Nie zamierzałem cię obrazić, jeśli tak się poczułeś to przepraszam. Ilość błędów, które moim zdaniem popełniłeś wskazywały, że nie jesteś inwestorem giełdowym z dużym stażem.
- co do akcji znajdziesz na stronie samej spółki i na bankierze bo to co jest na stooq.pl to stara historia
- przeszacowania - ludzie się boją zawsze - dlatego warto obaczyć co się faktycznie dzieje w danej chwili z towarem, tutaj akurat jest mowa o nieruchomościach i łatwo sprawdzić co i jak, stąd moje wizyty, zdjęcia, warto rozmawiać ludźmi
- nie piszę o 100 zł, bo mój target jest niżej, co nie zmienia faktu, że wzrostów rzedu1000% na warszawskim parkiecie widziałem co najmniej 100 (ale to tylko część), kilkanaście lat temu w ten sposób można było zarabiać przy Karkosiku (oj to były czasy)
- wzrosty rzędu 1000% i więcej to też domena większych spółek (LPP, KGHM, CD Projekt, JSW)
- wzrosty rzędu 500% bez liku i nawet tych dużych (Polimex)
- mnie po prostu utkwiły te spółki na których byłem, stąd cytowane EEX, KGHM, CD Projekt, Gant, Skotan, Alchemia
Ale prawda giełdowa od lat zawsze jest taka sama "kupuj plotki, sprzedawaj fakty". I tu się nic nie zmienia. Wtedy jest o wiele trudniej bo i zyski już mniejsze. A ryzyko jest zawsze, nie tylko na Gancie. Popatrz co się działo z KGHM, Energą, Tauronem, JSW, Polimex.
Pozdrawiam Adam Kruchy