Ania, nie Ania
Szkoda pisać głupoty, że ktoś podbija, knuje, itd.
Qumak-a już nie ma i nie będzie.
Fundusze nie sprzedają bo już szkoda energii.
W księgach lepiej wygląda papier po 12 gr. niż po 2 gr. Chociaż to i tak nie czyni różnicy.
Fundy swoje zarobiły w poprzednich okresach. A tych kilkuset tys. teraz? Nie ma to znaczenia.
Ktoś podbija, tajemne plany … to brednie i głupotki.
Popłynęliśmy i to zupełnie : (
Jaguś wróć, pracownicy Ciebie wspominają, byłeś super szefem - merytorycznym i ludzkim.
Aniu , to bardzo miłe i cenne dla mnie. Nie wrócę, bo na samo wspomnienie współpracy z ludźmi pokroju Wlodarczyka, Skoniecznego , Woźniaka czy Napiorkowskiego przechodzą mnie dreszcze. Żal mi Qumaka , ale to juz etap zamknięty i nieodwracalny.
Oj szkoda szkoda tej piramidy finansowej, gdzie ukryte były koszty wieloletnich serwisów, nieumiejętnie podpisywano - realizowano wielomilionowe projekty EDS, ISOK......, a te nazwiska to podpisywały? czy PJ?
jeżeli to była działalność celowa ( czy to sie da udowodnić ???), to można by dochodzić roszczeń na drodze cywilnej, niech spłaca akcjonariuszy do końca życia
wbrew pozorom Qumaka nie zniszczyły EDŚ i ISOK. Jak te tematy startowały ( koniec 2013 ) to firma miała 84 mln kapitału, wysokie linie kredytowe i duze limity w ubezpieczeniach . Po III kw 2018 qumak miał -70 mln kapitału . Czyli przepalono 150 mln zł . Strata na EDŚ to było ok 20 mln zł , a na ISOK pewno z 30 mln . Reszta to efekt niekompetentnej i szkodliwej działalności RN , ciagłe zmiany w zarządzie, reformowanie finansów i sprawozdawczości w 2015/16 przez co doprowadzono do zaniku jakichkolwiek informacji finansowych wenątrz spółki, doprowadzenie do exodusu wykwalifikowanych pracowników , a na końcu uwłaszczenie się przez niektórych na kontraktach i kontaktach spółki. O roli poszczególnych osób w upadku spółki najlepiej wiedzą pracownicy.
Jest to prawda.Pracownicy wiedzą bardzo dobrze dlaczego zniszczono bardzo dobrą firmę Największą winę ponosi Rada Nadzorcza.To ona doprowadziła do upadku firmy.Sa na to dowody.Tylko jaki mieli cel i w czyim imieniu działali? Liczę na prokuraturę i CBA