• Drugie wezwanie Autor: ~Matylka [188.125.58.*]
    Nationale-Nederlanden wie co robi. Średnia z ostatnich 6 miesięcy to ok. 93zł. To jest limit minimum zgodnie z ustawą o ofercie. Cena w ostatnim wezwaniu to 95zł. Accor nie robi więc łachy i musi zaproponować co najmniej to. Ale 95zł to już wiemy, że nie skusi N-N. Do tego w międzyczasie mieliśmy raport 1Q diametralnie zmieniający wycenę godziwą. Do tego niepodzielony zysk za 2018. Nie wiem, na jaką ofertę czeka N-N, lub jaką już może negocjuje, ale według mnie jest to ponad 100zł.

Finał już pewnie blisko bo ktoś zbiera powyżej 90zł. Za kilka miesięcy sprawa się wyjaśni. 10% zysku w pół roku?
  • Re: Drugie wezwanie Autor: felek123 [85.221.132.*]
    Dokładnie , masz rację coś wisi w powietrzu, pisałem o tym na początku kwietnia o nowym wezwaniu,,,,,a cena 110-120 zł, NN-dobrze wie ile jest warty ORBIS,,,,,zyski coraz większe, dobrze zarządzana spółka,,,,,szkoda ze ta spółka zniknie z rynku,,,,,za rok byłoby 100 lat firmy,,,ale chyba wcześniej zniknie z giełdy,,,,,,,niestety ....14 czerwca jest walne ,wiec może coś więcej się dowiemy ???
  • Re: Drugie wezwanie Autor: ~Buti [91.218.209.*]
    Wiemy że dywidendy nie będzie, a mogła by być na poziomie ok 1,85zł przyjmując podział za zysk rok wcześniej.
    No i NN nadal mocno negocjuje pewnie z Accorem zgłaszając kandydata na walne 14 czerwca, o jaką kwotę walczymy?
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/ORBIS-Zgloszenie-kandydata-na-niezaleznego-czlonka-Rady-Nadzorczej-Spolki-Orbis-S-A-7685917.html
  • Re: Drugie wezwanie Autor: felek123 [85.221.132.*]
    Cena ? tak sądzę to ok 120zł .....już od kilku dni obroty rosną i cena też już 100 :) ....więc pewnie jeszcze pójdzie do góry .....po 14 czerwca będziemy wiedzieć coś więcej ,,,,,
  • Re: Drugie wezwanie Autor: ~inwestor [89.68.150.*]
    Gdyby ktoś się zastanawiał jak wygląda insider trading w praktyce to Orbis jest super przykładem. Spółka nie wydała żadnego komunikatu a kurs rośnie o 10% na 5-krotnie wyższych obrotach. Zresztą dokładnie tak samo jak przy ostatnim wezwaniu, kurs skoczył dużo bardziej jeszcze przed komunikatem o wezwaniu. Nie mam cienia wątpliwości, że nikt się tym nie zajmie.
  • Re: Drugie wezwanie Autor: ~Buti [159.205.194.*]
    Dnia 2019-06-12 o godz. 20:04 ~inwestor napisał(a):
    > Gdyby ktoś się zastanawiał jak wygląda insider trading w praktyce to Orbis jest super przykładem. Spółka nie wydała żadnego komunikatu a kurs rośnie o 10% na 5-krotnie wyższych obrotach. Zresztą dokładnie tak samo jak przy ostatnim wezwaniu, kurs skoczył dużo bardziej jeszcze przed komunikatem o wezwaniu. Nie mam cienia wątpliwości, że nikt się tym nie zajmie.

Czym się nikt nie zajmie?

Rośnie bo się okazało że jest sporo kasy do wygrania:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Orbis-moze-sprzedac-Accorowi-cala-dzialalnosc-serwisowa-za-1-218-mld-zl-7688602.html
    Licząc tą tylko kwotę to mamy na akcję ~112zł
[x]
ORBIS 1,73% 113,00 2020-04-08 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.