Akcjonariusze i kurs też. I tak od lat. To się nazywa marazm albo stabilizacja. Zależy od punktu widzenia.
Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha....
Dnia 2019-07-24 o godz. 16:02 ~Jajco_holenderskie napisał(a): > Akcjonariusze i kurs też. I tak od lat. To się nazywa marazm albo stabilizacja. Zależy od punktu widzenia. > > Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha....
A owszem kolego Jajco... ale wszystko ma swój kres. A mnie cieszy, że ciągle czuwasz i Ci się jakoś nie nudzi...
Masz jakieś wieści z Krezusa? Odwieszą go kiedyś? Wszak spółka nie musi mieć przecież żadnego majątku, ba... ujemny nawet mieć może, a i samą nazwą pohandlować to nie grzech...
A tak sobie zajrzałem. Nie żeby ci dokuczać. To akurat najlepiej robi kurs.
Cha cha cha cha cha cha cha cha...
Ty com siedzisz lata i też wreszcie zarobisz, ja wejdę jak ruszy winda. Zarobimy obaj. Z tą różnicą, że ja na szybko i wejdę tylko wtedy, kiedy będzie pewność zysku. Zbyt wcześnie zawierzyłeś ulubionemu Wk, ale w przyszłym roku, jak sądzę, będą żniwa. Nie wiadomo tylko czy na RNK.
Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha....
Trzymaj się comtrader. Nadziei.
Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha...
Dekiel golasie a za co ty chcesz wejść jak wszystko w Krezusku umoczone...??? pomarzyć zawsze możesz bo co innego do roboty ma hakowy....nic tylko dyndać i marzyć...chachachachachachacha a o naszą kasę się nie kłopocz bo sam ma dużo większy problem...chachachachachachachachachacha
Dnia 2019-07-24 o godz. 16:29 ~Jajco_holenderskie napisał(a): > A tak sobie zajrzałem. Nie żeby ci dokuczać. To akurat najlepiej robi kurs. > > Cha cha cha cha cha cha cha cha... > > Ty com siedzisz lata i też wreszcie zarobisz, ja wejdę jak ruszy winda. Zarobimy obaj. Z tą różnicą, że ja na szybko i wejdę tylko wtedy, kiedy będzie pewność zysku. Zbyt wcześnie zawierzyłeś ulubionemu Wk, ale w przyszłym roku, jak sądzę, będą żniwa. Nie wiadomo tylko czy na RNK. > > Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha.... > > Trzymaj się comtrader. Nadziei. > > Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha...
Wiesz co Jajco... Akurat do windy, która ruszyła wsiąść się nie da. Ot... taka przypadłość wind, że drzwi mają... Jeśli będziesz szybki, to może dogonisz ją na kolejnym piętrze... ale wsiądziesz tylko wtedy, gdy będzie na nim ktoś wysiadał... I zawsze jest pytanie z czym będzie wysiadał, bo może się okazać, że do windy na tym piętrze wchodzi Ci tylko czubek buta...
Ja wiem, że spekulant zawsze zdąża... A spekulanci dobrze wiedzą jak to jest z tym zawsze...
Ja tam życzę Ci szczęścia i ... odwieszenia Krezusa.
