• rzetelne info. Autor: ~rosek [94.254.130.*]
    Witajcie.
    Zacząłem obserwować tę spółkę i poczytałem. Wielki entuzjasta Adam Kuchy, robi dobrą robotę, wyszukuje informacje, nieruchomości. Tylko brakuje mi tu dokładnych informacji. Mianowicie czy bierzecie pod uwagę, że większość akcji 80 milionów była emotowana po 0.24zł? Ci którzy je obejmowali są 300% do przodu, ryzyko że zaczną wyprzedawać lub już to robią. Nie ma co się ekscytować oficjalnym ff bo rzeczywisty możec być inny.
    Druga sprawa to czekam na raport, z wstępnych informacji co podali to zarobek malutki, większość z przeszacowań, a z tego gotówki nie przybędzie, w raporcie będzie wiadomo ile zarobili realnie, a nie na papierze.
    Obecna wycena to ok 80mln, nie mało porównując inne spółki.
    Nie pisz Adam o wzrostach jakie byłt na ekoexport, gant, itp. Wiadomo jak się skończyło, gant z 1 na 100zł, eko z 3 na 50, przy kursie 10zł, wycena 880 mln, moim zdaniem bardzo mało realna.
    Dużo zależy od raportu, zvwstępnych jak dobrze pamiętam to pokazali 2mln zysku poprawcie mnie jak się pomyliłem, reszta przeszacowania, co przy kapitalizacji 80mln jest nic.
    Zapraszam do rzeczowej dyskusji.
  • Re: rzetelne info. Autor: ~Bigos [77.252.62.*]
    Tych akcji nie wprowadzili do notowań. Poza tym ok 2-3 mln akcji serii B z cena emisyjna 3 zł również nie jest w obrocie. W obrocie jest tylko ok 5 mln akcji.
  • Re: rzetelne info. Autor: ~Hehe [37.47.71.*]
    Adam ludzie domagają się wyjaśnień !!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.134.24.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: rzetelne info. Autor: adamkruchy [5.173.178.*]
    Witam. Ktoś w końcu więcej powiedział a nie pojedyncze hasła. Ale co tu powiedzieć, skoro autor mówi jak ostatnio minister Suski, że prawie nie ma różnicy między zarobkami parlamentarzystów a nauczycielami. I tak jest z tym postem. Głównie kłamstewka, niedopowiedzenia.

- po pierwsze nie jest prawdą, że zdecydowana większość z 88 mln akcji jest zbierana za 24 grosze
    - większość tych akcji nie jest wprowadzonych w ogóle do obrotu
    - GANT, EEX, KGHM, Boryszew, LPP, CCC, CD Projekt i wiele innych dawało zarobić krocie w krótkim okresie czasu, część z nich potem leciała (kryzysy, problemy)
    - dlatego warto kupić na początku, by potem nie przegapić szczytu
    - to nie jest tak, że sobie wzięli za 24 grosze, poczytaj dokładnie co dali w zamian, w jakim okresie a jak to teraz rośnie (mowa o nieruchomościach, apartamentach)
    - przeszacowania - i pewnie, że muszą być, wystarczy popatrzeć na to co stało się z apartamentami na Mackiewicza, do tej pory były wyceniane smiesznie a teraz po prostu poszły już do ludzi, którzy zapłacili konkretne pieniądze
    - zobaczysz co się dopiero stanie z nieruchomością w Bełchatowie, jeszcze kilka miesięcy temu nie było nic a teraz sa bliżej końca i 104-108 mieszkań trafi do ludzi (albo ktoś odkupi od razu całość na … pokoje hotelowe hi hi hi)
    - większość spółek na GPW to takie, gdzie właściciele obejmowali wiele niżej procentowo niż nasi i jakoś nikt nie sprzedawał za 300% zysku
    - na razie mamy tylko prognozę wyników, ale i tak sporo to mówi, spółka ma zysk operacyjny konkretny, aktywa skokowo rosną, znacząco spadają zobowiązania, ale i jest już kasa w kasie

A zapominamy o innych nieruchomościach, które robią, o Surtexie, o Obywatelskiej, o Fabryce Ossera. Dla ciebie to 0 a dla nas konkretne pieniądze.

