• Będzie rosło. Autor: ~Ola [83.26.238.*]
    Formacja 2 cycków.
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.41.*]
    formacja dwóch szczytów wskazuje na odwrócenie trendu średnioterminowego w tej społce ? jak to jest z ta twoja wiedzą i przewidywalnością Na ENEA facet .
    Na posiedzeniu Sejmu planowanym na 12-14 czerwca ma pojawić się druga nowelizacja ustawy o cenach energii, wprowadzająca uzgodnienia zaakceptowane przez Komisję Europejską. czy to odmieni twój pogląd na zaniżanie ceny na ENEA
    Reuters/
    K. Tchórzewski obronił pozycję. "To dobrze" dzisiaj kursy energetyki na odpowiedzą pytanie
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~rex [77.113.62.*]
    taaa będzie rosło, będzie spadało i znowu będzie rosło......itd, itp
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~MAZUR [83.31.24.*]
    BĘDZIE ROSŁO BO SĄ PLUSY DODATNIE I PLUSY UJEMNE I POMROCZNOŚĆ JASNA, SPÓŁKA PRZEZ 10 LAT OD WEJŚCIA NA GPW ANI JEDNEGO DNIA NIE UROSŁA POWYŻEJ WEJŚCIA NA GPW, TO ŻE TO ROŚNIE TO POMROCZNOŚĆ JASNA, ALE ANALFABETÓW MATEMATYCZNYCH PRZEZ MATURĘ PRZEPUSZCZALI PRZEZ TYLE LAT, TO I EFEKTY SĄ, MATEMATYKA PLUSÓW UJEMNYCH I DODATNICH WYKREOWANA PRZEZ LECHA I BALCEROWICZA W ROZKWICIE JAK POMROCZNOŚĆ JASNA, TO ZNANI POLSCY MATEMATYCY ASPIRUJĄCY DO NAGRODY JOBLA.
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.45.*]
    Dnia 2019-06-05 o godz. 11:54 ~MAZUR napisał(a):
    > BĘDZIE ROSŁO BO SĄ TO ZNANI POLSCY MATEMATYCY ASPIRUJĄCY DO NAGRODY NOBLA.

czemu się wpier... między wódkę i zakąskę pytam faceta o imieniu OLa
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~Vb [37.47.56.*]
    Rodzice muszą być z ciebie bardzo dumni. Pewnie pierwszy w rodzinie zostałeś absolwentem szkoły podstawowej. Idealnie wpisujesz się w ten cytat. Albert Einstein powiedział że są dwie nieskończoności. Wszechświat i ludzka głupota z tym że co do wszechświata nie mam pewności. Zdecydowanie nie pozdrawiam
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.88.*]
    Dnia 2019-06-05 o godz. 18:53 ~Vb napisał(a):
    > Rodzice muszą być z ciebie bardzo dumni. Pewnie pierwszy w rodzinie zostałeś absolwentem szkoły podstawowej. Idealnie wpisujesz się w ten cytat. Albert Einstein powiedział że są dwie nieskończoności. Wszechświat i ludzka głupota z tym że co do wszechświata nie mam pewności. Zdecydowanie nie pozdrawiam

czuje się nieswojo , przyjmę każdą uwagę ale czy chodzi o mnie czy analityka :

Zobacz wątki dotyczące PGEZobacz profil PGE
    Autor: ~MAZUR [83.31.24.*] 2019-06-05 11:54
    Opublikowano przy kursie:  9,13 zł , zmiana od tamtej pory: -1,56%
    Re: Będzie rosło.
    BĘDZIE ROSŁO BO SĄ PLUSY DODATNIE I PLUSY UJEMNE I POMROCZNOŚĆ JASNA, SPÓŁKA PRZEZ 10 LAT OD WEJŚCIA NA GPW ANI JEDNEGO DNIA NIE UROSŁA POWYŻEJ WEJŚCIA NA GPW, TO ŻE TO ROŚNIE TO POMROCZNOŚĆ JASNA, ALE ANALFABETÓW MATEMATYCZNYCH PRZEZ MATURĘ PRZEPUSZCZALI PRZEZ TYLE LAT, TO I EFEKTY SĄ, MATEMATYKA PLUSÓW UJEMNYCH I DODATNICH WYKREOWANA PRZEZ LECHA I BALCEROWICZA W ROZKWICIE JAK POMROCZNOŚĆ JASNA, TO ZNANI POLSCY MATEMATYCY ASPIRUJĄCY DO NAGRODY JOBLA.
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.45.*]
    Dnia 2019-06-05 o godz. 08:46 ~axa napisał(a):
    > K. Tchórzewski obronił pozycję. "To dobrze" dzisiaj kursy energetyki na odpowiedzą pytanie

