• kto sypie? Autor: ~xyz [185.246.208.*]
    Sarapata? Tuory ? Kamola? czy ktoś z nowych inwestorów... nie wytrzymuje ciśnienia ?
  • Re: kto sypie? Autor: ~Pandora [83.28.250.*]
    Wszystko jedno kto, żal na to patrzeć.
  • Re: kto sypie? Autor: ~abc [188.147.34.*]
    I tak powyżej obecnej realnej wartości
  • Re: kto sypie? Autor: ~nowy7 [85.193.198.*]
    Teraz jest dużo okazji, aby tanio nabyć akcje spółek. A ten inwestor co wykłada 1,5 mln zł na miraculum jest taki głupi, czy coś wie?
    Prezes miał objąć akcje, widzę info o aneksie, ale nie widzę info o transakcji, to objął czy nie objął?

Chyba najwyższy czas na poważniejsze zmiany lub jakiś komunikat do akcjonariuszy.
  • Re: kto sypie? Autor: ~Inwestor [78.11.244.*]
    Ja też nie wiem kto sypie, sam zastanawiam się czy dalej trzymać. Ja po prostu tego nie rozumiem, w akcjonariacie spółki są same osoby sukcesu. Kamola, Sarapata, Tuora, Kierzek. Brakuje tutaj już tylko chyba Karkosika czy Solorza. Wszyscy w życiu osiągnęli coś, o czym wszyscy mogą zamarzyć. Kiedy przyszli tutaj to mam wrażenie, że spółkę traktują jako hobby,a nie na inwestycję na której można zarobić. Czy oni się nie przejmują, że kasę którą zainwestowali w MIR tak łatwo tracą. Ja wiem, że dla Kamoli, Tuory, Kierzka czy Sarapaty strata kilku milionów to żaden problem, ale dla mnie strata 30% na akcjach to jest problem.
    Myślałem, że jak się ma taki akcjonariat to sukces gwarantowany, ale życie jak zawsze weryfikuje wyobrażenia. Nie wiem, o co tutaj chodzi, ale raczej nie wygląda to mi na chęć zarobienia tylko raczej wyobrażam to sobie tak, że Panowie stworzyli sobie taki Gentelmen's club, klepią się po plecach, popijają whiskey,popalają cygara a w Spółce trwa wieczna impreza.Nikt tutaj nie walczy o wynik, brak determinacji, a Panowie są już chyba zawodowo wypaleni.
    Inaczej tego nie potrafię wytłumaczyć, w Spółce jest kasa, inwestorzy,o których połowa spółek na GPW mogłaby pomarzyć, dobre produkty, tylko dlaczego nikt ich nie sprzedaje.Odkąd Panowie przejęli kontrolę nad Spółką kurs akcji zamiast rosnąć spada.
    Szkoda spółki, chyba też wypiję sobie whiskey, bo na trzeźwo na to patrzeć się nie da.
  • Re: kto sypie? Autor: ~prawda [87.207.156.*]
    Nie rozumiem dlaczego się dziwicie ?? Nic tutaj dziwnego się nie dzieje. Spółka przewartościowana (blisko cena/wk 2,00) , straty same, zabite marki przez Panów K i S, które dzisiaj już nie są warte wiele. Pod co to ma rosnąć ? Tutaj jest opór na 0,60 zł za akcje. Więc jeszcze wiele " zdziwnień " przed nami :(
    dziwię się, bo każdy kto sypie po 1,19 zł kupował całkiem niedawno powyżej 1,50 zł

dziwna taka inwestycja, spółka cały czas ma w sobie potencjał, niezrealizowany, ale ma

dla duzych akcjonariuszy bieząca cena akcji na giełdzie nie ma znaczenia, wiec duzy nie traci, ale drobny już tak

