A tyle było hałasu z tymi listami intencyjnym i umowami na dystrybucje? 300.000 sprzedaży w eksporcie więcej w 2019... to są jakieś żarty. Patałachy i tyle.
Przynajmniej sprzedaż ruszyła, strata w dużej mierze wynika ze zwiększonych kosztów wprowadzania produktów w rynek. Nie jest może dobrze, ale duża szansa, ze na koniec roku może być dobrze
Jola lojalna, jaka sprzedaz ruszyła? jakie produkty? ta wtopa z Chopinem? zastanów się co piszesz. Ta spółka generuje mniejsze obroty jak pojedyńczy sklep biedronki, o zyskach nie mówię , bo ich nie ma.
Umowy tak naprawdę były podpisywanie w czerwcu, lipcu, więc trudno aby w raporcie za okres 01.01.2919 - 01.06.2019 brać je w ogóle pod uwagę. Możemy pogadać jak będzie raport za cały 2019, lub nawet za 1q 2020 dopiero. To wszystko nie robi się od Tak. Jeśli spojrzysz na miesiące ostatnie tych wyników, to jest znacznie lepiej.
Zza a założysz się, ze q3 będzie padlina w wynikach i wcale nie będą lepsze niż w 2018?
Coś tam może drgnęło, bo nowości w Gracji się pojawiły, ale to przecież kropla w morzu potrzeb.
Jednak przychody są wyższe za II kwartał o 500 tys PLN w porównaniu do I kwartału i dokładnie o tyle samo niz rok temu. Zeby spółka wyszła na wynik netto plus to musi osiągać przychody na poziomie około 3,2 mln miesięcznie. Sadze, ze potrzebuje na to jeszcze trochę czasu, gdzieś około roku jeśli utrzyma dynamikę
Wydaje się, że dołek jest już za spółką. Pojawiają się nowe produkty, zwiększa się sieć dystrybucji. Trochę wolno to trwa. Ciekawy jestem, czy wyniki za III kwartał pokażą dalszą poprawę. Pozostaje jeszcze trochę poczekać na zyski, ale przynajmniej widać, że wreszcie jest mowa o nowych produktach, promocji, dystrybucji a nie o kolejnej restrukturyzacji. Dla tych co śledzą losy spółki polecam komentarze sprzed 2-3 lat, jak była tutaj mizeria. Trzymam kciuki, bo dobrze jest widzieć, ze są ludzie którzy walczą i nie poddają się, inwestują i próbują wyciągnąć Spółkę z tak trudnej sytuacji. Mam nadzieję, że za kolejne dwa lata to tutaj na forum będzie optymistycznie, czego wszystkim długoterminowym inwestorom życzę.
MIRACULUM to będzie perełka GPW , takie brzydkie kaczątko , na nowych produktach pięknie wygląda logo " produkt POLSKI " , ta koniczynka plus zdrowy rozsądek zarządu muszą przynieść sukces , powrót na 1.5 się należy na teraz , a na kolejne poziomy przyjdzie jeszcze czas
Ta, to kto dziś wywala patrząc na swoją stratę i płacząc? Raczej nie drobny tylko duży, bo drobnych tutaj prawie nie ma.
Prawda jest taka, że zamknięty we własnym świecie samouwielbienia zarząd nie potrafi się dogadać z innymi ludzmi z biznesu, może i potrafili kogoś namówić na tą polską perełkę, ale nie potrafią utrzymać przy sobie inwestorów na dłużej, a to oznacza że z bliska są jeszcze bardziej mniej wiarygodni niż z daleka
Dobrze napisane... dopóki Pan Sarapata i Pan Kamola ze swoją świtą tu rządzą nie ma co spodziewać się sukcesów... potrzebne kompetencje i pieniądze a nie tylko ego i pieniądze. Ktoś policzył ile oni w ciągu 3 lat kasy „przepalili”.? I tej kasy nie ma, ani w zapasie, ani w należnościach, ani w udziałach rynkowych. No może tylko troszkę zobowiązania spadły. Z naciskiem na troszkę.
