usług. Widać już tego efekty, a co do generowania kosztów przez kolejne zamówienia to widać, że przychody rosną dużo szybciej niż koszty i dlatego w tym roku mają rekordowe zyski, na tym właśnie polega uzdrowienie finansów spółki.

"Narastająco, w okresie od 1 stycznia do 30 września 2019 roku Grupa Kapitałowa Platige Image zrealizowała łączne przychody ze sprzedaży w wysokości 66,4 mln zł. W stosunku do analogicznego okresu roku ubiegłego przychody te były wyższe o 12,2 mln zł, tj. o 23 %. "
    "Suma kosztów operacyjnych w omawianym okresie wyniosła 61,7 mln zł i wzrosła w stosunku do roku ubiegłego o 7,0 mln zł, tj. o 13%, czyli podobnie jak w omawianym trzecim kwartale mniej niż odnotowany wzrost sprzedaży."
    cinek, z tobą można dyskutować,
    hehehe, w zasadzie to ciebie czytam, tak jak bym siebie czytał
    zgadzam się z większością twoich treści, co do skali to nie wiemy ile jeszcze na serwisie mogą wzrosnąć moce przerobowe i sprzedaż,ale po 20- 30 % rocznie, to już robi wrażenie
    oczywiście swoje ip na dziś to wyłącznie teatr 3d, do tego dochodzą zamrożone projekty oo największym potencjale, czyli twardowski i fatima
    na inne ip, trzeba mieć sporo własnej kasy, a więc trzeba odłożyć z serwisu, inna opcją jest, ale przy naprawdę przewidywanym strzale w 10, powołanie z koproducentem spółki celowej do danego projektu
    wiem, że chętni są, tylko platige na razie koncentruje się tak jak napisałeś na porządkowaniu grupy i finansów
    gar nie kończy się dziś, czy jutro
    wydaje mi się, że za jakiś rok tematem na tapecie będą przenosiny na podstawowy, och przecież spółka będzie już wiarygodna, pokazująca stały wzrost sprzedaży i zysków, a wiec jaki fundusz się nie zainteresuje taką właśnie dywersyfikacją portfela?
    ps> cinek nie wiem ile masz do stolicy, ale koniecznie wpadnij na walne, zapowiada się świetna merytoryczna dyskusja i planach spółki i programie motywacyjnym...

• Re: Dzisiaj raport Autor: ~Rado [193.0.197.*]
    Fanpli zdasz rzetelną relację jak było na walnym?
    hehehe, popełniłem fajny post,ale mi wcięło
    ok, to drugi tak w skrócie:
    możemy sobie wybrać, jaką osobę uważamy za wiarygodną?
    myślę, że swoimi postami na taką ocenę wśród myślących pozytywnie sobie zasłużyłem?
    o poprzednim walnym napisałem szczerze, o przewidywanych zyskach za 2 i 3 kw też, niewiele się pomyliłem
    i fajnie, bo byłem bardziej sceptyczny, a rzeczywistość zaskoczyła pozytywnie
    oczywiście mam tę przewagę, że mieszkam w stolicy i na każde walne się melduję, to pozwala mi poznać spółke od strony bardziej namacalnej niż tylko słowa na ekranie komputera
    każdemu polecam, aby ruszyć swoje 4 litery na walne, to bardzo pożyteczna zabawa
    w czym upatruje swój optymizm?
    ano w tym, że jakiś czas temu było słabo z powodu zarządu właścicielskiego i pechowego ip
    dziś, to sie zmieniło i można oczekiwać więcej, bo nie tylko sama spółka się fajnie rozwija, ale i cała branża gdzie popyt na umiejętności platige to: vizrt, ciężka animacja 3d, reklama, czy filmowe vfx i parki rozrywki
    cieszę się, że pli ma rękę na pulsie jakie trendy będą
    dominować w przyszłości i już testuje silnik czasu rzeczywistego, który uwolni animacje od żmudnego renderingu, a jakość uczyni fantastyczną!
    zawsze jednak mamy wybór, poszukajmy lepszej i bardziej obiecującej spółki na gpw, adekwatnie do wyceny na dziś...może niejaki nowy przedstawiłby swoja propozycję?
    hehehe,. wątpię aby coś z większym potencjałem znalazł?
    ps> Rado, możesz liczyć na sumienną relację z 20 listopada.
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~hp [83.30.106.*]
    Nowy, nie manipuluj, bo zakładam że przeczytałeś raport gdzie jasno jest napisane, że koszty rosną wolniej od dynamiki przychodów.
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~hp [83.30.106.*]
    Popyt się dzisiaj nie popisał, ani nowy trailer, ani data premiery, ani dobry raport, co w końcu rozrusza handel?
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~nowy [91.202.175.*]
    I jak z wami dyskutować?
    1.Po pierwsze nigdzie na napisałem, że koszty rosną równie szybko jak przychody. Stwierdziłem tylko fakt, że też nie mało urosły tak samo jak usługo obce w 3Q (przychody wzrosły o 36% a koszty wynagrodzenia o 30%) zresztą na poziomie jednostkowym podobnie.
    2. A żebyś wiedział fanpli, że mam spółkę z większym potencjałem, ale zachowam to dla siebie zanim nie kupię tyle ile mi potrzeba.
    3. Mam PLI ale wcale nie uważam, że spółka wybije się na świecie. Tzn w swoim fachu jak najbardziej ale powtórzę jeszcze zaraz zawrotnego efektu skali tu nie będzie bo to jest niemożliwe, gdyż nie mają jednego produktu na cały świat. tu każdy projekt to praca od początku kolejny zespól ludzi i wynagrodzenia dla nich za ich pracę.

Więcej dystansu i ostrożności zalecam bo kiedy wszyscy tak sobie słodzą i nie widzą zagrożeń to bywa różnie panie i panowie.
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    Nowy, masz rację, zawsze trzeba być ostrożnym. Zagrożenia są, ryzyko jak to na Giełdzie (a nawet większe bo NC i niska płynność papieru), raczej nikt tutaj nie ma tylko PLI w portfelu.
    Mimo to ja patrzę trochę bardziej pozytywnie na to co się dzieje z PLI, spółka z ogromnym potencjałem, know how, coraz lepiej prosperująca i nawiązująca kontakty z największymi na świecie, liczę, że z czasem to mocno zaprocentuje. Zarząd w końcu kumaty na tyle żeby zacząć zarabiać i pokazywać zyski, tematy stare niedochodowe posprzątane.
    Wg mnie spółka w idealnym momencie aby dodawać ją do portfela długoterminowo i czekać na kolejne Wyjątkowo mocne info o wielkich projektach typu WIEDŹMIN, bo tylko takie skierują oczy inwestorów i nowego kapitału na PLI.
    Cierpliwości :)
    P.S. w sumie Twoje podejście pewnie trochę lepsze bo zawsze lepiej się zaskoczyć pozytywnie niż, przejechać mając duże nadzieje :):)
    świetny link, pokazujący z kim obecnie ma okazję współpracować spółka z warszawy:
    link
    do dużych produkcji z dużymi budżetami tworzy się konsorcja odpowiedzialne za filmowe vfx i takim właśnie znalazło sie pli
    to światowi giganci efektów specjalnych:
    link
    link
    link
    w tym towarzystwie Platige, to niejako terminator, aczkolwiek dwojako to można też rozumieć...
    link

[x]
PLATIGE 0,00% 5,06 2026-05-22 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.