no chyba że chcą zdjąć spółkę z giełdy i zrobić wezwanie, to wtedy te 0,60 zł za akcje ma sens
  • Re: kto sypie? Autor: ~prawda [87.207.156.*]
    Ludzie po prostu ratują resztę kapitału, widząc, co sie w spółce dzieje...
  • Re: kto sypie? Autor: ~RobertZbranży [83.10.228.*]
    Potencjał firmy został skutecznie unicestwiony. Firma nie ma alternatywy dla planu , w którym Chopin sprzedaje się świetnie,a obecnie nie sprzedaje się w ogóle prawie. Marki Paloma (rynek balsamów rozwija się świetnie) została ZABITA , balsamy wycofane ze sprzedaży etc.To wygląda dosłownie na sabotaż firmy , komuś chyba zależy na jej upadku. Kto im tak doradza ? Code za 1,5 mln zł ??? Chore . Prezes wraz z zarządem powinni honorowo podac się do dymisji.
    Jak mógł wypalić Chopin za 400,00 zł za flakon , zapach do bani, grafika flakonu -totalny kicz. Chopin przewraca się w grobie.
    Cały marketing Miraculum powinien być zwolniony.
    Cena za akcje na dzisiaj , to jak ktoś napisał 0,60 za akcje. ..Moim zdaniem nie warto nawet przy tej cenie.
  • Re: kto sypie? Autor: ~Niecierpliwy [37.47.44.*]
    Mnie wkurza cały ten spadek kursu, ale w kwestii Chopina to się całkowicie z przedmówca nie zgadzam. Chopin mi się bardzo podoba i wszystkim moim znajomym, którzy mieli ochotę go powąchać. Nikt nie był w stanie uwierzyć, ze zrobiła go polska spółka. Moim zdaniem brakuje jej marketingu. Tak samo bardzo mi się podoba opakowanie i butelka, wyglada ekologicznie tak jak w tej chwili trendy w branży.
  • Re: kto sypie? Autor: ~kolega_Chopina [79.189.120.*]
    z tym sypaniem to dziwna sprawa , obserwuję spółkę jakiś czas , znajoma z USA poleciła aby do obserwowanych dodać , podobno jakaś koleżanka coś tam jej mówiła na temat spółki , mieliście dużo dobrych informacji ostatnio , były wzrosty po naście procent , jednak wszystko natychmiast było zasypywane , dziwnie to wygląda , na pewno poniżej 1 zeta będę brał wszystko jak leci

pozdrawiam !

Czesiek z Sosnowca
  • Re: kto sypie? Autor: ~RobertZbranży [83.10.228.*]
    To czy ładny , czy nie to rzecz gustu i z tym się ponoć nie dyskutuje. Mnie i moim znajomym się nie podoba (pierwotna wesja była znacznie lepsza) ,ale tak , jak mówie rzecz gustu.Zapach perfum , to samo. Co do ekologiczności , to raczej nie widzę poszanowania dla środowiska -wielkie ,kartonowe opakowania i ciężkie wielkie szklane falkony...
    Moim zdaniem Chopin to totalna porażka i jest to zdanie nie tylko moje ,ale także obiektywnych recenzentów z branży (nie przepłaconych !)
  • Re: kto sypie? Autor: ~Re [188.147.34.*]
    Jakie dobre produkty? Co Ty Inwestor piszesz? Które? Jak masz takie pojęcia o rynku kosmetycznym to zmień podpis. Tą spółka o paru lat nie wprowadziła żadnych konkretnych nowości, były tylko zapowiedzi.Bazują na produktach z lat 70- tych, a mamy 2019.
  • Re: kto sypie? Autor: ~Inwestor [78.11.244.*]
    Z całym szacunkiem, ale z osobami obrażających innych się nie dyskutuje. Zawsze sprowadzą Cię do swojego poziomu
  • Re: kto sypie? Autor: ~Zenua [87.207.156.*]
    WARS-em to mogli podbijac rynek w latach 80-tych, a nie teraz.
[x]
MIRACULUM 0,76% 0,80 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.