na razie ta winda utknęła w garażu podziemnym na dodatek w tym obiekcie chyba ktoś wyłączył prąd i wziął klucz do skrzynki z bezpiecznikami a wiadomo kto ma klucz do wszystkiego w Ranku
comtrader czas żebyś wreszcie zdał sobie sprawę jak żałosne są Twoje aluzje do Krezusa. Poza Wk to Twoja ostatnia pociecha, że ktoś może mieć gorzej. Ale wiesz jak to jest ze "spekulantami" - oni zawsze zdążą wyjść zyskiem i to ci nie daje spokoju. Na KZS zostali tacy sami jak Ty "niespekulanci" czyli wierni swoim urojeniom o nieuchronnym zarobku i że musi być lepiej. Ty przecież 3 rok wisisz tu na spadku i pleciesz o rychłym skoku kursu, koszyczkach, zbieraniu i innych takich. Co do windy to masz dziwne doświadczenia. Białystok ma pewnie jakiś wieżowiec to sprawdź ile pięter można wybrać i niekoniecznie od razu ostatnie piętro i wcale nie trzeba wskakiwać w biegu - to nie paternoster. Sam sprawdź. Poza tym na rnk długo żadnej windy nie było i nie będzie, ale za to od 7 lat są schody w dół. Zadziwiające są Twoje posty, choć ciągle bardziej inteligentne od typowo białostockiego poziomu (cały świat go ostatnio widział) ~maxa. Czas spojrzeć prawdzie w oczy comtrader. Jest źle, a ty idziesz na przeczekanie i możesz skończyć niedoczekaniem. Majaki o wzroście kursu, bo za kilka lat z powodu umownego 35% udziału w zyskach, nie uwzględniają faktu, że ten sam udział RNK ma również w stratach. A po drodze są jeszcze koszty i ogromne kredyty. Tak jest latami i dalej będzie, bo taki jest interes Spółki i jej właścicieli/zarządu, anie pseudowłaścicieli jakim jest tu akcjonariat. To oczywista oczywistość jak mawia pewien klasyk. Łudzisz się i odreagowujesz jadem, którym sam się trujesz, a u adresatów budzisz tylko uśmiech politowania. Ale w przeciwieństwie do ciebie nie życzę tutejszemu akcjonariatowi źle i mam nadzieję, że przyjdzie czas, że i tu da się zarobić, albo chociaż mało stracić. A jeśli chodzi o sam RNK to rzeczywiście wydaje się, że kwitnie i władze są syte - tylko co z tego ma akcjonariat. Sam sobie odpowiedz. I nie wygłupiaj się pokrętnymi tekstami bo stać Cię na więcej niż ~maxa i innych.
Dnia 2019-07-24 o godz. 16:02 ~Jajco_holenderskie napisał(a): > Akcjonariusze i kurs też. I tak od lat. To się nazywa marazm albo stabilizacja. Zależy od punktu widzenia. > > Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha....
Tak to jest, gdy interes Spółki/Zarządu nie jest zbieżny z interesem akcjonariatu. Ilość akcji daje im pewność rządzenia, a zarabiają bezpośrednio na Spółce, a nie na jej akcjach. Nawet o dywidendzie nie słychać, bo po co D kiedy się ma sporą kasę co miesiąc, a grube miliony z jedynej grubej dywidendy już się dawno wzięło. Teraz kurs ma trzeciorzędne znaczenie. W parametry Wk i C/Wk, na swoją zgubę, wpatrzony jest jedynie bezwolny FF. Prawdziwym akcjonariuszom kurs wisi, dynda i powiewa. Oni rządzą i dzielą realną kasę.
A kim ty jesteś żeby pisać co "prawdziwi inwestorzy" na RNK myślą...? Niby gniot a ty się tu na forum już od paru miesięcy produkujesz... Nasz królu spekulacji...:)
Niby prosty tekst, a intelektualnie początkujący nie wpadł, że prawdziwy inwestor to ten z zarządu. On myślał, że to o nim.
Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha....
Kolo rzuciłeś perły przed wieprze!
Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha...
Tak to jest, gdy interes Spółki/Zarządu nie jest zbieżny z interesem akcjonariatu. Ilość akcji daje im pewność rządzenia, a zarabiają bezpośrednio na Spółce, a nie na jej akcjach. Nawet o dywidendzie nie słychać, bo po co D kiedy się ma sporą kasę co miesiąc, a grube miliony z jedynej grubej dywidendy już się dawno wzięło. Teraz kurs ma trzeciorzędne znaczenie. W parametry Wk i C/Wk, na swoją zgubę, wpatrzony jest jedynie bezwolny FF. Prawdziwym akcjonariuszom kurs wisi, dynda i powiewa. Oni rządzą i dzielą realną kasę.
jest sporo prawdy i nie ma co się oszukiwać dywidendy nie było i raczej nie będzie to też fakt za dużo strat z lat ubiegłych żeby była choć po spłacie boś-ia już możliwa jest np cześć zysku na dywidendę cześć na spłate strat z lat poprzednich ja sie mam akurat za prawdziwego inwestora przede wszystkich świadomego nie przeszkadzało mi zainwestować ponownie w spólkę przy kursie 1,90 i wytrzymać też spektakle z urzędem skarbowym myślę, że dołek 1,20 mamy za sobą już nie długo przebijemy 2 letnią linie spadkową pokonamy 1,50 i zacznie sie nam trend wzrostowy podpierany raportami i dobrymi informacjami ze spółki które to poprawią parametry i wiem że w pewnym momencie zarząd sie obudzi aż malkontenci razem ze mną włącznie bedą przecierać oczy ze zdumienia jak to sie można jednak komunikować z rynkiem
Dnia 2019-07-25 o godz. 12:27 ~johan napisał(a): ......
