• NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Mniejszościowy [80.55.26.*]
    Witam
    Ciekawy jestem ilu nas jest mniejszościowych akcjonariuszy??? Free float to około 3,5% bo reszta w rękach Funduszy.
    Ja mam 4 tys. i poniżej 20 zeta nie sprzedam.
    Piszcie ile macie i jaka cena Was satysfakcjonuje...
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Iks [37.47.150.*]
    Realnie chciałbym 15. Ale w to nie wierzę. Zobaczymy co zrobią TFI bo oni są kluczowi.
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Mniej [5.173.48.*]
    Spolka odkad weszla ciagle spada. Akcjonariusze traca, ktorzy obdarzyli ja zaufaniem traca ciagle pieniadze i jeszcze maja sprzedac na samym dole za 8zl.... No tak najlepiej :/
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Ad [37.47.16.*]
    Jaka jest procedura jak fundy oddadzą? Zostajemy z akcjami w nocniku? 2 wezwanie z podbitką czy tylko umowa kupna sprzedaży jak kto chętny?
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Iks [89.64.31.*]
    TFI brały też po 31zl na pierwotnym. Dla dobra swoich klientów po 7,74 nie oddadzą...
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Gallileo [188.147.103.*]
    na mojej spolce TFI i OFE Pekao w 2013 brali emisje milion akcji po 3,80, w zeszlym roku oddawali po 36-50gr na rynku, dobro klientow to jest ostatnia rzecz którą fundusze biora pod uwagę
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~arbitrażysta [89.64.8.*]
    przez ostatnie lata chyba we wszystkich wezwaniach cena była potem podniesiona
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~TECH [188.146.34.*]
    JA NIE SPRZEDAM
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Mniejszościowy [80.55.26.*]
    Jeżeli Bieńkowskiemu uda mu się skupić niecałe 9% i dojść do 90% to niestety ma prawo ogłosić wezwanie przymusowe na pozostałe 10% i wycofać spółkę z GPW. Po cenie jaką zaproponował nie wierzę żeby mu sie to udało.
    7,74 zł za akcję to rozbuj w biały dzień !!!
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Iks [89.64.31.*]
    Ale żeby dojść do 90% muszą oddać TFI. Czy dla nich cena w wezwaniu jest atrakcyjna. Myślę że nie.
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Mniejszościowy [80.55.26.*]
    Też tak uważam, ale pamiętaj, że sporo funduszy posiada niewielkie ilości akcji i oni mogą wyjść akceptując stratę. Pytanie czy uzbiera się 9 % ???
    Ja uważam, że rynek nie zaakceptuje tej śmiesznej ceny !!! Bieńkowski próbuje wykorzystać sytuację i trudno mu się dziwić. Niemniej jednak proponowanie po 3 latach Akcjonariuszom ceny o 78% niższej niż w ofercie pierwotnej to zwykłe chamstwo.
    Mam nadzieje, że Fundusze nie pękną...
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Brutalny_cenzor [194.156.16.*]
    To nie chamstwo, to przestępstwo
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Znawca [83.6.51.*]
    Fundusze oddadzą za 7,74 zł. Wiedzą, że inaczej wartość spadnie dużo poniżej tej kwoty. Wtedy będzie wezwanie przymusowe i cała reszta odda. Taki jest mój scenariusz
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~As [80.55.26.*]
    Nie zgadzam się z Tobą. W I wezwaniu na pewno coś uda mu się kupić( desperatów nie brakuje), ale nie wierzę, że dojdzie do 90%.
    Jeżeli faktycznie będzie mu niewiele brakować to podniesie cenę o 20% i ogłosi II wezwanie a jak kupi niewiele to drugiego wezwania nie będzie i zadowoli się tym co ma.
    Fundusze będą się pilnować żeby nie osiągnął 90% więc zacznie się pompka w górę która zbiegnie się w czasie z poprawiającymi się wynikami spółki.
    W przyszłości na 100% Bieńkowski spróbuje jeszcze raz, ale już nie po tych cenach !!!
    Docelowo Stelmet zniknie z GPW, ale jeszcze nie teraz....
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Johny [5.173.224.*]
    Dnia 2019-09-13 o godz. 23:14 ~Znawca napisał(a):
    > Fundusze oddadzą za 7,74 zł. Wiedzą, że inaczej wartość spadnie dużo poniżej tej kwoty. Wtedy będzie wezwanie przymusowe i cała reszta odda. Taki jest mój scenariusz

jeżeli PIS-iory wygrają wybory w październiku to CBA pewnie prześwietli firmę tego pana, ale jak wygrają "czerwoni" to będzie pozamiatane.
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~AR [89.64.8.*]
    sie rozumie ;0
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~Obywatel [194.29.181.*]
    Mam 7 500 akcji i nie ma szans żebym sprzedał po tak niskiej cenie. Bieńkowski już wie, że wyniki będą bardzo dobre i w ciągu najbliższego roku akcje podwoiłyby swoją wartość. Dlatego robi ruch wyprzedzający. Nie zapominajcie, że nie ruszył jeszcze 200 milionów które pozyskał z emisji a które miały być przeznaczone na akwizycję.
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~xyz [159.205.67.*]
    jeżeli ta spółka jest taka "SUPER" to dlaczego nikt nie kupuje jej akcji po obecnej cenie ???
  • Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~zainteresowany [5.173.255.*]
    wydaje mi się , ze na jesień będzie kolejne wezwanie na skup akcji. Ciekawe po ile tym razem prezes będzie skupować?

przez następne 6 miesięcy będą pewnie uwalać kurs, aby zrobić niska średnią za ostatnie 6 miesięcy i aby na wezwaniu wystawić niska cenę.

spodziewam się , że teraz spółka będzie karmić nas "strasznymi" raportami, zatrzymanie produkcji, brak zbytu itd.

Spodziewam się, że dzięki "kreatywnej" księgowości wykażą dużą strat e aby tylko zniechęcić akcjonariuszy i przekonać do sprzedaży akcji po jak najniższej cenie.

Myślę, że straty jakie będą teraz mieli z powodu obecnej sytuacji szybko nadrobią jesienią. Sam PELET na jesień ostro podrożeje, a i kursy walut są wysokie to z exportu będą większe wpływy.

Ja trzymam akcje. Myślę, ze na tym koronowirusie spółka wzmocni się i stanie się monopolistą. Mniejsze i słabsze spółki w tej branży pewnie padną.

Powodzenia.

• Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~gosc [159.205.78.*]
    to widać gołym okiem, że prezes skupuje przecenione akcje, przecież kupił 45342 akcji po 7,70 pln .

https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2020-01/Zal._RB_4_Informacja_o_transakcjach_na_akcjach_Stelmet_SA__202001280167422848.pdf

a ludziom ożenił te same akcje kilka lat temu po 30 pln

:))))))))))))))))

czysty zysk 22,30 pln na akcji :)))))))))))))))))))))

to jest prawdziwy polski businessman :))))))))))))))))))))))))))

• Re: NIE SPRZEDAWAĆ !!! Autor: ~ra [31.0.124.*]
    jak ktoś tak mówi to wiadomo co to znaczy????już kiedyś przejechałem się na takiej dobrej rekomendacji?????
  • Dzisiejsze info Autor: ~Bydzia [212.122.207.*]
    Chyba właściciel dogadał się z fundami bo od nich odbiera , dzisiejsze info , to z rynku w tej ilości nie zeszło
  • Re: Dzisiejsze info Autor: jakubeczko [95.155.98.*]
    Dnia 2020-05-12 o godz. 07:49 ~Bydzia napisał(a):
    > Chyba właściciel dogadał się z fundami bo od nich odbiera , dzisiejsze info , to z rynku w tej ilości nie zeszło

Tak, Bieńkowski odkupił 6%, teraz moze spokojnie ogłosić przymusowe. Odkupił za 8.4zł większość.
  • Re: Dzisiejsze info Autor: ~Bydzia [212.122.207.*]
    no i stało się fund ze strata popchnął B , ciekaw jestem czy ta radosną informacje puścił na swojej stronie
  • Re: Dzisiejsze info Autor: ~Janek [178.37.170.*]
    żeby ogłosić przymusowy wykup musiałby mieć 95%, tyle chyba jeszcze nie ma

teraz będzie pewnie dołować cenę akcji i później pewnie zrobi wezwanie jak średnia cena za 6 miesięcy będzie bardzo niska.

ale chyba nie może ogłosić wezwania poniżej 8,4

ciekawe

• Re: Dzisiejsze info Autor: ~Janek [178.37.170.*]
    Nie, on nie ma jeszcze 95%, czyli do przymusowego wykupu jeszcze daleko .

" Aktualnie, po rozliczeniu ww. transakcji, posiadam 26.286.579 akcje Spółki stanowiące 89,52% kapitału zakładowego Spółki i uprawniających do 26.286.579 głosów na Walnym Zgromadzeniu Emitenta, stanowiących 89,52% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki "

Dnia 2020-05-14 o godz. 00:56 ~Janek napisał(a):
    > żeby ogłosić przymusowy wykup musiałby mieć 95%, tyle chyba jeszcze nie ma
    > >
    > > teraz będzie pewnie dołować cenę akcji i później pewnie zrobi wezwanie jak średnia cena za 6 miesięcy będzie bardzo niska.
    > >
    > > ale chyba nie może ogłosić wezwania poniżej 8,4
    > >
    > > ciekawe
    > >
    > >
    > >

• Re: Dzisiejsze info Autor: jakubeczko [95.155.98.*]
    No to już chyba kwestia czasu aż zbierze z rynku 0.5% akcji ktore mu pozostało do 95%. Chociaż z drugiej strony przy tej płynności zebranie 147k akcji chyba z pół roku może zająć :P Chciałem złozyc jakies zlecenie oczekujące (jakby faktycznie jakies wieksze zlecenia kupna sie pojawiały) ale odrzuca mi je - ktoś wie dlaczego.

Mój najgorszy papier ever, w sumie cieszę się że jego dni na moim rachunku są policzone. Nazwisko prezesa ląduje na zaszczytnej liście ludzi których biznesów tykać nie wolno :)
  • Re: Dzisiejsze info Autor: ~Bydzia [46.187.166.*]
    No i nazwy funduszy które sprzedały tez przydałoby się upublicznić , o ile sprzedały ze strata . powtorka z InPost
[x]
STELMET 2,22% 9,05 2020-07-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.