• Kool2play Autor: ~Lucek [188.147.36.*]
    Spółka portfelowa AA
  • Re: Kool2play Autor: ~clark [31.128.13.*]
    j.w.
  • Re: Kool2play Autor: manuko [5.174.227.*]
    Spóła robi tera emisje publiczna. Sugestie ze to będzie drugi Creepy Jar przesadzone ?
  • Re: Kool2play Autor: ~Ja [88.65.183.*]
    Czy wraz z debiutem spółki Kool2play akcje będą na koncie maklerskim ? I drugie pytanie 14zl za akcje to dużo jak na ta spółkę ?
    Aaaa no i czy w ogóle da się jeszcze zapisać ? Bo był limit akcji ? Ktoś coś wie ?
  • Re: Kool2play Autor: ~manakham [89.79.28.*]
    180k akcji po 14 zł taki jest limit podażowy. Oferta jest ogarniczona czasowo do 17 lipca.
    Przecież to zeszło pewnie w 10 minut i już nie ma tych akcji do kupienia
    Co to jest 180k strasznie mało wiec myśle ze już ich nie ma .... ktoś się załapał ??
  • Re: Kool2play Autor: ~ech [83.29.176.*]
    Polecam inwestować dopiero po przeczytaniu podstawowych informacji nt. emisji/spółki.
    Wklejam cytat z dokumentu ofertowego.
    "W przypadku, gdy liczba Akcji Oferowanych objętych prawidłowo złożonymi zapisami będzie równa lub niższa od liczby oferowanych akcji, wszystkie zapisy na Akcje Serii D zostaną zrealizowane w całości. Natomiast w przypadku, gdy z prawidłowo złożonych zapisów na Akcje Serii D wynikać będzie nadwyżka kupna akcji nad liczbą akcji przeznaczonych do przydzielenia (nadsubskypcja), wówczas inwestorom zostaną przydzielone Akcje Serii D na zasadzie proporcjonalnej redukcji. Stopa redukcjizapisów wyrażać się będą w procentach, z zaokrągleniem do dwóch miejsc po przecinku. "
    jak dla mnie to im się uda. Robią emisje przy niskiej wycenie. Zobaczcie na wycenę przy emisji GF a to są dwa różne światy z K2P na rzecz K2P
  • Re: Kool2play Autor: ~Ja [80.153.98.*]
    Ok zgłosiłem się ale inwestuje tylko 20k (1400akcji) , zobaczymy czy dobrze zrobiłem ...
  • Re: Kool2play Autor: ~kiełbasa [89.77.43.*]
    masz tyle realnych biznesów a inwestujesz w spółkę która nie ma żadnej gry i marzenia że ją wyda i sprzeda
    Ile takich marzycieli było
    Wycena z kosmosu! Nie mamy nic ale warci jesteśmy miliony bo mamy fantazję że zrobimy grę jak nam dacie kasę.
    A potem powiemy że gra się nie sprzedała i poprosimy o kolejną kasę
    Powodzenia
  • Re: Kool2play Autor: ~Ja [92.75.151.*]
    Dziękuje ze dbasz o moje interesy :) zobaczymy po debiucie na giełdzie :)
  • Re: Kool2play Autor: ~Autor [81.219.151.*]
    Emisja jest robiona przez spółkę bezpośrednio, wiec nie ma zadnego "naganiacza" - zarząd wie ile potrzebuje środków na kolejne produkcje, ustalili niską moim zdaniem wycene na ok 20m PLN, gdzie spółka ma już realne przychody i zysk netto - co jest żadkością przy debiutach gamingowych.

