• większe zyski EnterAir z powodu upadku Thomas Cook Autor: ~qqq [46.229.144.*]
    https://innpoland.pl/155089,upadek-thomas-cook-ryanair-i-easyjet-podwyzszyly-ceny-swoich-lotow
  • Re: Straty EnterAir z powodu upadku Thomas Cook i Acermana ? Autor: ~karol [89.64.21.*]
    Zobaczymy jakie straty będą za 3 kwartał.
  • Re: większe zyski EnterAir z powodu upadku Thomas Cook Autor: ~Góra [77.252.99.*]
    Kwestia większych zysków jest bezdyskusyjna, pytanie o ile będą większe
  • Re: większe zyski EnterAir z powodu upadku Thomas Cook Autor: ~Wzrosty [77.252.99.*]
    Enter coraz większy tort będzie przejmował, nie ważne jakie biuro upadnie - enter nie jest zależny od żadnego z nich - enter ma płacone za wykonanie usługi transportowej, nie ma hajsu nie ma usługi - a jak nie to biuro to inne przejmie jego klientów i będzie musiało zapewnić przelot. Enterowi w to graj
  • Re: większe zyski EnterAir z powodu upadku Thomas Cook Autor: ~Raport [77.252.99.*]
    Po raporcie wrócimy spokojnie na pułap powyżej 40 zł, a jeśli będzie tak dobry jak kwartalny to myślę że ciężko będzie określić limit wzrostów, trzeba czekać cierpliwie. Cierpliwość na GPW to największa umiejętność
  • Re: większe zyski EnterAir z powodu upadku Thomas Cook Autor: ~Góra [77.252.99.*]
    Zgadzam się
  • ENTER AIR NIE ŚWIADCZYŁ USŁUG DLA THOMAS COOK ANI NECKERMANN Autor: ~Boa [79.185.177.*]
    Po raz kolejny mamy do czynienia z inwestorami działającymi pod wpływem impulsu, których IQ jest na poziomie skorupiaka. Wystarczy pobieżna znajomość rynku czarterów i turystyki aby wiedzieć że Enter w swojej historii nie wykonał ani jednego rejsu dla Neckermann Polska. Podobnie jak dla Thomasa Cooka ani Neckermann Niemcy, Francja czy Neckermann Republika Kiribati. Ostatnie wydarzenia nie mają żadnego wpływu na wynik ENT. Nie będzie żadnych odpisów. W drugą stronę też nie pojawią się przychody - Enter ma tyle ciekawych rynków do zagospodarowania, że szansa że będą próbowali przejąć coś po Thomas Cook jest skrajnie mała. Chciałbym zacytować swoją wypowiedź z lipca 2019:

„Konieczność uziemienia B737 MAX Boeing wstępnie wycenił na 4,9 miliarda dolarów. Główny składnik tej kwoty to potencjalne odszkodowania dla przewoźników. Kolejny miliard to straty spowodowane spowolnieniem produkcji Maxów”
    4,9 miliarda USD przez 380 uziemnionych Maxów. Wychodzi że przewidują jakieś 13 mln USD odszkodowań na sztukę. Jeszcze raz potwarzam, że Enter na sytuacji związanej z Maxami skorzysta. Sezon na rekordowej ilości samolotów (+ 5 w porównaniu do 2018) + pieniądze z 2 dodatkowych które stoją na ziemi, a których i tak linia nie byłaby w stanie zagospodarować (i to nie z braku zleceń i zamówień, ale przez ograniczenia maksymalnego bezpiecznego tempa rozwoju).
    Śledzenie wiadomości i wywalanie akcji, na podstawie:
    - wiadomości dotyczących procesu certyfikacji Maxów
    - doniesień prasowych z branży
    - nagranego dialogu pilota itp.
    jest IDIOTYZMEM."
  • Re: ENTER AIR NIE ŚWIADCZYŁ USŁUG DLA THOMAS COOK ANI NECKERMANN Autor: aszasz [31.182.245.*]
    Nie masz racji, enter bedzie "zwozic" ludzi pozostawionych samopas za granica
  • Re: ENTER AIR NIE ŚWIADCZYŁ USŁUG DLA THOMAS COOK ANI NECKERMANN Autor: ~Boa [79.185.177.*]
    I Twoim zdaniem wpłynie to w zauważalny sposób na wynik? W sezonie Enter wykorzystuje swoją flotę w 100 procentach i będzie ciężko o jakikolwiek dodatkowy rejs. Jeśli nawet to będą to 1, 2 może 3 loty.

Jeśli już chcecie doszukiwać się wpływu, to na przyszły sezon na rynku pojawi się ponad 100 samolotów po Thomas Cook. Być może Enter się na któryś zdecyduje?
  • Re: ENTER AIR NIE ŚWIADCZYŁ USŁUG DLA THOMAS COOK ANI NECKERMANN Autor: ~Góra [77.252.99.*]
    Mówię to samo, upadek tego biura podróży nie ma wpływu na Enter AIR - szczerze to nie słyszałem o tym biurze, aż do jego upadku. Jedyne co Enter może w tej kwestii zrobić to zyskać, jeśli jego partnerzy przejmą klientów NECKERMANN - i nic więcej w tym temacie.
  • Re: ENTER AIR NIE ŚWIADCZYŁ USŁUG DLA THOMAS COOK ANI NECKERMANN Autor: ~urlopowicz [94.16.130.*]
    W zwiazku z upadkiem Neckermanna, musiałem kupić sobie własny przelot i wybrałem EnterAir (takie łatanie wakacji, gdy się miało plany i upadek Neckermanna je pokrzyżował). Także wpływ jakiś jest, bo ja jestem jedną osobą, ale sądze, że takich jak ja może być więcej - zamiast lecieć z innym przewoznikiem lecę z Enter.
  • Re: ENTER AIR NIE ŚWIADCZYŁ USŁUG DLA THOMAS COOK ANI NECKERMANN Autor: ~Boa [95.49.71.*]
    Enter sprzedaje cały pokład samolotu biurom podróży. W miarę możliwości na niektórych destynacjach daje bilety indywidualne (jest to mniej niż 1% pasazerow) aby pomóc zapełnić pokład biurom. Nawet jeśli biletu byś nie kupił to za lot zapłaciby czarterujacy :) Także raczej nie ma szans żeby zobaczyć to w wynikach.

Jeśli już chcemy się doszukiwać wpływu to ja widziałbym taki: z rynku wypadło biuro które latało z liniami krzak typu Air Cairo, Blue Panorama itp. Biuro trzeba zaznaczyc jak na polski rynek nieduże. W przyszłym roku turyści kupią wycieczki w innych biurach (które korzystaja z usług Enter Air) więc nieco więcej pasażerów poleci naszymi jedynie słusznymi liniami :)
  • Re: ENTER AIR NIE ŚWIADCZYŁ USŁUG DLA THOMAS COOK ANI NECKERMANN Autor: ~Góra [89.64.18.*]
    Jak się poszuka to nawet i boa znajdzie ;)
[x]
ENTER 1,25% 56,60 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.