• Kupujemy ? Autor: dborek95 [77.112.58.*]
    Po malej analizie technicznej stwierdziłem, że to właśnie w tym momencie należy podebrać trochę akcji.
    Po wyborach, w których "obiecują" inwestycje w środowisko spółka może tylko zyskać.
    Ale to tylko moja opinia, niemniej jednak chciałbym poznać stanowiska bardziej doświadczonych graczy.
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~Gbaka [31.0.83.*]
    Ja uważam że spółka bardzo atrakcyjna ale kiedy odpali i czy odpali tego nikt nie może być pewny
  • Re: Kupujemy ? Autor: passenger [194.149.88.*]
    Dnia 2019-10-12 o godz. 16:38 dborek95 napisał(a):
    > Po malej analizie technicznej stwierdziłem, że to właśnie w tym momencie należy podebrać trochę akcji.
    > Po wyborach, w których "obiecują" inwestycje w środowisko spółka może tylko zyskać.
    > Ale to tylko moja opinia, niemniej jednak chciałbym poznać stanowiska bardziej doświadczonych graczy.

Jak się uda w tym tygodniu zebrać coś poniżej 7zł, to dołączam :D
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~spekuła [194.149.88.*]
    Jak się skończy rajd na JSW, to może ;)
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~Będzie_dobrze [150.254.210.*]
    Worek podstawiony ;)
  • Re: Kupujemy Autor: passenger [194.149.88.*]
    Dnia 2019-10-12 o godz. 16:38 dborek95 napisał(a):
    > Po malej analizie technicznej stwierdziłem, że to właśnie w tym momencie należy podebrać trochę akcji.

Zbierałem cały tydzień, cena poniżej 7zł bardzo promocyjna. Z tego co widzę na forum jacyś kółkowicze wysypali się z akcji i znowu naganiają na spadki, ale akcje są już w silniejszych rękach ;)

Widziałem już kilka takich historii na GPW.
  • Re: Kupujemy Autor: ~Stasia [37.47.18.*]
    dokładnie. teraz czas na odpal. najpóźniej w dniu wyników to nastapi
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~Invest [194.149.88.*]
    Fitch podtrzymał rating z perspektywą stabilną. Może nie jest to wymażona ocena, ale oznacza to, że przed BOSiem nie ma nowych zagrożeń i może być tylko lepiej.
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~Gbaka [193.17.174.*]
    I będzie kolejne kredyty 18mln dla columbus
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~Greedx [5.173.33.*]
    To akurat wtopa jest
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~Jasio [89.64.39.*]
    "Zbierałem cały tydzień, cena poniżej 7zł bardzo promocyjna. Z tego co widzę na forum jacyś kółkowicze wysypali się z akcji i znowu naganiają na spadki, ale akcje są już w silniejszych rękach ;)". Passenger coś Ty pozbierał????? Tygodniowy volumen 9210 sztuk. Za takie pieniądze to u nas w przedszkolu maluchy z Muchomorków grają na giełdzie !!
    I do tego "kółkowicze " i "silne ręce". Rockefeller, Gould i Morgan w jednej osobie.
    Ale przyznasz ze podaży brak
    Gbaka, to pytanie do mnie? Jasio
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~Opa [5.184.238.*]
    Długa konsolidacja ......mega wybicie.
    Podwójne dno bylo
    Tak
  • Re: Kupujemy ? Autor: passenger [150.254.210.*]
    Dnia 2019-10-19 o godz. 15:33 ~Jasio napisał(a):
    > "Zbierałem cały tydzień, cena poniżej 7zł bardzo promocyjna. Z tego co widzę na forum jacyś kółkowicze wysypali się z akcji i znowu naganiają na spadki, ale akcje są już w silniejszych rękach ;)". Passenger coś Ty pozbierał????? Tygodniowy volumen 9210 sztuk. Za takie pieniądze to u nas w przedszkolu maluchy z Muchomorków grają na giełdzie !!