OK. Johan. Tylko jedno wyjaśnienie: "ten prawdziwy akcjonariat" to ten, który realnie rządzi. FF nie ma władzy - posiadanie jest tylko pozorne, bo on nie ma Spółki w sensie realnej władzy i dyspozycji, a tylko akcje bez możliwości rządzenia, a nawet prawa głosu (jeśli się nie zjednoczy.) Reasumując. Spółka robi dobre wrażenie, kusi C/Wk i dlatego tylu tu ugrzęzło. Tylko ruch tych, którzy nią rządzą zmieni los FF. Czy to wogle, albo chociaż w rozsądnym czasie się ziści? Oto jest pytanie.
ja mam władzę nad swoimi pieniędzmi i nie czuje sie zagrożony posiadając akcje tej spółki mimo że moja początkowa cena po której wszedłem to 1,90
i podoba mi sie ruch z dostaniem 100 milionowego kredytu związanego z bramą pomorza podoba mi sie ich ruchy na popowicach powrót do wiekszego udziału ciekawi mnie tez jak zostanie wyceniony 35% w popowicach póki co rank wyciagnał z 14 h ok 75 milionów na spłate bosia i został mu jeszcze właśnie 35% udział w całym przedsięwzięciu
Dnia 2019-07-25 o godz. 12:06 ~Jajco_holenderskie napisał(a): > Niby prosty tekst, a intelektualnie początkujący nie wpadł, że prawdziwy inwestor to ten z zarządu. On myślał, że to o nim. > > Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha.... > > Kolo rzuciłeś perły przed wieprze! > > Cha cha cha cha cha cha cha cha cha cha...
Tak to jest, że mądry przeczyta kilka razy i czasem wda się w polemikę, a najczęściej ograniczy się do kliknięcia w łapkę. Głupek potrzebuje błysnąć swoim bezdennym intelektem. "Początkujący" w tej dziedzinie jest specjalistą. Wielu tu takich, "bo to ich forum". Syndrom oblężonej twierdzy i chęć ciskania łajnem znad murów. Oni to robią ze strachu. Świadomość wtopy i obawa przed szydzeniem budzi agresję. Atakują tym czego się boją, czyli krezusem. Ta wizja ich prześladuje. Jest nieznośne, że każdy kto nie ma akcji może je kupić taniej niż oni, a kiedy będzie okazja na wzrost to "obcy" zarobią, kiedy oni sami mogą w tym czasie jedynie lizać rany odrabiając lata obniżki kursu. Tyle o prawdziwym "drugim sorcie". W jakiejś perspektywie da się zapewne na tej spółce zarobić. Ciekawe z jakiego poziomu. Liczę na 0,90 - 1,10 i wzrost do ok. 5,50. Wychodzi mi, że kolejny ześlizg kursu będzie w X/XI, a wzrost w lutym/marcu. A to tylko przy założeniu, że to co uzyskają ze sprzedaży nie pójdzie w całości na nowe inwestycje. Niestety praktyka balansowania zysku spółki matki w okolicy "0" wyklucza wzrost kursu. Jeśli taka jest taktyka realnych akcjonariuszy to będzie tak jak przez ostatnie lata. A szkoda.
matka systematycznie sie oddłuża czy to fakt???:) nie przejęła przypadkiem kilka dzieci na swój pokład??:) Ciebie chyba jednak raport roczny może zaskoczyć ;-)
Dnia 2019-07-25 o godz. 12:42 ~johan napisał(a): > matka systematycznie sie oddłuża czy to fakt???:) > nie przejęła przypadkiem kilka dzieci na swój pokład??:) > Ciebie chyba jednak raport roczny może zaskoczyć ;-)
To oddłużenie matki przez przejęcie dzieci to tak jak bilans grupy. W kasie nic się nie zmieni bo choć ma być jedna to powstanie przecież ze wspólnych. Suma jest constans. Parafrazując wakacyjnie: napełnienie pustej flaszki pełnymi kieliszkami nie spowoduje, że "napoju" przybędzie. Niestety :-)))) Kończąc powtarzam za kol. jajco_holenderskie: spółka kwitnie i FF też, ale to zupełnie różne znaczenia tego słowa. Ktoś kiedyś sprzedał drogo akcje, które sam miał po 0,10 zł, potem wziął grubą D, a teraz trzyma władzę, kasę i ma w nosie FF, a nawet SP, bo dba żeby zysk szedł w koszt rozwoju. Przy takiej polityce FF długo jeszcze nie zarobi. A parametry ciągle kuszą i przyciągają jak ćmy do świecy..... Pozdrawiam.