Do xyz. Obserwuję Twoje wpisy od dłuższego czasu i zastanawiam się jaki masz cel w ciągłym hejtowaniu spółki. W ostatnim roku ani jednego pozytywa, dalej wstecz nie chciało mi się sprawdzać Ziejesz jadem na kilometr. Nie wiem zwolnili Cię z tej spółki, czy ktoś Ci krzywdę zrobił, że tak ciągle narzekasz. Człowieku, wyluzuj bo za chwilę z tej złości to Ci serducho pęknie.
Dnia 2019-10-01 o godz. 23:05 ~Nirvana napisał(a): > Do xyz. > Obserwuję Twoje wpisy od dłuższego czasu i zastanawiam się jaki masz cel w ciągłym hejtowaniu spółki. W ostatnim roku ani jednego pozytywa, dalej wstecz nie chciało mi się sprawdzać Ziejesz jadem na kilometr. Nie wiem zwolnili Cię z tej spółki, czy ktoś Ci krzywdę zrobił, że tak ciągle narzekasz. Człowieku, wyluzuj bo za chwilę z tej złości to Ci serducho pęknie.
jakim jadem??? stwierdzam tylko fakty i wyrażam własne opnie. forum chyba jest od tego, aby wyrażać swoje opinie??? serce to mi pęka jak widzę marnowanie potencjału marek i kasy inwestorów, która tu została wrzucona... bo śladu po niej nie ma. Zarząd publikuje strategię, organizuje konferencję... ogłasza sukces zanim osiąga sukces.... stawia 100% na Chopina... ogłasza, że to pierwsza marka premium o globalnym zasięgu... zanim jakikolwiek flakon pojawił się w sprzedaży.... jak mówiłem, że to nie jest dobra strategia i bardzo ryzykowna, że trzeba mieć plan B. Wtedy ja byłem hejtowany, że zarząd wie lepiej.... CODE zdziała cuda... po 2 latach wyszło na moje.... bo z Chopina jak na razie "du.." Traktuj moje komentarze nie jak hejt tylko jako przestrogę, dla tych inwestorów, co myślą, że samymi chęciami, bez kompetencji da się odwrócić trędy sprzedaży a Pan Kamola to jakiś cudotwórca.. Swoim chorobliwym skąpstwem i podejściem wobec innych inwestorów doprowadził tą spółkę do ruiny. Jedyne pocieszenie, że za te działania głównie sam płacił.... Miraculum już nie jedno przeżyło... wojnę, komunę.. upadłość.. dopóki w tej spółce będzie rządził Pan Sarapata i Pan Kamola nic się nie zmieni... o Panu Ziemskim nie wspominam, bo nie wiadomo jaka jest jego rola.. ale pachnie mi to wystawieniem go przez Pana Kamolę, aby stał się odpowiedzialnym za wyniki 2019, które dobre raczej nie będą. Obym się zdziwił.... trzymam kciuki, aby Rada Nadzorcza w tej spółce w końcu zaczęła rozliczać zarząd z efektów pracy. tj. wyników. Wybacz, ale nie jest dla mnie sukcesem podpisanie umowy z Pocztą Polską.. czy umowy sponsoringu Senatorium Miłości... A Dougas to oczywistość, chociaż to Sephora jest mocniejsza w perfumerii. Trzymajmy kciuki... bo duuuuuuużo szczęścia jest potrzebne, aby zarządzający tą spółką osiągneli sukces ( w branży kosmetycznej).
jakby kurs spółki spokojnie szedł w górę to by nie było problemu, i każdy z chęcią poczekałby jeszcze dwa lata, aż te "nie mające istotnego znaczenia" umowy przyniosą efekt
ale kurs spółki spadł z 3 zeta na złotówkę, to chyba dobrze nie jest
JA też nie twierdzę, że jest różowo, tylko stwierdzam fakt, że jeszcze rok temu była mowa o restrukturyzacji, spłatach, podnoszeniach kapitału, a dzisiaj wreszcie jest rozmowa, z kim jeszcze umowę Spółka zawrze na dystrybucję i kiedy spółka wyjdzie na plus. Pewnie kurs się jeszcze obniży, ale patrząc na obraną drogę i determinację dużych akcjonariuszy sądzę że za rok spółka zacznie pokazywać pierwsze zyski. Z Chopinem całkowicie się z Tobą nie zgadzam, spółka miała w portfelu same nisko-marżowe produkty i trzeba byłoby dziesiątki milionów ich sprzedawać, żeby wyjść na 0. Chopin daje szanse na skokowy wzrost przychodów. Taki produkt wprowadza się na rynek, przy ograniczonym budżecie marketingowym przez jakiś czas. Za rok się okaże czy to był błąd czy nie. Pamiętaj, że za rok jest konkurs Chopinowski i wtedy przyjdzie czas na podsumowanie. Ciekawe, jak tak jesteś krytyczny, czy masz lepszy pomysł na Spółkę niż obecni akcjonariusze. Może wreszcie coś konstruktywnego?