Maja kolejne tytuły które rozwijają, z emisji będą rozbudowywać zespół i inwestować w kolejne gry. Myśle ze tu jest lekko potencjał aby spółką osągnęła wycene rzędu 100m +. Kiedy? Wtedy jak zrobią kolejne debiuty gry. W miedzyczasie szybko rozwijają sie jako wydawca.
  • Re: Kool2play Autor: manuko [83.13.97.*]
    nie wiedzieć czemu ale po rynku słyszę ze są porównywani do Creepy Jar ze będą tacy jak oni za 1 rok od debiutu
  • Re: Kool2play Autor: ~Ramalian [91.215.0.*]
    Ważne, żeby ich gry wpasowywały się w niszowe gatunki i robiły w nich furorę na miarę innych światowych hitów. CJ ze swoim GH wpasował się jako kopia The Forest tylko na trochę innych zasadach, są elementy lepsze, są gorsze - ludzie zmęczeni Forestem chętnie grają. Uragun też ma swoja szansę.
  • Re: Kool2play Autor: ~Gamer [94.254.220.*]
    Wchodza na gielde, trwaja zapisy na pre-ipo, mozna troche zarobic

https://strefainwestorow.pl/artykuly/debiut-ipo/20200626/kool2play-debiut-ipo
    Dzisiaj ostatni dzień emisji w Koole. Jak sytuacja ? Ktoś coś ?
  • Re: Kool2play Autor: ~Yoda [37.47.222.*]
    No redukcja bardzo duża. Dzwoniłem do nich w piątek. Czekali na resztę formalnie poprawnych zapisów popartych przelewem.
  • Re: Kool2play Autor: manuko [37.248.212.*]
    jak duża redukcja?
  • Re: Kool2play Autor: ~Zd [37.47.213.*]
    No właśnie też jestem ciekaw. FF będzie lekki jak piórko. 180tys nowe emisji i 400 starej. Reszta w lockup ie. Do tego premiera dopracowanej gry. Będzie ciekawie.
  • Re: Kool2play Autor: ~Miro [79.163.177.*]
    Redukcja 99,1% :(

Swoją drogą, niezły sajgon muszą mieć w księgowości. Emisja za 2,5 mln, a wpłat od inwestorów dostali za 250 baniek.
  • Re: Kool2play Autor: manuko [31.0.85.*]
    Dobry odbiór spółki. Jak wejdą na rynek to faktycznie będą jak Creepy Jar
  • Re: Kool2play Autor: ~Yoda [37.47.213.*]
    Nie żartuj. To byłby rekord giełdy. Rzuciłem całą wolną gotówkę, ale wszystko powyżej 90% będzie porażką
  • Re: Kool2play Autor: ~Miro [83.25.4.*]
    No niestety to nie żart. Przydzielonych akcji jeszcze nie mam (dopiero w przyszłym tyg. będą przyznawane), ale wróciła już do mnie zainwestowana gotówka -> dokładnie 99,1% wartości złożonego zapisu.
  • Re: Kool2play Autor: eugeniusz_leszczynski [83.5.158.*]
    Chyba ściema, ja jeszcze nie mam przelewu i znajomi też nie
  • Re: Kool2play Autor: ~K2P [37.47.234.*]
    Ja też jeszcze nie mam zwrotu. Jak dzwoniłem to mówili, że do 29 lipca będą zwroty.
  • Re: Kool2play Autor: ~yoda [79.187.108.*]
    Wiem że to małe IPO , ale nie wydaje mi sie żeby ulica rzuciła 250 mln . . .
  • Re: Kool2play Autor: ~michelle [195.191.163.*]
    Dzwoniłem do spółki. Stopa redukcji nie została jeszcze określona. Wszystkiego dowiemy się 29 lipca (środa) po przydziale akcji.

