Spokojnie kolego , nikt nie kieruje sie forum, mozna poczytac to wszystko, obroty jak sam widzisz sa jak w warzywniaku, akcji do 5 zl jak na lekarstwo, nie ma wiekszych ilosci, dla mnie moga schdzoic do 0.80 sam bym nagarnal wieksza ilosc, a tak czajenie sie..nic wiekszego nie mozna wyrwac, zobacz na dzisiejsza sesje, jakas blazenada, rano troche sprzedali pozniej odkupili i tak w kółko,zobaczymy gdzie pojawia sie jakies wieksze obroty bo narazie marazm i bardzo male obroty.
spokojnie bolek nie kupie twoich akcji bo kurs jest za wysoko, jak zejdzie poniżej 80 gr będę myslał o takim kupnie o ile spółka zacznie podawać lepsze komunikaty/
widzicie juz są groszaki a co dziennie będzie niżej , pogadamy za miesiąc jaki bedzie kurs i czy nie miałem racji że nie przepłacałem za papier śmieciowy, jak spadnie poniżej 80 gr warto bedzie kupic troche spekulacyjnie bo kurs wtedy bedzie mógł odbić powyżej 90 gr i tu nawet Czarnecki nie pomoże !!!
Zauwaz jedno- dzisiaj na getinie widac bylo przekladki i zenienie towaru, tu tego nie ma, osuwa sie pod wlasnym ciezarem na bardzo malych obrotach, czesc to zniecierpliwieni drobni, ktorych wymeczyl czas, czesc to wedlug mnie jakis maly fundusz ktory jest tu podprogowo, cala ta otoczka obok leszka nie służy calej stajni, wszyscy czekaja na wyrok tsue i od tego uzalezniaja dalszy rozwój wydarzeń - sprawy w sadach odnosnie frankowiczow trwają od 4 do 5 lat srednio, wszystko jest powiązane, mnie ciekawi jedno, strata byla tu cos kolo 3, 5 bańki, a odpis nie wiadomo na co 4,5 w raporcie, jakos tak wiec pytanie , ktore mi sie nasuwa czy yego odpisu nie wrzucili w strate i kto ma tu akcje uprzywilejowane? Bo nie znalazlem kto to..moze ktos dysponuje wiedza na powyzszy temat?
Nie chce, rozmawialem z paroma znajomymi, ktorzy pracuja w bankach, caly czas open jest w grze i czesto jest wybierany przez ludzi jako posrednictwo , zawsze w pierwszej trojce, expander, open, notus, nagonka nam nie sprzyja i obawy o wyrok tsue, nie moge pojac jak frankowicze moga domagac sie pomocy, kazdy z nas jest dorosly i wiedzial jakie ryzyko niesie ze soba kurs walut, jego zmiennosc w czasie, to tak jakby zwracac pieniadze ludziom, ktorzy stracili pieniadze na gieldzie..
Narazie marazmu ciag dalszy..osiedlismy na mieliznie, troche popyt sie odbudowal , trzeba czekac na rozwoj wydarzeń, na ursusie zrobili mistrzostwo, zawiasy pohandlowali, pozniej drugie, ubiora ulice na trefne info i do bazy,..
Mysle ze narazie nie ma po co usredniac , trzeba czekac na rozwoj wydarzen , do bankruta to mu jeszcze daleko, widze ze kolega na forach stajni leszka jest bardzo zaangazowany, panuje tam dzika nagonka, a ja mysle ze tu plan jest inny ... Ale to jeszcze troche, teraz kurs jest cos kolo 0.16 czy 0.17 takze ani spekula ani nikt z grubasow o ile sa, mowie tutaj o znajomych krolika a nie funduszach nie ma po takiej cenie, pierwsza jakas sesnsowna ilosc przed 3 zlote jest dopiero, pozyjemy , zobaczymy, jak to bedzie wygladalo, mysle ze ludzie za bardzo podniecaja sie wyrokiem tsue, srednio w polsce sprawa frankowicza trwa 4- 5 lat jest zastój totalny, kazda indywidualna, sadze ze bardziej open musie sie akupic na obnizeniu kosztow operacyjnych bo jak pani Tomicka sama wspomniala , ze ten rok 2019 - polowa byla bardzo udana, a mieli strate, tylko nie wiem czy ten odpis na 4, 5 banki tam nie poszedl,.restrukturyzacja, franczyzna tu widze mocne pole do popisu, zobaczymy- moze Leszek wezwanie zrobi? Tylko kogo by to urzadzalo jak wiekszosc ma z nas akcje brane duzo powyzej scalenia, czas pokaze, gielda uczy cierpliwosci,..
spółka poczyniła ogromne odpisy i tak naprawdę nie wiemy ile majątku utraciła, poza tym w spółce pracuje wielu nie kompetentnych pracowników / wiemy o tym z wpisów na forum openu/ i zarzad musi nie tylko pomysleć o dodatkowym biznesie jak choćby wycena i sprzedaż nieruchomości ale również dokonać przeglądu swoich kadr ??... Co do umoczonych akcjonariuszy to oceniam że takich jak ja,,, jest ok. 95% akcjonariuszy a wiemy że to nie koniec spadków ...
a ja dobrałem dziś po 0,912.....,,,, kiedyś z tego w połowie wyszedłem a teraz uzupełniam brakujące perełki choć wiem że nie będzie zbyt łatwo tutaj zarobić ?