Dostałem na maila. Wielka robota ze strony SII. Stwierdzam po lekturze, że już żadnych środków nigdy nie zainwestuje w akcje jakiejkolwiek spółki z NC. Poziom złodziejstwa i gangreny wokół tej spółki, to temat nie tylko dla Prokuratury, KNF ale również mediów.
Smutne, że za podobne złodziejstwo w USA zapadają wyroki w ciągu roku i kara wynosi wiele lat plus odszkodowanie dla pokrzywdzonych. W Polsce te proporcje są dokładnie odwrotne.
Dopóki ktoś nie zrobi porządku z mafia w białych kołnierzykach, doputy nie będzie normalnie.
Tzn że ja teraz żeby odzyskać swoje środki mam je ukraść komuś? Widocznie nie potrafię tego tak perfidnie uczynić i to czyni mnie gorszym od złodziei wymienionych w projekcie?
Patrząc jak sprawnie instytucje obecnie rządzących starają się walczyć z mafiami VATowskimi etc. bo to ta sama banda, to pojawia się światełko w tunelu. Być może uda nam się pokrzywdzonym odzyskać choć część. Niestety ja to oceniam tylko hipotetyczne.
Tyle, smutne to ale dziękuję SII za wielką robotę. Znakomicie opisany projekt do prokuratury. Oby prokuratura rozliczyła oszustów.
Czyli co, bawią się w Robin Hooda? Zabierają akcjonariuszom i oddają... No właśnie, komu? Ladne zdjęcia nie wystarcza, jeżeli brakuje elementarnej przyzwoitości i uczciwości...
Gleboko wierzę w to, że ci ludzie zapłacą za całe zło, które wyrządzili
Ciekawy wpis na stronie Pani Ali z 16 listopada 2018 roku: " Dzień dobry, straciłem majątek życia inwestując pieniądze w pewna nieuczciwa spółkę na NewConnect, która wyprowadziła majątek akcjonariuszy w różne szemrane interesy członków zarządu i ich rodzin a następnie doprowadziła do zawieszenia notowań akcji na giełdzie. Jestem bankrutem. Czy ta fundacja mogłaby mi jakoś pomoc?"
Nie ma sie co dziwic. Smieja sie wszystkim w twarz. GPW jak na razie zawiesila notowania ,a po 40 dniach podjela uchwale o "pogrozeniu palcem". Pewnie raportow za pierwszy kw. i rocznego tez nie bedzie. Wiec kolejnym krokiem moze byc wykluczenie spolki z notowan,co uderzy bezposrednio w akcjonariuszy mniejszosciowych, poniewaz osoba obecnie zarzadzajaca spolka posiada akcji ..... ? A wystarczyloby zeby w przypadku braku raportow ,GPW wysylalo niezaleznego rewidenta, a przy braku wspolpracy, sankcje dla zarzadzajacych.
Jakos trudno mnie sie pogodzic z faktem ze w srodku europy stowarzyszenie jest jedyna instytucja ktora probuje bronic akcjonariuszy mniejszosciowych przed oszustami. Spolka w ostatnich latach wydrukowala akcje ktore daja srednia 4,5 miliona Pln rocznie ,wiec jakie potrzeby ma ten zarzad ? ktory jest tak chetny do drukowania kolejnych akcji? Gdzie sie podzialy te pieniadze? Gdzie jakikolwiek nadzor nad tym wszystkim?
To wszystko będzie trwało latami a za ten czas cała rodzinka się spakuje i ucieknie albo za nasze pieniądze dobrze przygotuje do obrony. W ostatecznym rachunku dostyaną karę 200 tys złotych. A ukra...i o wiele wiele więcej , czują się tak pewnie bo wiedzą że i tak im nic nie zrobią te nasze psuedo słulby , jak przeczytałem lekturee Sii to aż mi włosy dęba staneły bo to już gołym okiem widać że to jest wyprowadzanie pięniędzy w porozumieniu , Więc ja się pytam gdzie jest drużyna Cb.. , prokurato , knf, gpw . Jedzyną s\ansą jest siła niestety ale kto ma odwagę .
Nie jestem z Warszawy, ale na każde wezwanie służb, jakichkolwiek, w sprawie wyjaśnienia zarzutów ujawnionych przez SII jestem do dyspozycji tychże instytucji. Materiał SII jest tak obszerny i rzeczowo opisany, że wystarczy powołać się na tą wiedzę. Ja zrozumiałem, że wiedziałem przed lekturą może około 10% informacji nt ich piramidy. Gdzie są te służby pytam się? Bananowa giełda i tyle.
Dnia 2019-05-03 o godz. 14:30 ~SzachMat napisał(a): > Nie jestem z Warszawy, ale na każde wezwanie służb, jakichkolwiek, w sprawie wyjaśnienia zarzutów ujawnionych przez SII jestem do dyspozycji tychże instytucji. Materiał SII jest tak obszerny i rzeczowo opisany, że wystarczy powołać się na tą wiedzę. Ja zrozumiałem, że wiedziałem przed lekturą może około 10% informacji nt ich piramidy. Gdzie są te służby pytam się? Bananowa giełda i tyle.
Ja nie miałem zielonego pojęcia, że inwestuję w spółkę, wokół której są tacy ludzie.
Zobaczymy jak zachowa się prokuratura. TVN też można ostatecznie zawiadomić. Zobaczymy co czas przyniesie.... Jak zachowa się spółka. Może obudzą się w końcu. Powtarzam. To nie są żarty . To jest oszustwo finansowe wielkich rozmiarów i ja im nie odpuszczę. Też miałem odłożone na inwestycje i jestem nie wkurzony lecz wkur.....
Tvn to ta sama klika ,nikt nawet nie pokaże jak są ludzie okradani na giełdzie. Tvn, prokuratura ,sądy , prawnicy , to ten sam układ. Jedynie kto może pokazać te układy białych kolnierzykow wspieranych przez tvn jest telewizja polska.juź raz pokazali na społce pmi czy jakoś tak a i tak do dzisiaj się ludzie sadza i gonią kolnierzyki. Jedyna szansa to walne i przejęcie jej
ty to masz pojecie telewizja polska to możne kiedyś tam coś ujawniła teraz to tam siedza same dziennikarskie oszolomy i nieudacznicy bo nie mieli odwagi sie zwolnic i sie bali ze nikt ich nie przyjmie do roboty i klakierują kurskiemu