Uważam, że to bardzo zły pomysł. Wypłata solidnej dywidendy (2pln - 3pln) może zainteresować i przyciągnąć innych inwestorów co powinno zwiększy płynność spółki. Taka wysokość dywidendy w stosunku do obecnego kursu akcji (pod warunkiem, że kurs się utrzyma) będzie plasowała Telestradę w czołówce firm dywidendowych a to powinno skutkować dobrym PR dla spółki (po wpadce z UOKiK). Skup akcji nie przyciągnie inwestorów i nie zmieni płynności spółki wręcz odwrotnie. Może jedynie wpłynąć na poprawę wskaźników, które i tak są OK więc po co to robić.
To był żart kolego odnośnie ciągle podnoszonych premii do zarządu i pracowników kosztem dywidend dla akcjonariuszy. Ps dla mnie jedynymi możliwymi są te z dywidendy lub ze wzrostu kursu akcji. Dlatego irytują mnie takie zachowania zarządu. Pozdrawiam serdecznie.
Seba zwracam honor ;-)
Premie premiami (prywatnie też mi się to nie podoba)
Ale przyznać trzeba, że spółka regularnie zarabia
ma fajną działkę na Krakowskiej w Warszawie na której można wybudować np. drugi biurowiec pod najem lub sprzedaż
Rynek też nie zauważa najważniejszego, że telekomy w ostatnim czasie poszły w górę o 40-60%
Biorąc powyższe pod uwagę oraz to, że Tele. wypłaca regularnie dywidendę
uważam, że kwestią czasu jest jak rynek to zauważy lub już powoli zauważa
Pozdrawiam
Witam.
Zwracam też uwagę na fakt, iż duże telekomy ostatnio mocno urosły. Orange i Play. Więc może po uchwaleniu dywidendy kurs się rozkręci. Liczę na min. 1.5 ale chętnie bym przytulił 2 zł. Kurs jest atrakcyjny. Pozdrawiam.