Przy tych obrotach więcej nie mogłem, żeby nie podbić ceny. Każda transakcja kupna powyżej kilkuset akcji powoduje wyskok ponad 7zł. Dla Ciebie 60 tys. pln. to nie dużo, a dla niektórych to część kapitału do gry na giełdzie, która może zainwestować w takie niedowartościowane spółki. Mam ich wytypowanych kilka i większość powoli rusza na północ ;)

Pamiętaj:
    1. Nie wrzucaj wszystkich jaj do jednego koszyka
    2. Mniejszą łyżeczką więcej się najjesz ;)
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~fab [5.173.137.*]
    Do passenger: pochwal sie kolego jakie perelki masz w koszyku to tez kupie i podnoose ci kurs. Pytam powaznie
    Dnia 2019-10-21 o godz. 16:35 ~fab napisał(a):
    > Do passenger: pochwal sie kolego jakie perelki masz w koszyku to tez kupie i podnoose ci kurs. Pytam powaznie

Nie żadne perełki, tylko normalne spółki, które fundamentalnie stoją całkiem dobrze, a ich wycena jest dramatycznie niska.
    Mam Taurona, tam są spore obroty w porównaniu do BOSia, więc za bardzo kursu przy zakupie nie podniesiesz, ale technicznie sytuacja jest ciekawa i tam chyba karty rozdaje naprawdę duży kapitał ;) Mam Ciech (chyba już nastąpiło wybicie z kanału spadkowego) i obserwuję Astartę (szuka dna).

Mam jeszcze 3 małe spółki (na dwóch jestem na "+" na jednej na spory "-"), ale na razie zostawiam je dla siebie, tym bardziej, że tam jest duże ryzyko i nie chciałbym być posądzony o naganianie.

Dnia 2019-10-19 o godz. 15:33 ~Jasio napisał(a):
    > "Zbierałem cały tydzień, cena poniżej 7zł bardzo promocyjna. Z tego co widzę na forum jacyś kółkowicze wysypali się z akcji i znowu naganiają na spadki, ale akcje są już w silniejszych rękach ;)". Passenger coś Ty pozbierał????? Tygodniowy volumen 9210 sztuk. Za takie pieniądze to u nas w przedszkolu maluchy z Muchomorków grają na giełdzie !!

Aktualizacja. Zbierałem w sumie dwa tygodnie w dobrej cenie, po kilkaset sztuk dziennie, zależnie od liczby chętnych na sprzedaż poniżej 7zł. Zawsze coś jest w koszyku ;)
    Teraz jak bym chciał kupić te kilka tys. akcji za jednym razem, to już bym musiał kupować nawet za 8zł patrząc na arkusz.

A Ty co masz? Pochwal się?
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~Invest [37.47.188.*]
    Jasio się wysypał że wszystkiego i teraz marudzi, że to nie jego liga
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~Jasio [89.64.37.*]
    Nie o to chodzi czy się "Jasiu wysypał " czy nie wysypał tylko o głupie wpisy. A 60 tysięcy złotych to też dla mnie dużo.Ale te 60 tysi to TYGODNIOWY OBRÓT AKCJAMI! A przy takim obrocie to wiecie co możecie sobie zrobić ? Co sądzę o tej spółce napiszę jak będę miał trochę więcej czasu. A na razie trzymajta silnymi ręcy te akcje bo szybują w górę o 1,74%. Zyskowności
    Dnia 2019-10-21 o godz. 15:18 ~Jasio napisał(a):
    > Nie o to chodzi czy się "Jasiu wysypał " czy nie wysypał tylko o głupie wpisy. A 60 tysięcy złotych to też dla mnie dużo.Ale te 60 tysi to TYGODNIOWY OBRÓT AKCJAMI! A przy takim obrocie to wiecie co możecie sobie zrobić ? Co sądzę o tej spółce napiszę jak będę miał trochę więcej czasu. A na razie trzymajta silnymi ręcy te akcje bo szybują w górę o 1,74%. Zyskowności

Ty patrzysz z perspektywy dnia, Ja patrzę z perspektywy tygodni i miesięcy. Jak spadnie poniżej 7zł to zeszczę dobiorę.
  • Re: Kupujemy ? Autor: ~gość [150.254.210.*]
    Dnia 2019-10-21 o godz. 15:18 ~Jasio napisał(a):
    > Co sądzę o tej spółce napiszę jak będę miał trochę więcej czasu.

Jak tam? Znalazłeś Jasiu trochę czasu?

To kupujemy
[x]
BOS -1,16% 10,20 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.