„No to synki się posmiali z pewnego "kapiszona". I ja zem se kupił. A zyski klops i slabo. Gdzie te zyski AS?” Nie będziesz miał żadnych zysków.
Zrobią z Tobą to samo co zrobili z pierwszymi patrolami germanskich Swebów, przekraczających zamarznięty Ren w sylwestrową noc 406 Roku Pańskiego.
Byłem tam i widziałem tę rzeź na własne oczy.
Ze sposobu formułowania myśli wnioskuję, że czyhają na Ciebie te same szkaradne staruchy z wężami zamiast włosów na głowie.
Na mnie się nie oglądaj, ja jestem samotnym drapieżnikiem.
Tytułem uzupełnienia tej dosyć ubogiej analizy z Comparic i odnośnie "kapiszonowania" na jednej sesji.
Mamy wsparcie na średniej trendowej po raz pierwszy od wpadniecia w przepaść na jesieni ub. Roku.
To robi wrazenie. link W skali makro, pod koniec ub. miesiąca miało miejsce kompletne zanegowanie paskudnej gromnicy, którą cena walnęła w urwisko.
To robi wrazenie bo takich rzeczy nie robi się zazwyczaj w kilka sesji. linkW ramach korekty cena nie ma ochoty spadać poniżej korpusu tego paskudztwa, za to po krótkiej konsolidacji ma chcice na kolejne podejście.
To też robi wrażenie. Dlatego se troszke kupiłem bo lepiej się ogląda takie zmagania.
linkJest tu wiec sporo AS-ów na zapleczu i ogólny obraz całkiem przyzwoity,
na ile może być w takim układzie. Oczywiście czym innym jest ostateczny wynik rozstrzygnięcia tego układu i decyzje podjęte w tym kontekście przez danego inwestora.
Z tym analiza techniczna (przynajmniej moja) ma nie wiele wspólnego, tak jak z wróżbami uprawianymi na tym forum.
Ja tutaj ryzykuje zaledwie ok. ......... 6% wiec - spisz na wszelki wypadek swoją ostatnią wolę, panie Kaszuba.