Pozdrowienia dla przyszłych akcjonariuszy!
  • Re: Kool2play Autor: ~K2P [37.47.241.*]
    Dzisiaj przydział akcji :)
  • Re: Kool2play Autor: manuko [31.0.38.*]
    Podali oficjalnie już na https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/kool2play-zebral-25-mln-zl-z-emisji-inwestorzy-zlozyli-zapisy-na-akcje-za-20-mln-zl,akcje,271373
  • Re: Kool2play Autor: ~K2P [37.47.241.*]
    Czyli przydzielili swoim....
  • Re: Kool2play Autor: ~leszcz [37.47.239.*]
    Z tego wynika, że redukcja 100%?
  • Re: Kool2play Autor: ~yoda [79.187.108.*]
    Jeśli byłoby proporcjonalnie to ok 91-92% , ale chyba większa bo dali wybranym dużym . Będzie lipa widzę i ciekawy debiut i notowania.
  • Re: Kool2play Autor: ~K2P [37.47.222.*]
    Ciekawy debiut napewno będzie jeśli dali tylko swoim... Nie otworzy się przez kilka sesji
  • Re: Kool2play Autor: kamilw83 [212.180.138.*]
    Na ch... za przeproszeniem w takim razie robili te emisję dla indywidualnych???
    Myśle ze sukces zapisów w emisji mocno ich przerósł ale to tylko pokazuje ze będzie jeszcze ciekawiej
  • Re: Kool2play Autor: ~yoda [77.254.47.*]
    Zapisałem się na 5tys akcji , dostanę ze 100-200 szt. , 70 tysi zamrożone na 2 tygodnie...noo faajnie . Trzeba będzie wrócić do lewarowania ;-D
  • Re: Kool2play Autor: ~ble [89.77.43.*]
    sorry ale powinienes sie cieszyć że nie zainwestowałeś
    mniej stracisz.
    co Ty będzie ssanie! ps. jedynie się cieszę że wyszedłem z paru spółek które lecą od paru dni mocno.
  • Re: Kool2play Autor: ~Wampir [89.77.43.*]
    Będzie sr... nie
    Spółka która żadnej gry nie wyprodukowała i zająć co się nie zna na rynku gier totalnie. Może być tak ze będzie krótkotrwałe jednorazowe szczęście.
    a mi się widzi Master of minds jak hicior , natomiast Uragun jako poprawny produkt który wyrabia normę. Wycena niska , pójdzie po 45-50 przy założeniu że Uragun zaskoczy.
    Zapiszcie sobie datę i treść mojego posta - będzie 100 zeta :)
  • Re: Kool2play Autor: ~Wilk [89.77.43.*]
    Wiesz ile gier dziennie debiutuje
    Setki !!!! Przebija się dosłownie kilka.
    Powodzenia życzę żeby zaskoczył ale to będzie super szczęście
    Do tego czasu Pan Z już wyjdzie z części Co zaparkował po ludziach
    Tak gra koledzy
    A co z innymi projektami pana Z?
    PrEciez inne firmy co niby przejmował tez miały mieć sukcesy Światowe ? Jakoś cicho ?
    Wilk jeśli myślimy o tym samym Panu Z to on zarobi na pewno na Koolach ale inni tez powinni dobrze wyjść na co sam osobiście liczę :)
  • Re: Kool2play Autor: newbie_ [89.64.56.*]
    Ja dziś dostałem 100% zwrotu. Ciekawe ile akcji mi przydzielili hmm...
    Jedną . Wersja kolekcjonerska.
  • Re: Kool2play Autor: ~K2P [37.47.220.*]
    Ja tez dostałem 100% zwrotu kapitału...

Zapisałem się w pierwszym dniu, wpłaciłem kasę a oni tyle czasu trzymali kasę i nic nie przydzielili... słabe zagranie pod swoich.
  • Re: Kool2play Autor: ~bubuzubu [37.47.22.*]
    To ja chyba jakiś w czopku urodzony jestem, bo dostałem 98% zwrotu, a zapis był na 2000 sztuk. Domniemywam, że dostałem 40 akcji. Będę pewien gdy zostaną zarejestrowane w KDPW i trafią na rachunek, w przeciwnym razie będę musiał się upomnieć o resztę hajsu.
  • Re: Kool2play Autor: kornfanty [95.174.47.*]
    W tytule przelewu masz podaną liczbę przydzielonych akcji. U mnie z zamówionych przeszło 700 dostałem... 14. :(
[x]
AALLIANCE 0,00% 20,00 2025-09-19 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.