Jak widzę z giełdą nie masz za wiele do czynienia, jesteś jak dziecko w mgle, które coś tam słyszało, ale się boi. Więc naucz się, że na giełdzie lepiej być na początku, niż potem kupować razem z peletonem. Ci co kupili na początku o wiele lepiej widzą nadchodzący szczyt.

Pozdrawiam Adam kruchy

• Re: rzetelne info. Autor: ~Czarny [46.134.24.*]
    Ile ci płaca od posta? 50gr.?
    Rosek co z rzetelnością twoją skoro oprócz innych bzdurek piszesz, że spółka wyceniana jest przez rynek na 80 mln zł??? gdzie to widzisz??? w Tarrocie??? Tu się mylisz o 10%, tam się mylisz o 20%, w innym miejscu mylisz się o 80%. Oto twoja rzetelność.

Kursu tutaj już nie zatrzymasz, z kilku powodów. Spółka jest na nowo odkrywana przez rynek. Od pewnego czasu dzieją się bardzo dobre rzeczy w firmie i jej otoczeniu. Za półtora miesiąca, za dwa i pół miesiąca, kiedy będą raporty za rok 2018 i za I kwartał 2019 będziesz już wiedział co i jak. Ale jak to mówi rynek, kupuj plotki, sprzedawaj fakty.

Pozdrawiam Adam Kruchy

• Re: rzetelne info. Autor: ~rosek [37.47.57.*]
    Adamie. Po pierwsze to ja Ciebie nie obrażam, więc bym prosił aby w drugą stronę również. Po drugie napisałem posta odnośnie kwrstii którch nie wiem, w formie pytającej. Co do zarzucanej mi manipulacji to napisałem że jest wycenianana prawie na 80 mln, dokładnie 72,6.
    Dziękuję za pewne wyjaśnienia, nie wiedziałem, że akcje po 0.24 nie weszły do obrotu, gdzie to można sprawdzić? na bankierze jest 88mln akcji. Tak jak pisałem dla mnie ważny jest przychód, zysk, do przeszacowań mam rezerwę, ale co dla mnie to nie musi oznaczać i dla Ciebie.
    Dużo pracy wykonałeś, tworząc posty, wrzucając zdjęcia z budów, szacunek i podziękowanie.
    Chcę właśnie takiej wymiany merytorycznej, a nie postów typu rakieta, 100zł.
    Pozdrawiam.
    Nie zamierzałem cię obrazić, jeśli tak się poczułeś to przepraszam. Ilość błędów, które moim zdaniem popełniłeś wskazywały, że nie jesteś inwestorem giełdowym z dużym stażem.

- co do akcji znajdziesz na stronie samej spółki i na bankierze bo to co jest na stooq.pl to stara historia
    - przeszacowania - ludzie się boją zawsze - dlatego warto obaczyć co się faktycznie dzieje w danej chwili z towarem, tutaj akurat jest mowa o nieruchomościach i łatwo sprawdzić co i jak, stąd moje wizyty, zdjęcia, warto rozmawiać ludźmi
    - nie piszę o 100 zł, bo mój target jest niżej, co nie zmienia faktu, że wzrostów rzedu1000% na warszawskim parkiecie widziałem co najmniej 100 (ale to tylko część), kilkanaście lat temu w ten sposób można było zarabiać przy Karkosiku (oj to były czasy)
    - wzrosty rzędu 1000% i więcej to też domena większych spółek (LPP, KGHM, CD Projekt, JSW)
    - wzrosty rzędu 500% bez liku i nawet tych dużych (Polimex)
    - mnie po prostu utkwiły te spółki na których byłem, stąd cytowane EEX, KGHM, CD Projekt, Gant, Skotan, Alchemia

Ale prawda giełdowa od lat zawsze jest taka sama "kupuj plotki, sprzedawaj fakty". I tu się nic nie zmienia. Wtedy jest o wiele trudniej bo i zyski już mniejsze. A ryzyko jest zawsze, nie tylko na Gancie. Popatrz co się działo z KGHM, Energą, Tauronem, JSW, Polimex.

Pozdrawiam Adam Kruchy

• Re: rzetelne info. Autor: ~Adam_lec [89.64.30.*]
    Rakieta, star leci 100%!!!!
    Adam_lec co ci powiedzieć specu od "mono-sylab" stój z boku, obserwuj, wcinaj chipsy lub pop-corn. Obserwuj z boku kto się mylił, a kto miał rację.
[x]
STARHEDGE 0,00% 0,34 2025-09-15 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.