Pamietajcie, ze zgodnie z art. 91 ust. 4 ustawy o ofercie publicznej uchwała o wycofanie spółki z giełdy musi byc podjęta większoscią 9/10 głosów oddanych w obecnosci akcjonariuszy, ktorzy maja przynajmniej polowe kapitału zakładowego.
Czyli gdyby doszlo do takiego glosowania czego nie zakładam obecnosc mniejszosciowych akcjonariuszy na zgromadzeniu obowiazkowa.
nie uda im sie skupic wymaganej ilosci fundusze pewnie oddadza najpewnie j wzywajacy dobije do 80% maks 85 % casus mostostal warszawa sie klania chyba ze podwyzsza cene wewzania
Mozesz uzasadnic swoja opinie odnosnie OFE ze odpowiedza na wezwanie .
Ja przeanalizowalem prospekty informacyjne tych ofe i wiem ze pierwszy z brzegu Ml za swoj pakiet zaplacil 30mln odpowiadajac dostalby 6mln uwazasz ze moze sprzeniewiezyc ponad 20mln publicznych pieniedzy nie moze bo to jest przestepstwo
Oczywiscie ze mogą i notorycznie to robią , znam dziesiatki przypadkow, chociazby na mojej spolce. W 2013 OFE i TFI Pekao kupowalo milion akcji po 3,80, w zeszlym roku oddali na rynku niemal wszystkoza 10-30% cenny zwalając przy okazji kurs z ze złotówki na 36gr, nawet sie nie zająkneli. Zero odpowiedzialności. OFE to zło!
Byl kiedyś taki dom maklerski, który w ramach promocji IPO organizował zarządzającym zabawy z dziewczynami. Materiały się zapewne zachowały. Jak nie oddasz akcji po taniosci to Pani małżonka sobie obejrzy...
Lepiej upadłość i sprzedać majątek w przatargach. I po pierwsze wywalić ten zniedołężniały Zarząd, który nas akcjonariuszy doprowadzil do tego!!!!! Precz z nieudacznikami w Zarzadzie Nowej Gali!!!!
Piszecie głupoty na tym forum. Nowa gala ma dwa wyjścia. 1 Inwestor kupujący 100 procent akcji, drugie upadłość. 75 gr to zła cena? Czy lepsza upadłość i 500 osób na bezrobociu?
A to nie o to nam chodzi, żeby nic z tego nie było? Chyba właśnie o to, przynajmniej mi. Ja za 0,75zł nie sprzedaje, a Cerrad, za więcej nie kupuje. Czyli tu akurat pasują twoje słowa, że nic z tego nie będzie.
A co do meritum, to w pierwszej kolejności trzeba zmienić prezesa, byle nie na gorszego!
Generalnie, to mam wątpliwości, czy ONI na pewno chcą ratować tą firmę? Bo, tu jest chyba jakieś drugie dno.
Przecież Zarząd od lat robi wszystko żeby tanio sprzedać firmę swoim, a OFE bezczynnie na to patrzą. Na pewno ten Zarząd nic nie uratuje, co więcej będzie dalej siał wątpliwości na rynku, mnożył problemy w spółce i ją dalej pogrążał.