Polecam inwestować dopiero po przeczytaniu podstawowych informacji nt. emisji/spółki. Wklejam cytat z dokumentu ofertowego. "W przypadku, gdy liczba Akcji Oferowanych objętych prawidłowo złożonymi zapisami będzie równa lub niższa od liczby oferowanych akcji, wszystkie zapisy na Akcje Serii D zostaną zrealizowane w całości. Natomiast w przypadku, gdy z prawidłowo złożonych zapisów na Akcje Serii D wynikać będzie nadwyżka kupna akcji nad liczbą akcji przeznaczonych do przydzielenia (nadsubskypcja), wówczas inwestorom zostaną przydzielone Akcje Serii D na zasadzie proporcjonalnej redukcji. Stopa redukcjizapisów wyrażać się będą w procentach, z zaokrągleniem do dwóch miejsc po przecinku. "
masz tyle realnych biznesów a inwestujesz w spółkę która nie ma żadnej gry i marzenia że ją wyda i sprzeda Ile takich marzycieli było Wycena z kosmosu! Nie mamy nic ale warci jesteśmy miliony bo mamy fantazję że zrobimy grę jak nam dacie kasę. A potem powiemy że gra się nie sprzedała i poprosimy o kolejną kasę Powodzenia
Emisja jest robiona przez spółkę bezpośrednio, wiec nie ma zadnego "naganiacza" - zarząd wie ile potrzebuje środków na kolejne produkcje, ustalili niską moim zdaniem wycene na ok 20m PLN, gdzie spółka ma już realne przychody i zysk netto - co jest żadkością przy debiutach gamingowych.
Maja kolejne tytuły które rozwijają, z emisji będą rozbudowywać zespół i inwestować w kolejne gry. Myśle ze tu jest lekko potencjał aby spółką osągnęła wycene rzędu 100m +. Kiedy? Wtedy jak zrobią kolejne debiuty gry. W miedzyczasie szybko rozwijają sie jako wydawca.
Ważne, żeby ich gry wpasowywały się w niszowe gatunki i robiły w nich furorę na miarę innych światowych hitów. CJ ze swoim GH wpasował się jako kopia The Forest tylko na trochę innych zasadach, są elementy lepsze, są gorsze - ludzie zmęczeni Forestem chętnie grają. Uragun też ma swoja szansę.
No właśnie też jestem ciekaw. FF będzie lekki jak piórko. 180tys nowe emisji i 400 starej. Reszta w lockup ie. Do tego premiera dopracowanej gry. Będzie ciekawie.
No niestety to nie żart. Przydzielonych akcji jeszcze nie mam (dopiero w przyszłym tyg. będą przyznawane), ale wróciła już do mnie zainwestowana gotówka -> dokładnie 99,1% wartości złożonego zapisu.
Podali oficjalnie już na https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/kool2play-zebral-25-mln-zl-z-emisji-inwestorzy-zlozyli-zapisy-na-akcje-za-20-mln-zl,akcje,271373
Będzie sr... nie
Spółka która żadnej gry nie wyprodukowała i zająć co się nie zna na rynku gier totalnie. Może być tak ze będzie krótkotrwałe jednorazowe szczęście.
a mi się widzi Master of minds jak hicior , natomiast Uragun jako poprawny produkt który wyrabia normę. Wycena niska , pójdzie po 45-50 przy założeniu że Uragun zaskoczy.
Wiesz ile gier dziennie debiutuje
Setki !!!! Przebija się dosłownie kilka.
Powodzenia życzę żeby zaskoczył ale to będzie super szczęście
Do tego czasu Pan Z już wyjdzie z części Co zaparkował po ludziach
Tak gra koledzy
A co z innymi projektami pana Z?
PrEciez inne firmy co niby przejmował tez miały mieć sukcesy Światowe ? Jakoś cicho ?
To ja chyba jakiś w czopku urodzony jestem, bo dostałem 98% zwrotu, a zapis był na 2000 sztuk. Domniemywam, że dostałem 40 akcji. Będę pewien gdy zostaną zarejestrowane w KDPW i trafią na rachunek, w przeciwnym razie będę musiał się upomnieć o resztę hajsu.