"Podtrzymujemy pozytywne nastawienie do walorów Enter Air i wydajemy zalecenie Kupuj, ustalając cenę docelową na poziomie 48,4 PLN/akcję. Wyniki 2Q’19 były znacznie powyżej naszych oczekiwań i liczymy na dalszą poprawę także w kolejnych kwartałach (z kluczowym 3Q’19). Doceniamy model biznesowy spółki, który jest oparty na współpracy z największymi tour-operatorami i stabilne wypłaty dywidend. Zwracamy uwagę na istotne dyskonto względem grupy porównawczej (wzrost wycen po upadku Thomas Cook) oraz na sprzyjające otoczenie makro." Adrian Górniak BDM
Enter ma również moja rekomendację, siedzę już tu trochę i nie zamierzam wychodzić przed 3 cyframi na kursie. A czy wyjdę jak będą już 3 cyfry, możliwe że nie jeśli spółka dalej się będzie tak rozwijać to nie będzie to miało sensu.
Zdecydowanie jedna z najlepszych spółek na GPW, pod względem stabilności, rosnących zysków i trafnych inwestycji. Dobra wiadomość dla inwestorów, jeszcze nie osiągnęła swoich szczytów, nie wiem czy jesteśmy nawet w połowie - ale powoli zbliżamy się do półmetka.
dużo krakania (zachęt) o Enterze w wielu miejscach na sieci (urósł już sporo w kilka miesięcy - to fakt) ale teraz popyt w karnecie słabiutki - może straty na przeszacowaniu zadłużenia dolarowego (w 3 kw) tak straszą? ale w IV kw dolar już osłabł więc pewno rozliczenia się odwróca w 4 kw - nie trzeba chyba aż tak się tych przeliczeń walutowych bać.
Dwa tygodnie i mamy już raport za 3 kwartał tego roku, za sezon wakacyjny - myślę, że potrzymam swój pakiet akcji jeszcze minimum rok. Nie opłaca się sprzedawać na tak niskim poziomie akcje, skoro są już teraz wyceniane na prawie 50 zł, a po tym raporcie myślę, że wycena znowu skoczy. Wydaje mi się, że inwestorzy jeszcze nie doceniają tej spółki, ale to się zmieni.
Już pojawiają się trole spadkowe, to tylko znaczy że już się niecierpliwią i szukają każdej możliwość, żeby pomieszać w głowach innych i może uda się kupić taniej. Może znajdziemy się w okolicach 38 zł, ale to raczej maks, wierzę w ludzi i nie sadze żeby byli aż tak naiwni na taki komentarze troli spadkowych. Tylko 2 tygodnie do raportu, w moje ocenie zaczynamy rozbieg do skoku, czy będzie kolejny rekord? Bardzo prawdopodobne, w mojej ocenie jest to prawie pewne.