• zrobcie 10 zl Autor: ~fasing [185.201.68.*]
    i c/z 1
    hehehe
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~tomasz [83.144.67.*]
    może i zrobią .... na wszelki wypadek ustawie tam zlecenie ....
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~fasing [185.201.68.*]
    ja dobioer po 11
    poprsze fundusze o wrzutke
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~Arthurius [5.184.59.*]
    Może maja jeszcze z kilka tys. akcji?
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~leszcz [83.14.44.*]
    Po 5 wezmę i po 10 wywalę. I co? Będzie 100%!
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~leszcz [83.14.44.*]
    Jakie będzie p/e po pięć złotych? Ok. 1 ?
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~Arthurius [37.47.15.*]
    Byłoby jakieś 0,6
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~Arthurius [37.47.15.*]
    Wtedy można by spokojnie zgłosić Fasia do księgi rekordów Guinessa
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~NEMO [193.150.36.*]
    Dnia 2019-09-11 o godz. 14:40 ~leszcz napisał(a):
    > Po 5 wezmę i po 10 wywalę. I co? Będzie 100%!

Co siębędziesz ograniczał. Kup po złotówce i wywal po 10 . I co? Będzie 1000%!
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~maks [46.174.24.*]
    Racja lepiej poczekać. Może złotówki nie zrobią, ale 3 zł? Wtedy ok. 300% byłoby po 10.
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~Arthurius [94.172.218.*]
    Popieram. Czekamy co najmniej do 5 zł. Jak uda się wtedy kupić, to powinno starczyć na chałupę, lub co najmniej dobrą furę.
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~Rzaba [62.4.63.*]
    Co to przedszkole zamkniete ?....wpisy bez intelektu
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Prawdopodobnie któryś fund wywalił resztki PKC. Już widziałem takie zagrywki kilkukrotnie na innych akcjach. Za ostatnie miedziaki dobrałem odrobine. Baba z wozu, koniom lżej. Teraz powinno być lepiej. Do końca roku przewiduje okolice 20 zł.
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~fsg [5.173.40.*]
    mi wpadlo 2 k...20 zl bedzie lekko
    Gdybym miał więcej wolnej kasy, to tez bym dobrał więcej. Zwłaszcza jak fundy sypia. Ale JSW i PKOBP tez szkoda sprzedawać po taniości. Bardzo dawno nie było tyle okazji do tanich zakupów na GPW.
    znow sie podstawie, niech wala
    Proponuję, żeby nie ustawiać się przez jakiś czas powyżej 13- 14 zł. Dopóki walą, to niech walą niżej. Jak wywalą, i jak rynek przekona się, że już wywalili do końca, to w kilka dni powinien być wzrost o kilkadziesiąt, a nawet ponad 100%.
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~akcjonariusz [188.146.163.*]
    Weźcie pod uwagę ewentualne wezwanie ... średnia 6!miesieczna spada cały czas... i nie gra to na nasza korzyść
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~fas [185.201.68.*]
    tak, wtedy to sie nadaje do organowjakby dali jakies 20-30 zł i o spolce zrobi sie glosno
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~akcjonariusz [188.146.163.*]
    Organy są w kościele ... my żyjemy w Polsce ... mówi Ci to coś ??
    dlatego zawiazemy porozumienie
    poki co ktos wspominal ze czekamy na rozwoj zdarzen i podliczymy fundusze ktore sie skracaja
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~fsg [185.201.68.*]
    chyba nie oskarzasz mnie o taki szmaciarski kurs?
    ja kupuje :)
    Z parkietu:

Ciekawym zjawiskiem na GPW związanym z niskimi wycenami jest fala wezwań. O ile jest to opłacalna inwestycja dla inwestorów chcących skupić akcje, o tyle oferowane ceny są często trudne do zaakceptowania przez mniejszościowych akcjonariuszy...
    Biorąc pod uwagę wzrost liczby wezwań, w tym roku mamy ich wysyp, czemu sprzyjają bardzo korzystne wyceny na krajowym rynku akcji. Dlatego scenariusz często wygląda podobnie – wezwania ogłaszają dotychczasowi właściciele spółek, którzy nie widzą większych korzyści dla dalszej obecności firmy na giełdzie. Decyzja o odkupieniu pozostałych akcji nie jest podejmowana z dnia na dzień, ale kilka kwartałów wcześniej. Wynika to z wagi podejmowanej decyzji oraz z ceny minimalnej, po której może odbyć się takie działanie. Jeżeli z wyprzedzeniem jest znana decyzja o wezwaniu, to zarządy niektórych spółek, będące często pod kontrolą głównego akcjonariusza, mogą podjąć różnego rodzaju działania mające na celu obniżenie kursu akcji spółki. Inwestorzy powinni wziąć ten fakt pod uwagę i domagać się znacząco wyższych cen w momencie ogłoszenia wezwania.
    Oferowane ceny z reguły nie zawierają znaczącej premii, dlatego dla mniejszościowych akcjonariuszy często oznacza to konieczność sprzedaży akcji z większą lub mniejszą stratą, ale z drugiej strony zyskują oni możliwość wyjścia z inwestycji w mało płynne spółki, gdzie nierzadko perspektywy wzrostu są niepewne.
    Bardzo ciekawy i wyważony artykuł w całości:

