Na razie CCC ma dwa wyjścia zrobić emisje dobić do 90 % i na pozostałe akcje zrobić wykup przymusowy, wtedy dostaniemy 0,55 zł. Drugie rozwiązanie to wyjście spółki z honorem . Następne wezwanie z ceną godziwą wtedy prawdopodobnie wszyscy zapiszą się na sprzedaż.
Człowiek przestań w końcu bajdurzyć jak by miłek chciał zapłacić 1 zł to po tyle było by wezwanie a skoro zrobili po 55 gr i zwołali walne w sprawie emisji z wyłączeniem prawa poboru to chyba oczywiste ze nie będą robić emisji po 1 zł . A tak przy okazji wpłaciłeś 100 na WOŚP
Darek Miłek powinien jak najszybciej wywalić Malickiego. To że Malicki zrobił ustawke z e-obuwie i skorzystał na tym Miłek nie oznacza że można Malickiego i jego żonę księgową zostawic w firmie. Przez ponad 6 lat sprzeprzyl wszystko w tym zniszczył świetną marke simple. Powazni Ludzie z rynku którzy mieli z nim do czynienia mówią jednoznacznie- może czasem fajnie gada ale merytorycznie to miernota i żaden autorytet dla pracowników
jednak nie wierze w drugie wezwanie z wyższą ceną, po co niby mieli by przepłacać. Powinni ustawić ukryte K na 0,55 i już im oddaje bo szkoda kiszenia kasy odrobię na wieltonie ale poniżej 0,55 nie oddam bo to głupota
Pewnie z bankruta zrobiłby znakomicie prosperującą markę butów premium. Polacy się bogacą i coraz większe grono osób patrzy aby na nogach mieć buty z wyższej pułki. A swoją drogą to fajnie pokazać, że sukces CCC ta nie był przypadek
Pewnie i tak zrobią markę Premium. Obecne buty CCC a buty GR dzieli przepaść pod kątem jakości i wygody. Sprawdzone empirycznie. GR to takie trochę gorsze ECCO, choć w sumie porównywalne. CCC to niestety ma buble i chyba mają tego świadomość. Stąd pewnie te wszystkie wałki, żeby przejąć GR. Malicki wiadomo to straszna pipa, nie umiał wykorzystać potencjału, wystawił się Miłkowi licząc pewnie na ciepłą posadkę, ale sądzę że się przeliczy, choć nie wiadomo, co mu obiecano za doprowadzenie spółki do tego stanu w celu taniego przejęcia.
Dziwnym by było gdyby kogoś takiego co doprowadził firmę do ruiny pozostawić w firmie i dać mu jakakolwiek władzę... To wówczas będzie ewidentny przekręt
Ccc ma dwa wyjścia ale żadnym z nich nie jest drugie wezwanie . Albo zrobi nowa emisje z wyłączeniem prawa poboru i wycofa gino rossi z gpw albo zarządają spłaty kupionego kredytu z Pko i przejmą firmę za długi
Przecież firma już jest praktycznie przejęta. Ze tak przypomnę "CCC otrzymało bezwarunkową decyzję prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w przedmiocie zgody na dokonanie koncentracji przedsiębiorców, polegającej na przejęciu kontroli nad spółką Gino Rossi w drodze nabycia przez wzywającego akcji tej spółki". To co jeszcze mają przejmować. Skupili za bezcen dwie trzecie akcji i jeszcze im mało. Teraz rozchodzi się o to, aby do końca wydymać drobnych.
Wcześniej pisałeś ze podniosą cenę . O tym ze będzie emisja wiemy wszyscy by każdy widział projekty uchwał . Podniesienie ceny wezwania nie będzie . Wpłaciłeś w końcu tą 100 na WOŚP ??
Daj pan spokój z tym wezwaniem po 1,00, to mrzonki i gruszki na wierzbie. Trzeba się pogodzic po męsku ze stratą na akcjach GR. To smutne, ale prawdziwe.
Drugiego nie będzie przynajmniej przez najbliższy rok. Ale też z niczym nie można się godzić. To, że nas zgodnie z prawem "dymają i okradają", nie znaczy, że mamy na to pozwalać. Jak już pisałem, na walnym należy zaprotokołować sprzeciw do uchwały, a później wytoczyć powództwo w sądzie jako uchwały godzącej w interesy akcjonariuszy mniejszościowych
Dwóch albo trzech wystarczy, aby zaprotokołować sprzeciwy. Później sprawy w sądzie, które odpowiednio długo mogą być ciągnięte i mogą mieć wsparcie reszty drobnych. Poza tym to raczej muszą być "ostatni sprawiedliwi", żeby się nie dali podkupić przez CCC za wycofanie pozwów
A ty 4one będziesz jeszcze zapewne marudził o drugim wezwaniu po 1 zł długo po tym jak spółka zniknie z gpw. Jeżeli teraz zrobili by drugie wezwanie po 1 zł to musieli by dopłacić po 45 gr do poprzedniego geniuszu . Wpłacisz w końcu tą 100 za przegrany zakład ?
Do Dr. Akcjonariusze muszą za swoje akcje otrzymać wartość godziwą czy to się podoba klakierom typu Dr czy nie . Dr to prawdopodobnie słup CCC dlatego tak ujada na ludzi którzy walczą o swoje prawa.
Człowieku ja na gino jestem blisko 100 tys w plecy ale w odróżnieniu od was nie wierze w bajki o drugim wezwaniu i podnoszeniu cen , jestem realista , podjąłem złe decyzje nie sprzedałem wtedy kiedy był odpowiedni moment
Ale Pan Miłek, wielki Pan. U niego milion krowa. Dlaczego ten wielki Pan chce jeszcze ukraść biednemu Ickowi jego jedyna krowa. Jak krowa Icka droższa to i jego droższa razy milion. Aj waj, aj waj. Tak się nie robi geszeft.