GPW to jeden wielki kryzys od 10lat , wszystkie giełdy pięły się w tym czasie w górę u tu zupełnie flauta , jesteśmy pośmiewiskiem giełd europejskich , inwestorzy polskich akcji nie tykają bo się boją , MIRACULUM - myślę warto poczekać , sam zamówiłem Chopina na próbę , a co , mam 20tys akcji MIRACULUM i jestem solidarny że spółką
Nirvana to Tobie płacą za efektywny wynik tej spółki , a pośrednio za realne pomysły i strategię, Nie masz pomysłu i zawiodłeś, więc nie pieprz farmazonów. W tej spółce trwa restrukturyzacja od momentu wejścia na GPW. Jaka determinacja akc???, "jeleń" z kasą i tyle, do tego chytry, który 100x traci. Jak może być ograniczony budżet na Chopina przy cenie 400 zeta??? Konkurs Chopinowski ma postawić taka spółę na "nogi"??? Wstyd!!!!!!!!!!!!!!!
Gdyby.... niech wypali życzę z całego serca. Ale to się nie stanie, a nawet jak stanie to spółka się z tego nie utrzyma.
Poczytaj trochę opinii nt tych zapachów, osób które się na tym znają. Za 300-400 zł masz designerów z najwyższej półki, a od ok 500 zaczyna się nisza. Zapachy Chopin niczym się nie wybijają z tzw mainstreamu i przy tej cenie nikt tego na świecie nie będzie kupował w dużych ilościach, bo nie ma poco, adekwatna cena to 30-40 usd nie więcej. Świat perfum ma tyle do zaoferowania, że Chopin wygląda tam jakby się gdzieś zgubil. Pomysł był spoko tylko brakło oryginalności zapachowej.
O cenie kosmicznej pisalem zanim zaczęli te "miliony" flakonow napełniać :)...tylko wariat wyda na pachnidlo szopenowskie 300-400 i nic tego nie zmieni! Do 200 Pln rynek to kupi i taka oczywista oczywistość...
Do xyz Wstyd to Twoja pełna nienawiści gadka,. Nawet nie chce mi już się już z Tobą dyskutować, dla Ciebie ziejący hejtem człowieku nie będę już tracił czasu.
Przewodniczący RN kupuje, więc przynajmniej jest gwarancja, że będą walczyć dalej o tę spółkę. Sądzę, że warto chociaż trochę zaryzykować przy tej wycenie.
Za duzo to on nie nakupil.Brakuje przychodow, Brakuje produktow w sklepach nigdzie nie mozna nic kupic w Tesco jakis marny krem do golenia tylko stoi.Notabene Tesco sie zwija wiec przychody jeszcze spadna pewnie.Brak stabilnej dystrybucji towaru.Moim zdaniem jeszcze spadnie złotowka to dużo.
Dnia 2019-10-06 o godz. 22:58 ~Arthurius napisał(a): > Przewodniczący RN kupuje, więc przynajmniej jest gwarancja, że będą walczyć dalej o tę spółkę. Sądzę, że warto chociaż trochę zaryzykować przy tej wycenie.
a co mu pozostaje...?? kupuje akcje lub umarza odsetki. Wszystko co wydarzyło się w spółce jest jego autorstwa. Musi przełykać tą żabę codziennie..... jeszcze muszą odkupić akcje CODE, które zapewne niebawem zacznie sypanko. Teraz tylko czekać aż będzie zwołane kolejne NWZA i emisja nowych akcji i obniżenie nominału..... pomimo wpompowania kilkudziesięciu milionów w Spółkę trudno zauważyć poprawę...