• Skup Autor: ~Syku [89.250.201.*]
    Biorąc pod uwagę obecną cenę, sądzę, że świetnie byłoby dokonać skupu akcji zamiast wypłacać dywidendę. Jak sądzicie?
  • Re: Skup Autor: ~Błogi [89.79.119.*]
    Uważam, że to bardzo zły pomysł. Wypłata solidnej dywidendy (2pln - 3pln) może zainteresować i przyciągnąć innych inwestorów co powinno zwiększy płynność spółki. Taka wysokość dywidendy w stosunku do obecnego kursu akcji (pod warunkiem, że kurs się utrzyma) będzie plasowała Telestradę w czołówce firm dywidendowych a to powinno skutkować dobrym PR dla spółki (po wpadce z UOKiK). Skup akcji nie przyciągnie inwestorów i nie zmieni płynności spółki wręcz odwrotnie. Może jedynie wpłynąć na poprawę wskaźników, które i tak są OK więc po co to robić.
  • Re: Skup Autor: ~Seba [5.173.136.*]
    Nie wiem tylko czy firma będzie miała środki na wypłatę dywidendy
  • Re: Skup Autor: ~ktoś [83.26.193.*]
    Seba przyznajesz, że naprawdę mało wiesz a liczyć to już w ogóle nie potrafisz ;-)
  • Re: Skup Autor: ~Seba [5.173.144.*]
    To był żart kolego odnośnie ciągle podnoszonych premii do zarządu i pracowników kosztem dywidend dla akcjonariuszy. Ps dla mnie jedynymi możliwymi są te z dywidendy lub ze wzrostu kursu akcji. Dlatego irytują mnie takie zachowania zarządu. Pozdrawiam serdecznie.
  • Re: Skup Autor: ~Ktoś [83.26.193.*]
    Seba zwracam honor ;-)
    Premie premiami (prywatnie też mi się to nie podoba)
    Ale przyznać trzeba, że spółka regularnie zarabia
    ma fajną działkę na Krakowskiej w Warszawie na której można wybudować np. drugi biurowiec pod najem lub sprzedaż
    Rynek też nie zauważa najważniejszego, że telekomy w ostatnim czasie poszły w górę o 40-60%
    Biorąc powyższe pod uwagę oraz to, że Tele. wypłaca regularnie dywidendę
    uważam, że kwestią czasu jest jak rynek to zauważy lub już powoli zauważa
    Pozdrawiam

• Re: Skup Autor: ~Dzejson [37.248.160.*]
    Też tak uważam tym bardziej że mamy hosse na nc więc niedowartosciowanie spółki będą grane.
  • Re: Skup Autor: ~Seba [5.173.168.*]
    Witam.
    Zwracam też uwagę na fakt, iż duże telekomy ostatnio mocno urosły. Orange i Play. Więc może po uchwaleniu dywidendy kurs się rozkręci. Liczę na min. 1.5 ale chętnie bym przytulił 2 zł. Kurs jest atrakcyjny. Pozdrawiam.
[x]
TELESTR -3,25% 23,80 2026-04-29 14:24:00
2026-03-30
Inne informacje
2026-03-23
Inne informacje
2026-02-23
Inne informacje
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać