Witam Ciekawy jestem ilu nas jest mniejszościowych akcjonariuszy??? Free float to około 3,5% bo reszta w rękach Funduszy. Ja mam 4 tys. i poniżej 20 zeta nie sprzedam. Piszcie ile macie i jaka cena Was satysfakcjonuje...
Spolka odkad weszla ciagle spada. Akcjonariusze traca, ktorzy obdarzyli ja zaufaniem traca ciagle pieniadze i jeszcze maja sprzedac na samym dole za 8zl.... No tak najlepiej :/
na mojej spolce TFI i OFE Pekao w 2013 brali emisje milion akcji po 3,80, w zeszlym roku oddawali po 36-50gr na rynku, dobro klientow to jest ostatnia rzecz którą fundusze biora pod uwagę
Jeżeli Bieńkowskiemu uda mu się skupić niecałe 9% i dojść do 90% to niestety ma prawo ogłosić wezwanie przymusowe na pozostałe 10% i wycofać spółkę z GPW. Po cenie jaką zaproponował nie wierzę żeby mu sie to udało. 7,74 zł za akcję to rozbuj w biały dzień !!!
Też tak uważam, ale pamiętaj, że sporo funduszy posiada niewielkie ilości akcji i oni mogą wyjść akceptując stratę. Pytanie czy uzbiera się 9 % ??? Ja uważam, że rynek nie zaakceptuje tej śmiesznej ceny !!! Bieńkowski próbuje wykorzystać sytuację i trudno mu się dziwić. Niemniej jednak proponowanie po 3 latach Akcjonariuszom ceny o 78% niższej niż w ofercie pierwotnej to zwykłe chamstwo. Mam nadzieje, że Fundusze nie pękną...
Fundusze oddadzą za 7,74 zł. Wiedzą, że inaczej wartość spadnie dużo poniżej tej kwoty. Wtedy będzie wezwanie przymusowe i cała reszta odda. Taki jest mój scenariusz
Nie zgadzam się z Tobą. W I wezwaniu na pewno coś uda mu się kupić( desperatów nie brakuje), ale nie wierzę, że dojdzie do 90%. Jeżeli faktycznie będzie mu niewiele brakować to podniesie cenę o 20% i ogłosi II wezwanie a jak kupi niewiele to drugiego wezwania nie będzie i zadowoli się tym co ma. Fundusze będą się pilnować żeby nie osiągnął 90% więc zacznie się pompka w górę która zbiegnie się w czasie z poprawiającymi się wynikami spółki. W przyszłości na 100% Bieńkowski spróbuje jeszcze raz, ale już nie po tych cenach !!! Docelowo Stelmet zniknie z GPW, ale jeszcze nie teraz....
Dnia 2019-09-13 o godz. 23:14 ~Znawca napisał(a): > Fundusze oddadzą za 7,74 zł. Wiedzą, że inaczej wartość spadnie dużo poniżej tej kwoty. Wtedy będzie wezwanie przymusowe i cała reszta odda. Taki jest mój scenariusz
jeżeli PIS-iory wygrają wybory w październiku to CBA pewnie prześwietli firmę tego pana, ale jak wygrają "czerwoni" to będzie pozamiatane.
Mam 7 500 akcji i nie ma szans żebym sprzedał po tak niskiej cenie. Bieńkowski już wie, że wyniki będą bardzo dobre i w ciągu najbliższego roku akcje podwoiłyby swoją wartość. Dlatego robi ruch wyprzedzający. Nie zapominajcie, że nie ruszył jeszcze 200 milionów które pozyskał z emisji a które miały być przeznaczone na akwizycję.
wydaje mi się , ze na jesień będzie kolejne wezwanie na skup akcji. Ciekawe po ile tym razem prezes będzie skupować?
przez następne 6 miesięcy będą pewnie uwalać kurs, aby zrobić niska średnią za ostatnie 6 miesięcy i aby na wezwaniu wystawić niska cenę.
spodziewam się , że teraz spółka będzie karmić nas "strasznymi" raportami, zatrzymanie produkcji, brak zbytu itd.
Spodziewam się, że dzięki "kreatywnej" księgowości wykażą dużą strat e aby tylko zniechęcić akcjonariuszy i przekonać do sprzedaży akcji po jak najniższej cenie.
Myślę, że straty jakie będą teraz mieli z powodu obecnej sytuacji szybko nadrobią jesienią. Sam PELET na jesień ostro podrożeje, a i kursy walut są wysokie to z exportu będą większe wpływy.
Ja trzymam akcje. Myślę, ze na tym koronowirusie spółka wzmocni się i stanie się monopolistą. Mniejsze i słabsze spółki w tej branży pewnie padną.
Dnia 2020-05-12 o godz. 07:49 ~Bydzia napisał(a): > Chyba właściciel dogadał się z fundami bo od nich odbiera , dzisiejsze info , to z rynku w tej ilości nie zeszło
Tak, Bieńkowski odkupił 6%, teraz moze spokojnie ogłosić przymusowe. Odkupił za 8.4zł większość.
Nie, on nie ma jeszcze 95%, czyli do przymusowego wykupu jeszcze daleko .
" Aktualnie, po rozliczeniu ww. transakcji, posiadam 26.286.579 akcje Spółki stanowiące 89,52% kapitału zakładowego Spółki i uprawniających do 26.286.579 głosów na Walnym Zgromadzeniu Emitenta, stanowiących 89,52% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki "
Dnia 2020-05-14 o godz. 00:56 ~Janek napisał(a): > żeby ogłosić przymusowy wykup musiałby mieć 95%, tyle chyba jeszcze nie ma > > > > teraz będzie pewnie dołować cenę akcji i później pewnie zrobi wezwanie jak średnia cena za 6 miesięcy będzie bardzo niska. > > > > ale chyba nie może ogłosić wezwania poniżej 8,4 > > > > ciekawe > > > > > >
No to już chyba kwestia czasu aż zbierze z rynku 0.5% akcji ktore mu pozostało do 95%. Chociaż z drugiej strony przy tej płynności zebranie 147k akcji chyba z pół roku może zająć :P Chciałem złozyc jakies zlecenie oczekujące (jakby faktycznie jakies wieksze zlecenia kupna sie pojawiały) ale odrzuca mi je - ktoś wie dlaczego.
Mój najgorszy papier ever, w sumie cieszę się że jego dni na moim rachunku są policzone. Nazwisko prezesa ląduje na zaszczytnej liście ludzi których biznesów tykać nie wolno :)