nie to gpw - czyli gielda bez pieniedzy i inwestorow cyrk po prostu i to nie tylko na tej spolce wyceny spolek zwlaszzcza malych i srednich to jakis zart na ich tle spolki w wig 20 to przewartosciowane balony a pomimo tego nikt nie kupuje
moze zrobia wezwanie na alumetal bo trzymanie tej spolki na gpw godzi w prestiz spolki
COS TU NIE HALO , DOBRE WIADOMOSCI A KURS DOLUJE , 1600 AKCJI PARALIZUJE KUPNO AKCJI WYZEJ , DAWNO PISALEM ZE BEDZIE WYKUP AKCJI, DLATEGO TU TAKA KICHA
No i leci, widać wielkie obawy o spowolnienie w Euro, przychody mogą już nie być tak dobre, zysk zapewne też i w przyszłym roku dywidenda niższa o połowę.
Jak zwykle gromada mistrzów analizy obudzi się po fakcie. Tymczasem parę osób pisało tu przy cenie 39 zł, że to wyjątkowa okazja. Wtedy jeden z trolli pisał, że trzeba brać CI Games ; ) Przy 39,00 ładowałem Alumetal całą dostępną wtedy kasą. To był czas na kupowanie. Na razie jestem 1-20% do przodu, ale sprzedam jak zwykle po 60-66 zł, już tak parę razy robiłem. A zanim dojdzie do tego poziomu, ciągnę dywidendę co roku. Wymarzona spółka do zarabiania, a malkontenci jak zwykle będą smęcić ; )
Cena cały czas jest do kupna. Tak jak pisałem przy 39, że do dywidendy mamy wzrosty. Niestety fundusze chcą resztę odleszczyc. Wyniki w tym roku będą dobre, dywidenda w przyszłym roku podobna. Ja cały czas mam zamiar dokupować w takiej cenie.
Barnapapa - prawdopodobnie tak, bo nadal jest tanio w stosunku do szczytów kursu, a zyski coraz większe, dywidenda też (rok temu była 2,92zł/akcję, jeśli ktoś nie pamięta). Sam podkupywałem na spadkach, poczynając od 50 zł. Tym niemniej - po co kupić po 45, skoro można po 39? Kierując się tą logiką, włożyłem przy 39 całą dostępna wtedy kasę w Alumetal. Nie spodziewałem się, że znajdą się barany gotowe sprzedawać taką spółkę w takiej cenie. Mam tyle, że nie powiększam na razie pozycji, to w tej chwili kwotowo i procentowo moja największa spółka w portfelu. Kupując przy 45, teoretycznie można wycisnąć nawet do 40% zysku. Tylko problem w tym, że ja w tej chwili nadwyżki ładuję już gdzie indziej, tam gdzie teoretycznie można wycisnąć kilkaset procent. Alumetal trzymam i nie mam wątpliwości, że zarobię. Tak dla potomności - moja ostatnia sprzedaż tego waloru pochodzi z 22 maja 2017 - po cenie 66 za sztukę ; ) A trolle... no cóż - ja sam pisałem tutaj w dobrej wierze ludziom przy 39 zł, że to okazja jakich mało. Trzeba było słuchać. Ostatnią tak pewną i dobrą okazją było PZU po 24 zł kilka lat temu - tez kupowałem, tez wieszczono spadki, tragedie i pogromy. Sprzedałem za 45 ; )
Jeśli można coś doradzić to zastanówcie się nad Prairie. Ryzyko spore ale jeśli się uda to zysk będzie kilkaset procent. Nie mylcie tylko węgla koksującego ze zwykłym opałowym, to zrozumiecie o co chodzi.. Dlaczego piszę. 1) bo sam już kupiłem tyle Prairie, że nie śpię po nocach ale i nie sprzedaję (ostateczne decyzje o nabyciu Prairie przez JSW powinny zapaść w kwietniu), 2) bo pamiętam jak PZU było po 26 złotych i ktoś napisał, że by kupił akcje PZU za wszystkie pieniądze jakie ma. Pomyślałem, facet ma rację. Może, to ktoś z was więc zwracam dług.