ogłoszenie wyników głosowania na jednookiego patrzącego z pod łba : bardzo słabo
    Dnia 2019-06-05 o godz. 07:52 ~Ola napisał(a):
    > Formacja 2 cycków.

FACET W CO TY GRASZ MIAŁO ROSNĄĆ A SPADA , WYTŁUMACZYSZ TO TAK JAK NA ENEA
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~rex [5.60.172.*]
    będzie rosło napięcie i ciśnienie w żyłach.....
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.40.*]
    jest coś na obniżenie ciśnienia pod ręka aby przetrwać do piątku
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~Łowcapadliny [5.173.152.*]
    W Tauronie mają lepszą jazdę. Tak grubas kręci wora jeleniom że nie podymają z wrażenia. Wczoraj kupiłem tak dla zabawy parę sztuk i mnie ubrali i bardzo dobrze bo już się skończyła zabawa i zabrałem grubemu 30k w super promocji.
    Dnia 2019-06-05 o godz. 18:22 ~Łowcapadliny napisał(a):
    > W Tauronie mają lepszą jazdę. Tak grubas kręci wora jeleniom że nie podymają z wrażenia. Wczoraj kupiłem tak dla zabawy parę sztuk i mnie ubrali i bardzo dobrze bo już się skończyła zabawa i zabrałem grubemu 30k w super promocji.

Oby Cie intuicja nie zawiodła . Myślę że będzie powtórka z JSW . Fakty mówią jednoznacznie . Musisz być nie stąd .
    Jeśli myślisz że dzisiejsza okazja na Tauronie minus 4% to okazja to mało dzisiaj czytałeś i mało wiesz .
    Tauron bez 2 mld złotych na dziś jest wał jak się zwał tak zwał jeśli połączyć newsy . Bez sprzedaży PGE szybu i kotłowni za 2 mld ? kto to wyceniał do PGE żaden bank nie udzieli prolongaty spłaty kredytów a obligacji niezabezpieczonych nikt o Tauron nie kupii.
    Jeśli polączysz NEWSA o Mittal Steel Company oraz zwiazkowców z Łagiszy i wyłączeniu 3 pieców w celu remontu i oszczędności oraz zawiadomienie do PROKur... Bando będziesz wiedzial kto wycofał sprzedaż energii przez TGE grudzień 2018 oraz komu chudnie sprzedaż energii na ślasku i małopolsce z powodu osczędności energii ( Mittal ,Stalprodukt łagisza czekamy Na HK) życze sukcesów

• Re: Będzie rosło. Autor: -soltys- [5.173.185.*]
    Akurat mittalowi w Krakowie prąd sprzedaje PGE . A i tam jest jeden piec a nie 3 i nie wiele ma wspólnego z prądem bo to nie jest pięć łukowy tylko wytop wielkopiecowy czyli źródłem energii do wytopu jest palący się koks a nie prad. Prąd to tylko do wiatraczków i walcowni a walcownia zostaje. Poczytaj zanim popiszesz bzdury. Tauron spekulowal na tge ? Też dobre podaż tam daje PGE ew enea. Z wolumenami produkcji prądu tpe to tam noc nie może bo za małe są żeby mieć jakiś wplyw. Już prędzej wszyscy są umoczeni bo bez ingerencji PGE niczym na tge nie zaspekulujesz.
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [37.30.5.*]
    TO CIEKAWE W KRAKOWIE PGE SPRZEDAJE ENERGIĘ PRZEZ ZAKŁAD ENERGETYCZNY TAURON KUPUJĄCY PRĄD W CEZ SKAWINA A CO PGE CZY TAURON NIE MOŻE SPRZEDAWAĆ GAZU DO SĘDZIMIRA PRZEZ PSG
  • Re: Będzie rosło. Autor: -soltys- [5.173.81.*]
    Nie rozruzniasz sprzedaży od dystrybucji. Uwierz mi tak jest mało tego obok huty jest elektrociepłownia spółki tameh w której fifty-fifty udziały ma tpe i mitall to dopiero ciekawe że PGE sprzedaje prąd kupiony od mittala i tpe i sprzedaje parę metrów dalej ? Bo Skawina t już w linii prostej z 25km bedzie. A słyszałeś o tge piszący tylko dużymi literami ?
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [188.146.59.*]
    cytuję soltysa :"Akurat mittalowi w Krakowie prąd sprzedaje PGE . A i tam jest jeden piec a nie 3 i nie wiele ma wspólnego z prądem bo to nie jest pięć łukowy "