i miejmy nadzieje że mamusia już nigdy nie dopuści żeby jej kapitały własne spadły poniżej 100 mil i ostatni raport z kapitałem własnym na poziomie 90 mil bedzie dnem jak na kursie dniem zostanie 1,20
Dnia 2019-07-25 o godz. 14:04 ~johan napisał(a): > i miejmy nadzieje że mamusia już nigdy nie dopuści żeby jej kapitały własne spadły poniżej 100 mil > i ostatni raport z kapitałem własnym na poziomie 90 mil bedzie dnem jak na kursie dniem zostanie 1,20
Jestem za! W sumie całość tego biznesu się uprości i całość będzie w spółce giełdowej. Jednak ten proces potrwa. Stąd moje pesymistyczne przypuszczenia co do kursu jesienią i optymistyczne na wiosnę. Może będą pierwsze efekty. Przełom roku to dobry czas na takie ruchy również ze względów skarbowych i formalnoprawnych. Jak będzie pozytywny sygnał dla FF - tego spoza aktualnego - to będzie wzrost, bo będą chętni. Teraz ilość transakcji jest jaka jest. Czujność żeby uchwycić dobry moment wskazana ;-))
Jajco_holenderskiej i kolo_player jak szukacie głupków to popatrzcie w lustro a najlepiej na siebie nawzajem... No a teraz czekajcie oczywiście na 0,9-1,1 pln... Nasi "królowie" spekulacji... :)
to nie królowie spekulacji tylko KREZUSY WTOP !!! CHACHACHACHACHACHA i tak ich proszę nazywać !
cóż spowodowało Koka Kola że wróciłeś do poprzedniej tożsamości? jaki nick by nie był głupoty które wypisujesz zawsze są te same...chachachachachachacha
Maxiu, czy krezusy wtop, czy gwiazdy cierpliwosci. Zawsze sa koszty uzyskania przychodu i na kzs mozna bylo krecic niezle kolka, a i na ranku bywa co kwartal 20% do ugrania. Mnie zadziwia lojalnosci konsekwencja w bezradnosci kolka wzajemnej rankoadoracji:)) chlopie ilez mozna:)))) poki co nie chwalac sie daaawno pisalem ze predzej tu 1.2 zawota niz 5 no i.....a nie pisalem:) a pisalem to prxy hirrarufori ok 1.8-1.9 i wizjo milionow z akcji. Poziom jednak forum jest tak goooowniany ze niemal nie zagladam. Dzis na bialym piasku siedzac i wsluchijac sie w fale mysle, a zerkne co u mistrzow cierpliwosci slychac, wchodze i widze adoracje w pelnej grupie. Usmiechnalem sie pod nosem i tyle. Bawcie sie poki co dobrze
Dnia 2019-07-26 o godz. 15:44 ~hehehehe napisał(a): > Super dyskusja! Jej ozdobą są wsciekle posty paru głupków ktorym akurat zachciało się tu zrobić coming out. Wizja krezusa zagląda w oczy.
Serio. Dyskusja super, paru cieci w szale glupoty. A z krezusem to tak kijem im po sztachetach. Niech się pienią. Spółka ok, ale drobnego wiozą tu bez litości. Kupić teraz nie warto, co widać po wolumenie, ale warto obserwowac.
Dnia 2019-07-26 o godz. 16:55 ~hehehehe napisał(a): > Serio. Dyskusja super, paru cieci w szale glupoty. A z krezusem to tak kijem im po sztachetach. Niech się pienią. Spółka ok, ale drobnego wiozą tu bez litości. Kupić teraz nie warto, co widać po wolumenie, ale warto obserwowac.
"Kupić nie warto, ale obserwować warto." Niesamowicie popularne hasło w odniesieniu do tego RankProgressu... Słyszę je od bardzo wielu osób i powtarza się na różnych forach.
Pozdrawiam więc coraz liczniejszą rzeszę obserwujących i życzę owocnych obserwacji... ;-)