• ZORGANIZUJMY SIĘ Autor: ~Stefan [195.149.95.*]
    Witam, obserwuję pierwsze próby zorganizowania się akcjonariuszy MTRANS w odpowiedzi na rażące zaniedbania i uniemożliwienie obrotu akcjami spowodowanymi działaniami zarządu, a konkretnie nieprzekazania w oznaczonym terminie sprawozdania z działalności spółki.
    Jak najbardziej popieram taki ruch i chętnie przystąpię do spółki z innymi akcjonariuszami.
    Ja posiadam tylko 25 000 akcji, ale zgłaszały się tu na forum osoby nawet z milionem akcji.
    Gdy udałoby się nam zebrać chociaż 5% akcji musielibyśmy wystosować odpowiedni komunikat o przekroczeniu progu, a komunikat ten stałby się zachętą dla kolejnych akcjonariuszy chętnych do dołączenia do spółki.

Może ktoś ma większą wiedzę finansowo-prawniczą i chciałby być liderem grupy akcjonariuszy?
    ZORGANIZUJMY SIĘ i zbierzmy większy pakiet akcji, krok po kroku a może przejmiemy tą spółkę ;) jak z raportu wynikało są dwie osoby posiadające po około 17% akcji, z tego wniosek, że 2/3 akcji jest w wolnym obrocie, zbierzmy tych ludzi.

Ja jestem chętny do przystąpienia do grupy.
    Ilość akcji: 25 000
    kontakt: akcjemtrans@gmail.com
  • Re: ZORGANIZUJMY SIĘ Autor: ~SOS [37.8.231.*]
    w sumie nie głupie
    warto żeby zgłosiły się osoby z pokaźnymi pakietami które pociągną, hierarchia w zależności od ilości akcji
    znaleźć kumatego X którego później uchwałą zatrudnimy np. na st. Dyrektora z odpowiednia pensją
    zebrać 20% zwołać NWZA od razu jest większość, reszta ma chyba 17
    zmienić uchwałami zasady, wybrać nowego Prezesa powołać swoją RN reszta na p.sk
    potem może przejęcie oczywiście z kasy firmy
    po ciężkim dniu można wypłacić sobie dywidendę
    skoro wciągnęli nas w emisję i zero szacunku to dlaczego my się mamy zastanawiać
    a może sprzedamy innemu na rynku podmiotowi nawet za połowę co mamy do stracenia
    Kruka przejęli to co taką firemkę transportową
    ciekawie byłoby hehe

• Re: ZORGANIZUJMY SIĘ Autor: ~krzycho1131 [87.101.34.*]
    Zgadzam się tylko kto się tego podejmie.
  • NIE ZAŚMIECAJ TEMATÓW Autor: ~obserwator [5.173.184.*]
    Dnia 2019-10-09 o godz. 17:55 ~krzycho1131 napisał(a):
    > Zgadzam się tylko kto się tego podejmie.

Nudzisz się? Lekcje odrobiłeś? To poczytaj książkę; idź do kina, teatru, posłuchaj muzyki, tylko NIE ZAŚMIECAJ TEMATÓW.

• Re: NIE ZAŚMIECAJ TEMATÓW Autor: ~krzycho1131 [87.101.34.*]
    Do obserwator. Kolego kiszę tu kilkadziesiąt k z dość wysoką średnią więc nie musisz mi odpisywać głupio. Czytam dość dokładnie forum. Mam też onico. Tam nawet jak stracę to przynajmniej mam możliwość jakiegokolwiek działania. A tu co ? Wyniki dobre a prezio nie chce dać raportu rocznego. Jak mam to nazwać. Złośliwość cwaniactwo lenistwo działanie na zniechcęcenie. Jestem handlowcem i wiem że zaufanie buduje latami a traci w ciągu jednego dnia.
  • Re: ZORGANIZUJMY SIĘ Autor: ~sl [195.230.120.*]
    Grupa taka już powstała i są w niej osoby które wiedzą co robić.
    Nie twórzmy nowej grupy.
    Jeśli jest ktoś zainteresowany dołączyć, to proszę wysłać na adres stormwatch@10g.pl
    kontakt do siebie i ilość posiadanych akcji.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.60.18.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~fanelus [31.182.240.*]
    W dalszym ciągu czekamy na chętne osoby które chcą coś pożytecznego zrobić dla dobra firmy i akcjonariuszy mniejszościowych
    kontakt stormwatch@10g.pl
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~fanelus [31.182.240.*]
    W dalszym ciągu czekamy na chętne osoby które chcą coś pożytecznego zrobić dla dobra firmy i akcjonariuszy mniejszościowych
    kontakt stormwatch@10g.pl
  • ZORGANIZUJMY SIĘ Autor: ~obserwator [5.173.184.*]
    " W dalszym ciągu czekamy na chętne osoby które chcą coś pożytecznego zrobić dla dobra firmy i akcjonariuszy mniejszościowych
    kontakt stormwatch@10g.pl "
  • ZORGANIZUJMY SIĘ Autor: ~obserwator [5.173.184.*]
    " W dalszym ciągu czekamy na chętne osoby które chcą coś pożytecznego zrobić dla dobra firmy i akcjonariuszy mniejszościowych
    kontakt stormwatch@10g.pl "
  • PRESTO Autor: ~obserwator [5.173.169.*]
    W PRESTO - jak wiecie, a jak nie wiecie to już wiecie - się zorganizowali o wiele, wiele za późno. Co z tego, że mniejszościowi przejęli stery w spółce, bo im większościowi na to pozwolili.
    PRESTO - to nie TITANIC, który za chwilę uderzy w górę lodową!
    PRESTO - to nie TITANIC, który zderzył się z górą lodowa!
    PRESTO - to TITANIC od lat spoczywający na dnie.

Za chwilę do PRESTO dołączy transportowiec M-Trans z frachtem PUSTAKÓW.
[x]
MTRANS 0,00% 0,05 2019-02-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.