Ograniczenie zapowiadane ,i zaprzeczanie Sasina o energochłonności Sędzimira bo będą rekompensaty od 1 stycznia

do wielkiego pieca wsad ładuje się łopatami , przywożenie kęsów z HK w celu zagwarantowania pracy 12000 ludzi na walcowni również wiąże się z ograniczeniem produkcji na walcowni bo na runku pojawiło 50000 ton blachy ze wschodu które to kraje nie należą do systemu certyfikatów CO2 ,

Sędzimir nie jest energochłonny bo tam chłopi od sołtysa wsad ładują ręcznie bo do wytopu stali używa się węgla koksowniczego według teorii sołtysa a to że PGE nie ma sieci energetycznej w Krakowie tylko Zakład Dystrybucji Kraków Tauron bo Tauron nie może sprzedawać gazu bo produkuje prąd to następne wywody
    dyletana ignoranta laika sołtysa od wideł i gnoju .
  • tauron sołtysa Autor: ~axa [188.146.59.*]
    1200 pracowników walcowni
  • Re: Będzie rosło. Autor: -soltys- [46.246.123.*]
    Gdzie ja Ci dziecinko napisałem że huta mittala w Krakowie nie jest energochłonna ?? Przeczytaj jeszcze raz dokładnie napisałem że żródłem energii wytopu stali jest koks bo to nie jest piec łukowy takowych w Krakowie nie ma a jakby były to trzeba by blok 910 postawić obok huty lub odpowiednik z Opola żeby obsłużyć wolumeny produkcji w Krakowie. Poniżej masz link doczytaj bo pojęcię o hutnictwie masz nikłe.
    link 

Mittal twardo negocjuje a nie zamyka piec. Zgodę na przejęcie włoskiej huty Ilva otrzymał od europejskiego urzędu antymonopolowego pod warunkiem ograniczenia wolumenów wytopu w innych swoich zakładach we UE. Na pierwszy ogień poszła Ostrava ale widocznie chce ugrać więcej dotacji/dotacji i postraszył zamknięciem dopiero co wyremontowanego pieca w Krakowie - kaktus mi wyrośnie jak to zamkną a nawet jak zamkną to walcownia dalej będzie pracowała, poprostu kęsy stalowe pojadą z innych zakładów mittala w EU lub z Ukrainy. Do działającej walcowni wcale nie trzeba pieca na miejscu to też się doszkól.

Wiecej o przejęciu Ilvia masz np tu:
    https://www.pb.pl/arcelormittal-przejmie-najwieksza-europejska-hute-stali-863560 

lub tu:
    link

Z tymi 12 tys pracowników to też odjechałeś tyle to może w latach świetności PRL'u może w sumie w Hucie Kraków pracowało a nie na walcowni. A poniżej masz jak byk że 1,2 tys zostanie przesunięte z częsci surowcowej ( znaczy surówka - płynna gorąca stal):

link 

cyt" Prezes poinformował, że spółka nie zamierza zwalniać około 1,2 tys. pracowników zatrudnionych w części surowcowej - zostaną oni przesunięci do części przetwórczej czyli walcowni, innych zakładów ArcelorMittal Poland lub do prac, które obecnie wykonują firmy zewnętrzne. Część pracowników otrzyma obniżone wynagrodzenie tzw. "postojowe"."

