• Żarty sobie robicie? Autor: ~Futerkowiec [5.173.17.*]
    Nie utopiłem w tej spółce dużych pieniędzy. Zainwestowałem ma tyle mało, żeby nie płakać i wystarczająco dużo żeby móc zabierać głos. Na tę chwilę traktuję Fluid jako ciekawostkę rodem z Tygrysów Europy.
    Wytłumaczcie mi jedną rzecz, przyjmę każde racjonalne tłumaczenie, poza wtrętami fekalnym.
    Cyklicznie pojawiają się głosy o tym, że już z chwilę, niebawem kurs wyniesie 10 zł. Podzielmy te optymistyczne bajania przez 5. Bezpiecznie, jak sądzę. Czyi kurs 2 zł jest na wyciągnięcie ręki bo za moment Kanada oraz Szecherezada.
    Czy ktoś jest mi w stanie racjonalnie wyjaśnić dlaczego prezes, czyli osoba wiedząca najwięcej, pozbywa się 150 000 akcji, wartych za rok minimum 300 000, a może 15 000 000 zł przy optymistycznych kalkulacjach, za kwotę ok. 70 000 zł? Tłumaczenie, że to pieniądze inwestycyjne ma się nijak zarówno do stawek oprocentowania bankowego, jak i pożyczek od chłopaków z miasta. Pokrycie bieżących potrzeb można zrealizować zdecydowanie taniej.
    Jak to tłumaczycie?
  • Re: Żarty sobie robicie? Autor: ~pirad [89.230.146.*]
    Sprzedaż akcji jest podyktowana dalszemu rozwojowi firmy, a na to składają się wyjazdy służbowe. Prezes wg mnie stawia wszystko na jedną kartę i teraz albo coś w końcu zatrybi albo pójdziemy z torbami ;O
  • Re: Żarty sobie robicie? Autor: swój [185.28.251.*]
    ja ci wytłumaczę
    są takie kraje w których sadzi się ziemniaki jednego dnia a drugiego wykopuje
    zapytasz a gdzie wegetacja
    no ale jeść trzeba:))
    oczywiście jest to odpowiedź przerysowana.
    sprzedaż akcji przez Pana Prezesa nie ma nic wspólnego z ogólnie przyjętą tzw. złą sprzedażą akcji przez innych Prezesów spółek
    można wręcz powiedzieć że to jest pewien sygnał ,podpowiedź dla drobnych akcjonariuszy tzw. dobra sprzedaż
    Ponieważ Prezes bardzo często sprzedaje w dołkach było to już przerabiane a akcjonariusze mają szansę kupić akcje dużo więcej warte w promocyjnych cenach.
    Dla mnie dla ciebie dla innych akcja jako taka ma pewną wymierną wartość dla Prezesa tą wymierną wartością tym dzieckiem ,które zawsze będzie bronił bez względu na koszty to zakład i technologia

• Re: Żarty sobie robicie? Autor: ~mk [89.78.53.*]
    Dnia 2019-03-13 o godz. 21:26 swój napisał(a):
    > ja ci wytłumaczę
    > są takie kraje w których sadzi się ziemniaki jednego dnia a drugiego wykopuje
    > zapytasz a gdzie wegetacja
    > no ale jeść trzeba:))

Laskowik i Smoleń "Z tyłu sklepu" - klasyka:)
  • Re: Żarty sobie robicie? Autor: ~tygrys_myszowaty [94.75.98.*]
    Moje przewidywanie: Trzeba zapłacić rachunki za prąd. Bo bez niego nie da się zainstalować nowych części, które mają być zamontowane w miejsce starych (szlag je trafił, bo były zrobione z materiałów niedostosowanych do pracy w wysokich temperaturach). Łosie od Gerdy nie chcą już łykać obligacji, a sama Gerda (jak wynika z inf prasowych) ma gorąco w okolicach ogona i raczej nie ma w tej chwili głowy zajmować sie ratowaniem Fluid-a.
    Jeśli Jankowi uda się uruchomić reaktory i będą jako tako chodzić generując przychody wystarczające na pokrycie bieżących wydatków, to uzyska możliwość akceptacji przez sąd wniosku o układ. Dziś takiej zdolności nie ma, bo podstawowym warunkiem procedowania postępowania jest to, aby naprawiana firma nie generowała nowych długów.
  • Re: Żarty sobie robicie? Autor: ~Kkk [37.47.18.*]
    Gdyby Gerda jak piszesz nie miała głowy do zajmowania się Fluidem to po co ta uściślająca informacja że Gerda jedzie do Kanady i jest jedną ze stron porozumienia polsko - kanadyjskiego
[x]
FLUID -4,76% 0,10 2020-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.