• Jest jeden, prawdziwy, biały wilk i... Autor: ~MichaelMoorcock [77.111.245.*]
    ... jest nim Elric of Melnibone.
    https://www.youtube.com/watch?v=hVe-CeThGug
    W przyszłości może być grubo z tematem, jak się autor Elrica of Melnibone uprze albo ktoś z jego rodziny. Może być niezły kwas.
    Słowa sapka o tym, że gry narobiły mu dużo smr*du nabierają nowego znaczenia...

https://teleshow.wp.pl/wiedzmin-ciri-i-yennefer-opowiedzialy-o-serialu-zadna-nie-przeczytala-sagi-6405615139924097a

tutaj są niezłe jaja: "Czytając scenariusz nie była przekonana, że rola Yennefer jest jej pisana. Twórcy serialu byli jednak innego zdania i postawili początkującą aktorkę przed nie lada wyzwaniem." sama Anya wie że nie pasuje do roli, ale feministki z netflixa jak mniemam wiedzą lepiej.

A tutaj o tym jak aktorki są zaangażowane : " Chalotra przyznała, że zaczęła je czytać dopiero wtedy, gdy dostała rolę Yennefer. Później musiała się jednak skupiać na scenariuszu i trudno jej było kontynuować lekturę powieści Sapkowskiego. Serialowa Ciri powiedziała wprost, że przeczytała tylko jedną część sagi – "Krew elfów"." Źle to wygląda...

Pod teaserem mega dużo nowych negatywnych komentarzy, wystarczy kliknąć sortuj według od najnowszych. Chyba w końcu fani książek i gier przebudzili się z letargu..."Well, this looks like some serious tr*sh", "The acting looks like g*rb*ge." itd.
  • Re: Jest jeden, prawdziwy, biały wilk i... Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    Jezu, co za brednie...
  • Re: Jest jeden, prawdziwy, biały wilk i... Autor: ~fanpli [89.64.16.*]
    faktycznie niezłe brednie
    najważniejszy jest scenariusz, wcale nie trzeba być zagorzałym fanem i czytać całą sagę, aby dobrze zagrać swoją rolę
    ważna rolę oczywiście ma reżyser, on jest duszą towarzystwa
    proponuję zaufać tomkowi, dotąd nie dał powodów do tego, aby tego nie robić
    on był na planie, tworzył scenariusz, nawet myślę, że lauren z ekipa tylko poprawiła gotowcą, którego on stworzył
    a, kto lepiej niż on czuję ducha tej opowieści?
    gadałem z nim na ostatnim walnym i powiedział, że naprawdę będzie co oglądać, a z powodu wielu drastycznych scen serial raczej dla dzieci to nie będzie...
    trailer spełnił moje oczekiwani, bo zainteresował mnie jako potencjalnego widza, a w końcu o to chodzi
    serial ma być hitem ogólnoświatowym i przynieść twórcom rozgłos i kasę, a nie wiernie odtworzyć wiedźmiński świat
    na pewno grupa moli książkowych to najmniejsza część widowni, potem fani wizji redsów, potem cała reszta i w tę część uderzy netflix, ci nie będą margać, im chodzi o dobra rozrywkę w stylu fantasy!
    można zrobić artystyczne arcydzieło, które się nie przełożyło na wymierne zyski, a można serial, który podbije większość widowni
    czyli, taka demokracja: dyktatura większości, ich zdanie zwycięży i pod nich zrobi się kolejne sezony
    kasa misiu kasa... przecież te 80 mln dolców za sezon musi się nie tylko zwrócić ,ale i przynieść zarobek
    niech fani sobie wstawiają muzykę w stylu łzawych pociotów vollenveidera, muzę z trailera osobiście uważam za ok
    tak naprawdę to trzeba mieć dystans do wszystkiego, do sapkowskiego też: nie czytałem całości, ale niektórych fragmentów, naprawdę nie dało się czytać, zasypiałem!
    jakbym miał wybrać: serial co zadowoli fanów sagi, czy podpicowany serial netflixa, łatwiejszy w odbiorze np dla chińczyka, czy japońca, do tego taki, co odniesie sukces, to jako akcjonariusz spółki, która na tym korzysta, wybieram druga opcję!
    niech spece z fabryki snów, robią kolejny przebój, a cavilla uważam za więcej niż ok, on w końcu jest najważniejszy, bo tylko fani jego osoby mogą stanowić potencjalną dużą widownię, 1,8 odsłon zajawki na profilu w kilka dni:
    https://www.instagram.com/henrycavill/?hl=pl
    naprawdę jest ok, nie narzekajmy!
  • Re: Jest jeden, prawdziwy, biały wilk i... Autor: ~nowy [51.38.95.*]
    link 

A tu inny punkt spojrzenia
    "Na początku nie mogłem uwierzyć. Kiedy tylko w sieci zaczęły się poważne dyskusje o serialowym „Wiedźminie” dostawałem co prawda jakieś sygnały, ale wszystkie ignorowałem. Do czasu. Emisja zwiastuna na Comic-Conie w San Diego bardzo wyraźnie pokazała, jak bardzo jesteśmy – mówię o nas, o społeczeństwie, fanach, internautach – roszczeniowi i w gruncie rzeczy mało kompetentni."
  • Re: Jest jeden, prawdziwy, biały wilk i... Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    podoba mi się to zdanie:
    cyt
    ''Nawet w najdalszych planach nie będziemy tworzyć adaptacji gier.''
    https://www.komputerswiat.pl/gamezilla/aktualnosci/wiedzmin-od-netfliksa-odcina-sie-od-gier-nie-bedziemy-tworzyc-adaptacji-gry-mowi/6m0qz5p
    hehhe, robić reklmę redsom i serial na podstawie ich wizji ?
    t,o byłaby gruba przesada...
[x]
PLATIGE -1,32% 11,20 2025-10-10 16:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.