Co do sprzedaży przez PGE energii elektrycznej Mittalowi nie mogę teraz znaleźć ale na bank było w jakimś komunikacie albo artykule że PGE może dostać po tyłku, dla dowodu że tak może być masz inny link na dostarczanie energii elektrycznej przez PGE miastu i jednostkom zależnym miasta Kraków:

link 

Oczywiście ta energia popłynie w znakomitej większości kablami Taurona i on opłaty przesyłowe zgarnie (zysk) ale sam zysk lub strata( w obliczu trefnej ustawy Tchórza) będzie w kasie PGE. Naucz się rozróżniać dystrybutora (opłata za przesył) od sprzedawcy energii (opłata za energię elektryczną) bo to są dwie różne rzeczy ( zmieniono to już naście lat temu) które sam możesz zobaczyć na własnym rachunku za energię elektryczną - chyba że takiego nie posiadasz bo siedzisz przy świeczkach parafinowych nadal ...

Swoją drogą w gazie też to możliwe sam mam zakupiony w Tauronie chociaż miałem w PGNiG i nadal jest dostarczany tą samą rurą PGNiG dystrybucja. A rachunek dostaję i opłacam TPE bo samo paliwo mam 5% tańsze niż w molochu PGNiG któe dodatkowo nigdy nie potrafiło dostarczyć faktury przed terminem płatności ...

Poczytaj doszkól się bo wiedzy sporo brakuje, jak ogarniesz temat możemy rzeczowo porozmawiać...

Bez odbioru
    Sołtys

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.46.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    > W Tauronie mają lepszą jazdę. Tak grubas kręci wora jeleniom że nie podymają z wrażenia. Wczoraj kupiłem tak dla zabawy parę sztuk i mnie ubrali i bardzo dobrze bo już się skończyła zabawa i zabrałem grubemu 30k w super promocji.

jw
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~Lol [31.0.80.*]
    Czy ona zawsze pisze dwie przeciwne prognozy a potem popiera się tą, która okaże się byc trafna?
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~Mateusz [31.0.32.*]
    Tak
  • SOŁTYS WARTOWNIA HTS. Autor: ~AXA [188.147.105.*]
    SOŁTYS W DNIU 25.06.2019 O 3 W NOCY CZYLI ZNACZY ŻE PRACUJE NA WARTOWNI PRZT SĘDZIMIRZE BIERZE SIĘ ZA SPRAWY KTÓRYCH NIE ROZUMIE ABY O CZYMŚ MÓWIĆ TRZEBA MIEĆ ELEMENTARNE A ZARAZEM PODSTAWOWE ZASOBY WIEDZY

CYTUJĘ SOŁTYSA Zobacz wątki dotyczące PGEZobacz profil PGE
    Autor: -soltys- [5.173.81.*] 2019-06-25 03:04
    Opublikowano przy kursie:  9,00 zł , zmiana od tamtej pory: 0,84%
    Re: Będzie rosło.
    Nie rozruzniasz sprzedaży od "

