Dlaczego cały czas bankier.pl pokazuje starą liczbę akcji czyli około 72mln gdzie po splicie zostało około 12mln ? Jak wchodzi się na gpw jest jasno napisane ze liczba akcji spółki to 12mln, zawyżając liczbę akcji wychodzi zła wartość księgowa i ogólne dane. Drugie pytanie, dlaczego po splicie tradingview podwyższył cenę x6 czyli juz nie ma historii że spółka miała wartość 25 gr tylko najniżej 1.20 a najwyżej powiedzmy 100zł zamiast 20zł? wszystko to robienie ludzi w ch..ja. Bądź tu inwestorem i dokapitalizuj spółki na GPW jak wszyscy tylko chcą cię wyd..mać takie moje spostrzeżenie
Z tego co widze to się liczy poprostu bez resplitu. Wszystko sie zgadza.. jak podzielisz reczni3 wszystko przez 6 to sie zgodzi... poza tym co to za inwestor co si3 opiera a bankier.pl :)
zawsze przy splitach i resplitach podaje się tylko 1 nową wartość.
Tak naprawdę liczy się wartość firmy. Dla np. 1 miliona złotych nie ma znaczenia czy jest 100 akcji po 10000zł czy 10000 akcji po 100zł - wychodzi na to samo. GPW wmusza, żeby kurs nie był niższy niż 50gr stąd resplit. Do splitów nie zmuszają dlatego LPP może kosztować tyle ile kosztuje. A przykładowo 1 akcja Berkshire Hathaway kosztuje dziś 303000 USD :D
Masz racje..ale zawsze warto sprostowac jak jest blednie podana..wtedy sie bierze telefon i dzwonisz bo bankier lub na biznesradar ..ja wielokrotnie tak robilem ..po godzinie byla prawidlowa ilosc akcji podana, bo pisanie na forum o tym nic nie daje, to jest tak jak skomla ze napisza do knfu a nikt nie pisze na wielu spółkach, bralem udzial w wielu akcjach i walnych, i wiem jedno - jak sie ludzie zbiora razem to moga duzo zdzialac