Ja kupowalem jeszcze po 2 zl. Zainwestowalem ponad 150tys w spółkę w którą wierzyłem , miałem nadzieje, że restrukturyzacja i doswiadczenie 13 letnie firmy na gieldzie przyniesie oczekiwany rezultat i firma powstanie. Nie mogę zrozumieć dlaczego TFI , Euvic, Pan Biernacki nie walczyli o tę spółkę próbując ją dokapializowac. Każdy by zarobil na tym grube milony. A tak fima po 13 latach za kilka dni zostanie wycofana z gieldy.
Dnia 2019-08-17 o godz. 22:40 ~Primo napisał(a): > Ja kupowalem jeszcze po 2 zl. Zainwestowalem ponad 150tys w spółkę w którą wierzyłem , miałem nadzieje, że restrukturyzacja i doswiadczenie 13 letnie firmy na gieldzie przyniesie oczekiwany rezultat i firma powstanie. Nie mogę zrozumieć dlaczego TFI , Euvic, Pan Biernacki nie walczyli o tę spółkę próbując ją dokapializowac. Każdy by zarobil na tym grube milony. A tak fima po 13 latach za kilka dni zostanie wycofana z gieldy.
dlaczego?
bo nie opłaca się ratować takiej spółki, zwykła matematyka.
bez układu z wierzycielami nie ma mowy na wyjście z żadnej upadłości.
wierzyciele musieliby chcieć układu, inaczej takie długi nigdy nie będą możliwe do spłacenia, wierzyciele do samego końca dokładali nowe zobowiązania.
spółki, które udało się uratować, powychodziły z kłopotów tylko po układzie z wierzycielami.
nie wiem o czym zarząd myślał , chyba tylko o pensjach. Nie było dialogu z wierzycielami tylko wszyscy patrzyli na euvic. Teraz wierzyciele słusznie zatopili spółkę, a euvic nie ma żadnego interesu, żeby spółkę przejąć, bo w spółce poza niespłacalnymi długami nic już nie ma. gdyby jeszcze euvic miał co przejąć z qumak to można by jeszcze spekulować, że będą układać się z wierzycielami, ale tam nic już nie ma.
ta cała sprawa z urzędem skarbowym to raczej pic, policzyli pewnie jakie są długi, ile jest jeszcze potencjalnych roszczeń i wyszło, że to się zwyczajnie nie opłaca.
przez ostatnie 6 mcy od ogłoszenia upadłości nie ma informacji żeby zrobili cokolwiek w sprawie układu.
Dnia 2019-08-17 o godz. 22:40 ~Primo napisał(a): > Ja kupowalem jeszcze po 2 zl. Zainwestowalem ponad 150tys w spółkę w którą wierzyłem , miałem nadzieje, że restrukturyzacja i doswiadczenie 13 letnie firmy na gieldzie przyniesie oczekiwany rezultat i firma powstanie. Nie mogę zrozumieć dlaczego TFI , Euvic, Pan Biernacki nie walczyli o tę spółkę próbując ją dokapializowac. Każdy by zarobil na tym grube milony. A tak fima po 13 latach za kilka dni zostanie wycofana z gieldy.
Stary... coś ponad rok powstała spółka matt4 w której podjęli prace dyrektorzy i kierownicy z qumaka... a smrodek że spółka robi roboty po taniości by tylko mielić pieniądze rozniósł się ponad dwa lata temu. (to jasny sygnał problemów firm budowlanych) U nich już wtedy były problemy z wypłatami dla pracowników na czas. Pisałem o tym zresztą... Jak można inwestować w półki taki kapitał nie znając sytuacji od środka a nawet z wierzchu?!
Ty kololuzku87 jestes jak mateuszek- kłamczuszek. Znajdz choc jednego pracownika maat4 , który nie dostal wynagrodzenia na czas , a także przyznanej premii , a odkupie od ciebie cały pakiet akcji Qumaka jaki posiadasz po 9,00 zł. I co , startujesz w takich zawodach?
Dnia 2019-08-21 o godz. 12:40 ~niebieski napisał(a): > Ty kololuzku87 jestes jak mateuszek- kłamczuszek. Znajdz choc jednego pracownika maat4 , który nie dostal wynagrodzenia na czas , a także przyznanej premii , a odkupie od ciebie cały pakiet akcji Qumaka jaki posiadasz po 9,00 zł. I co , startujesz w takich zawodach?
Widać że kolega ma problem z czytaniem ze zrozumieniem... W którym momencie pisałem że Ci z mata nie dostają kasy? Nie mam akcji tej spółki, bo nie jestem idiotą. Qumak siedział u mnie na 2 obiektach jako serwis gwarancyjny, inż. non stop płakali że kasa na czas nie jest. Inwestuj w spółki o których masz pojęcie a jest szansa że zarobisz.