• CZESIU sie wystraszył? Autor: ~Piotr_MCI [185.161.200.*]
    MCI Capital uległ inwestorom. Zmienia statut funduszu i zrzeka się części praw! link 
  • Re: CZESIU sie wystraszył? Autor: ~MarMAr [77.111.245.*]
    nie ugiął się tylko poszedł po spokój. Interesy nie lubą rzucania g####!
  • Re: CZESIU sie wystraszył? Autor: ~Piotr_MCI [185.161.200.*]
    Czyli się wystraszył! Sam napisałeś, że interesy nie lubą takiego klimatu. Więc chciał mieć co luz. To się przestraszył. Nie miała argumentów w ręku. Maciejewski dobrze mu dowalił.
  • Re: CZESIU sie wystraszył? Autor: ~MarMar [77.111.245.*]
    nie kupuję tego tłumaczenia. Poniżej dlaczego:
    1) po pierwsze TC i MCI prawa nie złamali
    2) nie potrzebnie zmieniał ten statu bo i tak nikt by nie dopatrzył się tam niczego. yo jedyny taki fundusz w Polsce, jeśli ktoś z prokuratury rozumie te mechanizmy to jestem chiński ksiądz. A banki? Proszę Ciebie za co płacą prawnikom, by się tłumaczyć, że coś było niezrozumiałe.
    3) Maciejewski - daj spokó

• Re: CZESIU sie wystraszył? Autor: ~Piotr_MCI [185.161.200.*]
    dla mnie próbujesz umiejętnie manipulować faktami. To nie jest przypadek, że nagle się ocknęli jak prokuratura zaczęła przeciwko nim węszyć a Ziobro zainteresował się sprawą. Poza tym jeśli były Prezes GPW się wypowiada to chyba nie jest to ktoś kto nie wie co mówi. Dla mnie ewidentnie dobrze, że sprawę nagłośniono i co teraz jest efekt
  • Re: CZESIU sie wystraszył? Autor: ~hank [5.173.137.*]
    Człowieku. Ja nie jestem fanem Tomasza, ale nie ten statut to koniec z końcem rozwiązanie i tak dobre dla niego oraz dla każdego. Po każdym wyjściu wszyscy są happy. A co tego co kto tam publicznie gadał to nie będę się wypowiadał. Nikt z nich nie jest czysty jak łza. Powiem tylko, że przyganiał kocioł garnkowi.
  • Re: CZESIU sie wystraszył? Autor: ~MaMar [77.111.245.*]
    Już ktoś o tym dawno pisał tu. Wskazanie, Były prezes giełdy obrońcą nieświadomych inwestorów nie jest. Na pewno chciał uzyskać coś dla siebie. Po tym jak go pewnie pogonili odwala taniec czarownic na łysej górze. Któż inny jak nie on zasiadał w RN Private Equity Managers (spółki Matki TFI)! Pewnie nie wiedział o tym albo zapomniał. Jak dla mnie koniec tej pseudo aferki.

• Re: CZESIU sie wystraszył? Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Się wystraszył haha
    Po pierwsze: zabezpieczył spłatę zadłużenia ( na to w pierwszej kolejności maja iść środki z umorzeń)
    po drugie: certyfikatów uprzywilejowanych prawie już nie( zostało ich niewiele) bo większość do tej pory została umorzona
    po trzecie: już od jakiegoś czasu PEM nie sprzedawał certyfikatów przez Private Banking bo przy tak słabych wynikach w TechV ( brak opłaty zmiennej) opłata dystrybucyjna pochłaniała sporą cześć opłaty stałej.
    po czwarte: dlatego już od dłuższego czasu próbuje zorganizować fundusz commitmentowy
    po piąte: haha
  • Re: CZESIU sie wystraszył? Autor: ~mentor [89.64.9.*]
    dobra diagnoza, niech "stowarzyszenie" sądzi, że wygrało. żenująca sprawa jak ta cała "afera"
  • Re: CZESIU sie wystraszył? Autor: ~ciekawy [217.153.116.*]
    A tak na marginesie, jakie to ma znaczenie dla akcjonariuszy MCI ?
[x]
MCI 1,42% 28,50 2026-05-08 13:55:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.