Witam, obserwuję pierwsze próby zorganizowania się akcjonariuszy MTRANS w odpowiedzi na rażące zaniedbania i uniemożliwienie obrotu akcjami spowodowanymi działaniami zarządu, a konkretnie nieprzekazania w oznaczonym terminie sprawozdania z działalności spółki. Jak najbardziej popieram taki ruch i chętnie przystąpię do spółki z innymi akcjonariuszami. Ja posiadam tylko 25 000 akcji, ale zgłaszały się tu na forum osoby nawet z milionem akcji. Gdy udałoby się nam zebrać chociaż 5% akcji musielibyśmy wystosować odpowiedni komunikat o przekroczeniu progu, a komunikat ten stałby się zachętą dla kolejnych akcjonariuszy chętnych do dołączenia do spółki.
Może ktoś ma większą wiedzę finansowo-prawniczą i chciałby być liderem grupy akcjonariuszy? ZORGANIZUJMY SIĘ i zbierzmy większy pakiet akcji, krok po kroku a może przejmiemy tą spółkę ;) jak z raportu wynikało są dwie osoby posiadające po około 17% akcji, z tego wniosek, że 2/3 akcji jest w wolnym obrocie, zbierzmy tych ludzi.
Ja jestem chętny do przystąpienia do grupy. Ilość akcji: 25 000 kontakt: akcjemtrans@gmail.com
w sumie nie głupie warto żeby zgłosiły się osoby z pokaźnymi pakietami które pociągną, hierarchia w zależności od ilości akcji znaleźć kumatego X którego później uchwałą zatrudnimy np. na st. Dyrektora z odpowiednia pensją zebrać 20% zwołać NWZA od razu jest większość, reszta ma chyba 17 zmienić uchwałami zasady, wybrać nowego Prezesa powołać swoją RN reszta na p.sk potem może przejęcie oczywiście z kasy firmy po ciężkim dniu można wypłacić sobie dywidendę skoro wciągnęli nas w emisję i zero szacunku to dlaczego my się mamy zastanawiać a może sprzedamy innemu na rynku podmiotowi nawet za połowę co mamy do stracenia Kruka przejęli to co taką firemkę transportową ciekawie byłoby hehe
Do obserwator. Kolego kiszę tu kilkadziesiąt k z dość wysoką średnią więc nie musisz mi odpisywać głupio. Czytam dość dokładnie forum. Mam też onico. Tam nawet jak stracę to przynajmniej mam możliwość jakiegokolwiek działania. A tu co ? Wyniki dobre a prezio nie chce dać raportu rocznego. Jak mam to nazwać. Złośliwość cwaniactwo lenistwo działanie na zniechcęcenie. Jestem handlowcem i wiem że zaufanie buduje latami a traci w ciągu jednego dnia.
Grupa taka już powstała i są w niej osoby które wiedzą co robić. Nie twórzmy nowej grupy. Jeśli jest ktoś zainteresowany dołączyć, to proszę wysłać na adres stormwatch@10g.pl kontakt do siebie i ilość posiadanych akcji.
" W dalszym ciągu czekamy na chętne osoby które chcą coś pożytecznego zrobić dla dobra firmy i akcjonariuszy mniejszościowych kontakt stormwatch@10g.pl "
" W dalszym ciągu czekamy na chętne osoby które chcą coś pożytecznego zrobić dla dobra firmy i akcjonariuszy mniejszościowych kontakt stormwatch@10g.pl "
W PRESTO - jak wiecie, a jak nie wiecie to już wiecie - się zorganizowali o wiele, wiele za późno. Co z tego, że mniejszościowi przejęli stery w spółce, bo im większościowi na to pozwolili. PRESTO - to nie TITANIC, który za chwilę uderzy w górę lodową! PRESTO - to nie TITANIC, który zderzył się z górą lodowa! PRESTO - to TITANIC od lat spoczywający na dnie.
Za chwilę do PRESTO dołączy transportowiec M-Trans z frachtem PUSTAKÓW.