Kurs za chwilę wróci na 1,1 PLN. Przecież jakiś czas temu podali wstępne wyniki za półrocze i na każdej "gałęzi" (kredyty, inwestycje, ubezpieczenia) notują spadki... Raport z dzisiaj nie będzie różnił się tak bardzo żeby wyniki zmieniły się na plus...
Dnia 2019-08-20 o godz. 17:23 ~Leszcz napisał(a): > Od tego raportu zależy kurs pozostałych spółek ze stajni L.Cz. Jak będzie ch... to kolejne spadki :(.
Przy tej ilości papieru to szkoda oddawać na ostatnich poziomach... tu nawet jak nie będzie chciało to spekuła się pojawi za jakiś czas i będzie można oddać na podbiciu - chociaż może dobrze mi mówić bo nisko ze średnią stoję.
W moczu czuję, że raport będzie lepszy niż ostatnio - ale wkur... mnie to, że dla nich 20... to może być i 00:01 dnia 21... Myślę, że w raporcie będzie już widać działania w kierunku optymalizacji kosztów...
Tak się zastanawiam, po co było to przyspieszenie raportu skoro wiedzieli, że nie jest dobry :(. Lepiej puścić wszystkie 4 raporty wszystkich spółek w jednym dniu niż każdy pojedynczo. Mniejsze zwały by były a tak to po każdym następnym będą dwucyfrowe spadki :(.
Raport nie jest tragiczny. Biorąc pod uwagę wycenę na poziomie 16 mln złotych - to nawet odpisanie praktycznie całości aktywów, zamrożenie działalności Home Brokera oraz Open Life nie będzie dramatem. W samym segmencie kredytów nastąpił wzrost poziomu przychodów z 141 mln do 144 mln, same koszty natomiast wzrosły o prawie 10 mln + spadek w segmencie "niezaalokowanych". Kto wie co OPF ma w "aktywach" ten wie dlaczego raport wygląda w ten sposób ;)
tak do 14 groszy to dziadostwo Wam dojdzie, dziś się pomyliłem bo chciałem sprzedać a nieszczęśliwie kupiłem i zawyżyłem kurs aż o 3 gronie, po niedzieli będzie tutaj rzeź niewiniątek i jazda na 50 gr a później jeszcze dużo niżej bo to kompletny bankrut który w każdym kwartale ma ogromne straty..