Przyznaje ze trudno to zrozumieć Za trochę ponad miesiąc 11 % dywidendy czyli jedna z najwyzzszych na GPW no może poza Interaolt gdzie co roku dywidenda siega ponad 20% a kurs drepcze w miejscu Perspektywy jak najlepsze,prawdopodobna sprzedaż w tym roku biurowców za setki mln zl wiec bardzo prawdopodobna wysoka dywidenda w przyszłym roku a kurs ani ani Ma ktoś jakas teorje o co chodzi? Gdzie ukryty haczyk?
Według mnie to jest właśnie takie proste, bo jakoś od dawna nie widać zmian w procentach akcjonariatu. A gdyby fundusze faktycznie tak obracały papierem dla poprawy swojej płynności, jak twierdzisz (chociaż te procenty to chyba z palca wyssałeś, żeby poprawić swoją wiarygodność
...;-) ), to ponadto tutaj nie byłoby takich łagodnych wahań cen kursu tylko ostry wodospad. To jest proste - popyt wywołuje wzrosty, a podaż wywołuje spadki, więc daleki jestem od dorabiania jakichś dziwnych, niepopartych faktami teorii (dot. także jakiegoś tajemniczego, nieuzasadnionego utrzymywania/sterowania/pilnowania kursu). No ale każdy wierzy w to, co tam sobie chce.
PS Ucięło mój poprzedni wpis przed wstawioną emotką, więc tak go dokończyłem.
Tu to ,,LC" chyba faktycznie wiele ma wpływu. ,,LC" i ,,get" to ryzykowny zbiór liter. GetBack LC? no co za zbieg okoliczności. ,,LC" i/lub ,,get" w spółce to alarm. Jeszcze do tego dodać pewnego audytora i .....
nasze największe fundusze skupują papier pod plany emerytalne i wzrosty będą jak uznają że czas ruszać w górę !!! teraz warto skupować jak najwięcej i spokojnie czekać oni zrobią wzrost pewnie w okolice 12-15 zł jest to deweloper idealny świtnie zarządzany kosztowo a zyski kto zna ten wie że pójdą setki milionach zł po sprzedaży biurowców i pewnie galerii wartej 500 000 000 zł !!!