https://www.parkiet.com/Ludzie-rynku/310289946-W-2020-r-swiezy-kapital-z-PPK-wyciagnie-indeksy-w-gore.html?fbclid=IwAR2R3qUNCpscazx-7PL9c-Rh74A24iO4ohWvkOjLQ8Ocp4Fl7OGxuFqArT0

Do łask mogą też wrócić spółki wydobywcze KGHM i JSW, których notowania wspierać powinny odbijające ceny surowców.
    Wśród mniejszych spółek z uwagi na oczekiwany wzrost cen surowców rolnych potencjału upatrujemy w ukraińskich spółkach spożywczych, jak Kernel czy IMC, które są mocno niedowartościowane, patrząc na wskaźniki C/Z i C/WK. Spółki te w ostatnim czasie poprawiły swoją sytuację finansową na tyle, że zaczęły wypłacać bardzo solidne dywidendy.
    Generalnie stawiałbym na mocno niedowartościowane spółki notowane z nieuzasadnionym dyskontem względem porównywalnych firm. Dlatego nie przywiązywałbym się mocno do konkretnych branż, ale szukałbym okazji, które są wynikiem anomalii spowodowanych przez nieefektywny rynek. W dłuższym terminie takie podejście powinno przynieść wyższe stopy zwrotu niż indeksy.
    ja nie pogardze nawet po 13,5
    fudusze do dziela
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~Pola [46.134.70.*]
    Bik z Wami.........nie boli jak was okradają ? Piszę o tym chyba od roku . Wyrazy współczucia akcjonariuszom i ich rodziną
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~Pola [46.134.70.*]
    Jaki zysk z osiedla jako dawca działek na Moj. A jaki Carbon2 ?
    przebilem na 14
    Wasza kolej
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~tomasz [188.146.56.*]
    ja dobrałem ponad 5k przed dywidendą jakoś po 16zł...
    Jeżeli jest tu parcie na sprzedaż.... to nasze starania na poziomie kupna jednostkowych tysięcy tego parcia nie zmienią.
    tu jest potrzebny ktoś bardziej zdecydowany na jakieś 100k akcji (co wcale nie jest tak ogromną wartością)
    nie ma parci na sprzedaz
    mysle ze fundom zostalo jakies 50-60 K do sprzedazy max
    sam mam juz blisko 10 K
    dobiore z czasem do 30 zanim zdazy wyskoczyc ponad 20 zł
    Fundy już tyle nie mają. Jadą na oparach. Prawdopodobnie do końca roku mają wewnętrzny nakaz się wyzerować.
    przebilem na +
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~bb [5.173.233.*]
    Dalej któryś z Was skubie dzisiaj czy to już PPK? Słyszałem, że pierwsze zakupy mają zaczynać gdzieś teraz.
    Teraz najważniejsza sprawa, to czy fundy już się wyzerowały. Wczoraj wystawiłem na sprzedaż parę akcji po 14,45 i patrzyłem, czy będą przebijać w dół. Nic takiego nie zauważyłem. Ktoś kupił, więc być może fundy już nic nie mają i koniec sypania. Jeśli tak, to 20 złotych powinno być do gwiazdki.
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~marian [5.173.40.*]
    A co z informacją o zastawie na maszynach? Myślicie, że mają kase na wykupienie akcji i jednocześnie tak muszą zabezpieczać obligacje?
  • Re: zrobcie 10 zl Autor: ~Bombardier [89.64.59.*]
    nie mam podglądu do konta karbonu, ale Fasing po emisji obligacji to śpi na kasie do czasu inwestycji w kopalnie.
    Drobni i fundusze maja kilkanaście procent i świadomość, że w tym przypadku "kasa lezy na ulicy" dlatego ew. wykup tutaj nie wchodzi w grę. Jedyne kto by im odpowiedział to ich słupy dlatego dyskusję w tym temacie należy uznać za bezprzedmiotową.
    Kombinuj skąd wziąć kasę na Fasing lepiej na tym wyjdziesz - to moje prywatne zdanie.
    Z czego same fundusze (PZU OFE Złota Jesień) mają już co najwyżej 100 000 akcji, co daje niecałe 4%. Reszta już się najprawdopodobniej wyzerowała.
    patrzac po MOJ wyniki powinny byc b.dobre
    dzis 16
    jutro 17
    do konca roku 22
[x]
FASING 0,00% 16,20 2026-02-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać