jest przecież wzrost.. ale jest niski obrót ba akcjach tej spółki i poprostu ktoś sprzedaje z niewielkim zyskiem. sam posiadam kilkadziesiąt tysięcy w akcjach tej spółki że średnia kupna 0.38 i zastanawiam się czy już ich nie sprzedawać ponieważ później będzie ciężko sprzedać wszystko za jednym razem
zresztą ktoś posiada minimum miliona tych akcji które kiedyś próbował sprzedać po 0.41, teraz je slrzedaje wrzucając male partie za coraz niższa kwotę.. ma zysk:)
Zresztą wygląda na to, że ktoś skupił kilkadziesiąt tys w przedziale 0,3-0,4 i teraz relizował szybki zysk, czemu nie ma się dziwić. W jakim celu ma bowiem kisić tu pieniądze kilka miesięcy albo i rok dla wysokości akcji, której może nie ujrzeć? Pomijam głównych akcjonariuszy, oni to i owszem mogą sobie skupować i trzymać. Ile tu już razy bowiem miało być niby 1 zł? Śledzę ten walor od roku mniej więcej i co kilka miesięcy na bankierze optymista zaczyna od słów "tu powinno być 1 zł". Może kiedyś będzie, ale dana osoba już dawno zrobi wielokrotność tego zysku gdzie indziej na giełdzie czy też nc :) Uważam, że wygrać życie tu może ktoś kto skupił kilkadziesiąt tys gdy kurs zanurkował poniżej 0,2 zł kilka miesięcy wstecz. Jeśli inwestor nie wyrzucił do tego czasu i tak jest zarobiony i może sobie czekać a sprzedać odkładać na poczet odroczonej gratyfikacji. Wątpie jednak by tak było, bo wówczas obroty były naprawdę mizerne ;) Pozdrawiam wszystkich, życzę nam oczywiście jak najlepiej :)
Ja też obserwuje ten papier od jakiegoś czasu i sam mam kilkadziesiąt tysięcy. Dla mnie to nie jest spółka którą można grać na krótko ze względu na n ie wysoki obrót. Wierzę w branżę i widzę różnicę w działaniu firmy od kilku miesięcy tj. wyniki finansowe, pomysł ze sklepami własnymi i franczyzowymi, genialny, otworzyli ich już chyba koło 20. Wybrałem branżę która się będzie coraz bardziej rozwijała w Polsce, dba o siebie coraz więcej osób i potrzebuje do tego produkty SFD. Podchodzę do inwestycji długoterminowo i jestem pewien że kurs w okolicach 0,70 - 0,80 będzie jeszcze w tym roku. Oczywiście jeżeli tak dalej będą się rozwijać. Po części odpowiedź poznamy po publikacji wyników za II kwartał. Do tego czasu życzę wszystkim akcjonariuszom spokoju, cierpliwości i wytrwałości.