CZY TY NIEUKU PODSTAWÓWKI WPOISZ SOBIE ŻE ROZRÓŻNIASZ PISZE SIĘ Z ZASADAMI ORTOGRAFII POLSKIEJ Z O Z KRESKĄ TO ŻE MASZ BLISKO JAKO STRÓŻ NOCNY DO HUTY NIE ZWALNIA CIĘ Z POSIADANIA ELEMENTARNEJ WIEDZY
  • Re: SOŁTYS WARTOWNIA HTS. Autor: ~spokojnie [95.49.77.*]
    U koleżki za to cienko z interpunkcją.
    Też radzę się douczyć, a przede wszystkim troszkę ochłonąć
  • Re: SOŁTYS WARTOWNIA HTS. Autor: ~axa [188.146.231.*]
    Każdy stojący z boku ma łatwiej. Nie można jednak zaakceptować sytuacji ,gdy inwestor ,pasjonat ,wielbiciel potęgi spółki giełdowej TAURONPE proponuje na forum PGE , do przejścia i zrobienia kółka na "Tauron " S.A. , w miesiącach zbijania WIG Energia jakimi są kwiecień i maj każdego roku . Omawianie czynników powodujących spadki wszystkich energetyków ,którym było brak rozporządzenia wykonawczego do ustawy o cenach energii potocznie zwanej "prądowe"j jest chwalebne , ale ta sprawa jest rozstrzygnięta i od 1 lipca 2019 przemysł energochłonny za to poniesie cenę chyba że Pani minister Emilewicz weźmie się do roboty a nie będzie piąta kolumną u boku koleżanki ,kandydatki do KE "Dunken" i opracuje rozwiązania ustawowe również dla "Sendzimira" obowiązujące z dniem 1 stycznia 2020 r.
  • : SOŁTYS WARTOWNIA HTS. Autor: ~axa [5.173.68.*]
    Dnia 2019-06-26 o godz. 23:48 ~spokojnie napisał(a):
    > U koleżki za to cienko z interpunkcją.
    > Też radzę się douczyć, a przede wszystkim troszkę ochłonąć

jw
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.56.*]
    jw
  • Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.68.*]
    > Formacja 2 cycków.

jw
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.72.*]
    dzisiaj formacja dwie wieże
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.61.*]
    Dnia 2019-08-26 o godz. 08:24 ~axa napisał(a):
    > dzisiaj formacja dwie wieże

jw
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.72.*]
    Dnia 2019-08-26 o godz. 16:07 ~axa napisał(a):
    > Dnia 2019-08-26 o godz. 08:24 ~axa napisał(a):
    > > dzisiaj formacja dwie wieże
    >
    > jw

dwie nie równe wieże w dniu 26.08.209
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~hanys [89.229.210.*]
    tania i dobra spółka, warto zbierac tutaj powinno byc 20 zetów
  • UWAŻAĆ NA MANIPULATORA I NAGANIACZA Autor: ~UWAGA_UWAGA_UWAGA [95.49.204.*]
    Słynna Ola (to chłop), który nagania was toUnon stop utopiła ponad 70% na iwestycji w LUG!!!
    https://www.bankier.pl/forum/temat_raport-dostepny,26162109.html 

NIE USUWAĆ TEGO POSTA - TO OSTRZEŻENIE DLA INNYCH AKCJONARIUSZY
  • Re: UWAŻAĆ NA MANIPULATORA I NAGANIACZA Autor: ~axa [5.173.59.*]
    Dnia 2019-08-27 o godz. 15:57 ~UWAGA_UWAGA_UWAGA napisał(a):
    > Słynna Ola (to chłop), który nagania was toUnon stop utopiła ponad 70% na iwestycji w LUG!!!
    >https://www.bankier.pl/forum/temat_raport-dostepny,26162109.html
    >
    >NIE USUWAĆ TEGO POSTA - TO OSTRZEŻENIE DLA INNYCH AKCJONARIUSZY

to ten sam co z muchami wącha kupy na enea , naganiacz zafajd.....
  • Re: UWAŻAĆ NA MANIPULATORA I NAGANIACZA OLA Autor: ~axa [5.173.68.*]
    Dnia 2019-08-28 o godz. 09:16 ~axa napisał(a):
    > Dnia 2019-08-27 o godz. 15:57 ~UWAGA_UWAGA_UWAGA napisał(a):
    > > Słynna Ola (to chłop), który nagania was toUnon stop utopiła ponad 70% na iwestycji w LUG!!!
    > >https://www.bankier.pl/forum/temat_raport-dostepny,26162109.html
    > >
    > >NIE USUWAĆ TEGO POSTA - TO OSTRZEŻENIE DLA INNYCH AKCJONARIUSZY
    >
    > to ten sam co z muchami wącha kupy na enea , naganiacz zafajd.....

JW
  • Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.68.*]
    > Formacja 2 cycków.

• Re: Będzie rosło. Autor: ~axa [5.173.186.*]
    dwa nie równe cycki dwie małe wieże
[x]
PGE -2,04% 10,58 2026-05-29 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać