czy jak BOS pozawiązywał rezerwy na wiele nietrafionych inwestycji w OZE to te pieniądze już przepadły? ktoś wypisał w innym wątku Polenergię, Columbusa i kilka innych, przecież Columbus i Polenergia świetnie sobie radzą ostatnio, czy były jakieś ugody, redukcje zadłużenia, czy BOS może to odzyskać? nie siedzę na spółce, dzisiaj kupiłem trochę i zastanawiam się czy warto zbierać dalej ?
myślę, że długi są do odzyskania dopóki wierzyciel nie zgodzi się na ich redukcję, stąd moje pytanie czy były jakieś układy z tymi spółkami czy tylko zawiązali rezerwy, jak nie było układów to ok ale jak były to po zawodach,
to, że nie tworzą rezerw to ok ale byłoby dobrze jak by mieli możliwość rozwiązywania starych rezerw, a co z Ursusem i Polnordem? pisze ktoś na innym wątku, że tam są zaangażowani, o Ursusie to znalazłem, że podjęli współpracę w 2016 r w kwestii autobusów elektrycznych ale kwoty zaangażowania nie podali, o Polnordzie znalazłem ale niewielki kredyt,
mBank dospypal do OZE kolejne 0,5 mld tu juz nie ma odwrotu, bedzie duzy projekt bos w to wejdzie bo panstow wymusi, pozycza na rynku dlugu obligi jak trzeba bedzie finansowac