Nie kupujcie ludzie tych akcji ani Boruty bo kasy w to włożonej nigdy nie odzyskacie obie spółki to dno. Zobaczcie ich wykresy od wejścia na giełdę na tych spółkach jest tylko produkcja bezwartościowych akcji dodruk i nic dobrego nie zobaczycie szkoda w takie coś pchać kasę. To i tak zaliczy glebę poniżej 10gr chyba,że prędzej ogłoszą bankructwo bo to do tego zmierza.
1. Jeśli Kierule mają jakiś pomysł (a tego nam nie zdradzają), spółka da zarobić. 2. Jeśli natomiast nie mają pomysłu i chodzi tylko o wyprowadzenie kasy to aby upłynnić swoje akcje (a mają ich 53% - to sporo) muszą w jakiś sposób wywindować ich kurs bo po groszowych cenach i marnych obrotach nikt im ich nie weźmie, a jak widać, po otrzymywanych dotacjach kreatywności im nie brakuje:-) A zbankrutować raczej nie zbankrutują bo zostaną z bezwartościowymi papierami, które przecież mogą opylić naiwym (ale nie po tym kursie i nie przy tych obrotach).
W obu przypadkach da się zarobić pod warunkiem, że ktoś teraz wejdzie. Gorzej z tymi co są umoczeni w okolicach np 1 PLN, kasy się raczej włożonej nie odzyska.
Oleander, chyba nie jesteś na giełdzie od wczoraj? :-) Chcesz kupić akcje po 10 groszy? Czy jak? :-) A może kupiłeś po ponad 1PLN i trzymasz do tej pory albo wywaliłeś i jesteś sporo stratny?:-). Uprzedzając ja też mam akcje tej spółki, ze średnią ok 50 groni. Zastanawiam się czy jeszcze dokupić...ale poczekam na jakieś ruchy Kieruli, nie spieszy mi się. Poza tym to tylko część mojego profili, więc aż tak dużo kasy tu nie utopiłem.
Nieważne ile spółka z NC (szczególnie startup) jest warta. Ważne na ile kreatywni sa jej właściciele:-). Martwiłbym się gdyby np Free float był w okolicach 80-90 % (a takie numery też już były na NC) a jest 46%. Kierule nie pozwolą zbankrutować spółce, ktorej mają akcje. Jeśli już to najpierw wysypią się z akcji potem moga ogłaszać bankructwo. A w międzyczasie dadzą zarobić ale przy wejściu obecnie i trzymaniu ręki na pulsie.
Dnia 2019-08-01 o godz. 19:02 ~Obserwator napisał(a): > Oleander, chyba nie jesteś na giełdzie od wczoraj? :-) Chcesz kupić akcje po 10 groszy? Czy jak? :-) A może kupiłeś po ponad 1PLN i trzymasz do tej pory albo wywaliłeś i jesteś sporo stratny?:-). Uprzedzając ja też mam akcje tej spółki, ze średnią ok 50 groni. Zastanawiam się czy jeszcze dokupić...ale poczekam na jakieś ruchy Kieruli, nie spieszy mi się. Poza tym to tylko część mojego profili, więc aż tak dużo kasy tu nie utopiłem. > > Nieważne ile spółka z NC (szczególnie startup) jest warta. Ważne na ile kreatywni sa jej właściciele:-). Martwiłbym się gdyby np Free float był w okolicach 80-90 % (a takie numery też już były na NC) a jest 46%. Kierule nie pozwolą zbankrutować spółce, ktorej mają akcje. Jeśli już to najpierw wysypią się z akcji potem moga ogłaszać bankructwo. A w międzyczasie dadzą zarobić ale przy wejściu obecnie i trzymaniu ręki na pulsie.
Masz rację i Twoja teoria jest jak najbardziej racjonalna ale gdy by przyjąć tak naprawdę mają gdzieś wartość swoich akcji tj te w nominale 2,6 mln i jedynie co chcą zrobić to wydoić ze spółki 16 mln gotówki... to miało by sens. Zwłaszcza że trzymają pakiet kontrolny tylko poto aby trzymać rękę na pulsie... W mojej ocenie do końca będą grać niewiniątka i całkowicie wydoją firmę a tym samym akcjonariuszy...
patrząc po arkuszu nie trzeba milionów aby kurs ruszyć do góry, ale to raczej ktoś grubszy lub Kierule, drobni nie ruszą. Czekamy więc na ruch jakiejś spekuły lub Kierulów .....fakt, dotacji mają więcej niż obecna wartość ich pakietu akcji. i nie muszą nic robić z kursem aby dotacje wyprowadzić...ale przecież jak można więcej ze spółki wydoić to dlaczego nie podciągnąć kursu akcji aby potem sprzedać je drobnym? No nic, trzeba więc obserwować sytuacje i w odpowiednim momencie wskoczyć do pociągu po więcej lub go opuścić definitywnie;-) Bo bez długofalowej jasnej strategii rozwoju (a w tej spółce tego nie widzę, brak jasnej wizji) mega wzrostów raczej nie będzie. Cierpliwości życzę wszystkim posiadaczom akcji tej spółki;-)
Wszystkie gnioty ruszają na północ , a Sofcik czeka na swoją kolejkę , raczej nie ruszy ani w sierpniu , ani we wrześniu , tylko............................... jak przyjdzie czas !!!
Dnia 2019-08-07 o godz. 21:47 ~Al napisał(a): > Wszystkie gnioty ruszają na północ , a Sofcik czeka na swoją kolejkę , raczej nie ruszy ani w sierpniu , ani we wrześniu , tylko............................... jak przyjdzie czas !!!