• CZY KTOŚ TO CZYTAŁ? Autor: ~aaa [109.232.240.*]
    patrząc na krzyczące tytuły konkurencyjnej prasy to zwróćcie uwagę na to:
    "Samo zatrzymanie, jak i całe postępowanie jest efektem bezprawnego pomówienia przez zdyskredytowaną i mało wiarygodną osobę, która ostatnie miesiące spędziła w areszcie, a dziś próbuje oczyścić siebie pomawiając innych.
    Już w październiku 2018 roku w piśmie skierowanym na ręce prokuratora z dolnośląskiej prokuratury deklarowałem pomoc i współpracę w pełnym zakresie, zgłosiłem gotowość do stawiennictwa i złożenia stosownych oświadczeń.  Moi pełnomocnicy byli w stałym kontakcie z prokuratorem prowadzącym sprawę.  Wyrażam zdziwienie, ze przez pół roku prokuratura nie przesłuchała mnie w normalnym trybie. 
    Kierowały mną te same pobudki co dziś: absolutne poczucie niewinności i chęć wyjaśnienia sprawy do końca. Czuję ogromną odpowiedzialność za stworzoną i kierowaną przeze mnie firmę, zatrudnionych w niej pracowników, za akcjonariuszy, przede wszystkim zaś za moją rodzinę.  Nigdy nie naraziłbym ich na szwank i z całą pewnością nie ryzykowałbym przypisywanymi mi działaniami, których wartość stanowi ułamek obrotów czy zysków prowadzonej przeze mnie firmy. 
    Rozumiem media, sam jestem wydawcą, ale pojawiające się wokół informacji o moim zatrzymaniu interpretacje przekraczają granice.  Sugerowano, że próbowałem uciec za granicę.  Tak, miałem wykupiony bilet do USA i zamierzałem się tam udać w celach biznesowych. Bilet kupiłem kilka miesięcy wcześniej, a zamiar wylotu ogłosiłem na swoim profilu społecznościowym."

http://www.media.pmpg.pl/pr/427123/oswiadczenie-michala-m-lisieckiego-prezesa-pmpg-polskie-media-s-a
  • Re: CZY KTOŚ TO CZYTAŁ? Autor: ~student [89.64.38.*]
    możliwe, że ktoś się mści
    chciałbym w to wierzyć, że to co napisał jest prawdą
    ale mam wielką wątpliwość w te słowa szczególnie w kontekście dotychczasowych doświadczeń z Panem L.
  • Re: CZY KTOŚ TO CZYTAŁ? Autor: ~Dedalus [94.254.161.*]
    Mnie nie interesuje czy ktoś się mści czy nie. Dla mnie istotne jest to, że gość został zatrzymany i wypuszczony po dwóch dniach a mogę akcje są na rocznych minimach. To w końcu te zarzuty były poważne czy nie?
  • Re: CZY KTOŚ TO CZYTAŁ? Autor: ~Gniazdo [5.184.214.*]
    To oznacza że jest na cenzurowanym dla PiSu . Bo jak prezes powiedział , był dyspozycyjny przez pół roku aby wyjaśnić sprawę a zostaje zatrzymany i dostaje pół mln i prawdopodobnie zakaz opuszczania granicy. Brakowało jeszcze przy zatrzymaniu kamer i 6 rano
  • Kamery były nie wiem jak z godziną ? Autor: ~Znany [176.122.240.*]
  • Re: Kamery były nie wiem jak z godziną ? Autor: ~mb [89.64.17.*]
    Komu PIS zawdzięcza fakt, że obecnie rządzi Polską i prawdopodobnie będzie rządziło przez II kadencję? Kto stracił finansowo na ujawnieniu taśm z politykami PO i przedsiębiorcami z nimi powiązanymi? Kto ma udokumentowane poważne problemy korupcyjne związane z inwestycją na Srebrnej? Czyż nie weszliśmy w okres walki wyborczej na śmierć i życie do Parlamentu Europejskiego i Parlamentu Polskiego? Czy rządzący musieli przykryć swoje problemy w sposób spektakularny używając do tego osoby powszechnie znanej?
    Centralne Biuro Antykorupcyjne jest nadzorowane przez Prezesa Rady Ministrów Macieja Morawieckiego. Prokuratorem Generalnym od 4 marca 2016 jest Zbigniew Ziobro. TVP Info podlega obecnie rządzącym, które przez kilka dni traktowały sprawę zatrzymania p. Michała Lisieckiego, jako najważniejszą informację dnia, w przeciwieństwie do innych telewizji.
    Dlaczego Prokuratura od prawie pół roku nie reagowała na zaoferowaną pomoc i nie przesłuchała p. Michała Lisieckiego w normalnym trybie? Czyżby był przygotowywany misterny plan? Co jeszcze planują? Na jakiej podstawie i czym kierowała się Prokuratura zarządzając dla 4 zatrzymanych osób bez możliwości bronienia się kaucje od 20000 zł do 500000 zł? Ustalenie kaucji bez obaw mataczenia wszystkich 4 osób jest bardzo podejrzane. Prawdopodobnie Prokuratura nie miała dowodów, jedynie pomówienia. Od kiedy to bezprawne pomówienia niczym nieudokumentowane osoby zdyskredytowanej, a więc niewiarygodnej siedzącej w areszcie stanowią powód do zatrzymania kogokolwiek?
    Miała być szumnie ogłaszana repolonizacja mediów, a wygląda na to, że jest to walka z Polskimi Mediami. Komu jeszcze zależało na zdyskredytowaniu p. Michała Lisieckiego? Kto jeszcze bierze udział w tym spisku i co planuje osiągnąć?  
    Jedno jest pewne, PIS i PO z przyległościami mojego głosu nie otrzymają. Sięgnęli rynsztoka. Na takie dno moralne głosować nie można. Zresztą w poprzednich wyborach też nie otrzymali mojego głosu.

Wierzę, że p. Michał Lisiecki udowodni ponad wszelką wątpliwość swoją niewinność w sądzie. Sąd uwzględnia pisemne dowody w sprawie a nie pomówienia. Jedynie nie można cofnąć podłości ludzi wyrządzających krzywdę drugiemu człowiekowi. Pan Michał Lisiecki zapłacił bardzo wysoką cenę, ale wierzę, że szybko odbuduje swoją zniszczoną reputację.
  • Re: Kamery były nie wiem jak z godziną ? Autor: ~Dedalus [95.40.188.*]
    Zostaje Robert Gwiazdowski, któremu bardzo mocno kibicuje. :) PiS mój głos akurat miał, ale go stracił. Uważam, ze nie powinni już rządzić samodzielnie. Za dużo wody sodowej dostali.
  • Re: Kamery były nie wiem jak z godziną ? Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    co on święty ? był w RN DM IDM S. A. gdzie zrobili wał tysiąclecia a ludzie potracili kupe kasy
  • Re: CZY KTOŚ TO CZYTAŁ? Autor: ~Walduś_Kiepski [83.14.63.*]
    No proszę. Jeszcze miesiąc temu nie było tygodnia, żeby prezio nie był tutaj wyzywany od przekręciarzy i wałkarzy i jak to "ładnie" traktował spółkę, a teraz jest więźniem politycznym a jego oświadczenia to sama prawda, która pozwoli mu teraz na powrót w chwale, żeby dalej wspierać niezależne media.
    Dobre, naprawdę.
  • Re: CZY KTOŚ TO CZYTAŁ? Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    Walduś ????? no wiesz co ?????????????
    Wielki Post = miłosierdzie to podstawa w wierze katolickiej i chrześcijańskiej
[x]
PMPG 0,00% 2,06 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.