Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,82 zł , zmiana od tamtej pory: -58,79%

Re: rzetelne info.

Nie zamierzałem cię obrazić, jeśli tak się poczułeś to przepraszam. Ilość błędów, które moim zdaniem popełniłeś wskazywały, że nie jesteś inwestorem giełdowym z dużym stażem.

- co do akcji znajdziesz na stronie samej spółki i na bankierze bo to co jest na stooq.pl to stara historia
- przeszacowania - ludzie się boją zawsze - dlatego warto obaczyć co się faktycznie dzieje w danej chwili z towarem, tutaj akurat jest mowa o nieruchomościach i łatwo sprawdzić co i jak, stąd moje wizyty, zdjęcia, warto rozmawiać ludźmi
- nie piszę o 100 zł, bo mój target jest niżej, co nie zmienia faktu, że wzrostów rzedu1000% na warszawskim parkiecie widziałem co najmniej 100 (ale to tylko część), kilkanaście lat temu w ten sposób można było zarabiać przy Karkosiku (oj to były czasy)
- wzrosty rzędu 1000% i więcej to też domena większych spółek (LPP, KGHM, CD Projekt, JSW)
- wzrosty rzędu 500% bez liku i nawet tych dużych (Polimex)
- mnie po prostu utkwiły te spółki na których byłem, stąd cytowane EEX, KGHM, CD Projekt, Gant, Skotan, Alchemia

Ale prawda giełdowa od lat zawsze jest taka sama "kupuj plotki, sprzedawaj fakty". I tu się nic nie zmienia. Wtedy jest o wiele trudniej bo i zyski już mniejsze. A ryzyko jest zawsze, nie tylko na Gancie. Popatrz co się działo z KGHM, Energą, Tauronem, JSW, Polimex.

Pozdrawiam Adam Kruchy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
STARHEDGE 0,00% 0,34 2025-09-15 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.