W piątek ktoś testował poziom TKO 0,95 - 0,96. Rakieta się niestety skończy jak wyjdzie jakakolwiek informacja o wyniku due dilligence na bankach LC, wtedy to się zacznie dopiero dumping...
Czrodzieje pisza tak od zlotowki na getinie o 2 zlotych na idei..jakie sa kursy wiemy..mysle , ze na dniach przebiemy 1 zloty ..dopiero wtedy ulica sie zleci...i zacznie brac na wyscigi..
Też się ubrałem po 0,72 - ale nie panikuję. Ktoś ładnie testuje kursy - spadek nawet do 0,01. IDA i Getin do końca dnia odbiją i tu wskoczymy na +. Trzymać - nie panikować.
Jak kogoś boli to niech wyłączy kompa i idzie na spacer. Najgorsze to jakbyście oddawali akcje po 0,35,,, . Moim skromnym zdaniem w perspektywie max 2 miechy przebijemy poziom 1 zł., a na pewno 0,72. Sam dokupowałem kolejny pakiet po 0,72 ale z świadomością, że jest duże prawdopodobieństwo korekty w dniu dzisiejszym. No Cóż kto nie ryzykuje ten nie jedzie:) Good luck!
Jak ktoś to sprzeda po 0,40 czy nawet 0,50 to popełni ładny błąd. Wystarczy spojrzeć, że tylko Open dzisiaj nie strzeliło na otwarciu - oraz wziąć pod uwagę fakt, jak ktoś testował kurs w piątek, TKO było nawet 0,99.
Dokupić i zostawić na później. Lepiej niech trochę zwolnią, niż 30% day to day....
nie ma szans na taką korektę na poziomie 0,4-0,5zł. Chociaż mam akcje to uważam, że korekta kiedyś musi być do dalszych wzrostów. Pierwsze co biorę pod uwagę to najniższa z wszystkich spółek LC c/wk( o sektorze nie wspominając). Open Finance to spółka rozwijająca się, a nie zwijająca z prawdopodobieństwem stania się w przyszłości bankiem podążając wzorem Credit Agricole(była wiceprezes CA jest teraz prezesem OF).
Spokojnie o Getiny, korekta glebsza musi byc chyba wiecie ze nic nie rosnie wiecznie po 20% dziennie. Czasami mam wrazenie ze ludzie mysla ze spolki musza dac 100% w tydzien inaczej szkoda czasu
bo nie ma emisji jak na getinach, a przychody się zwiększają. W końcu przejdzie to na zyski- może już za IVQ, bo w większości odpisy za nie fajną przeszłość z oszukiwaniem klientów na kredyty zostały dokonane.
sytuacja jest ogólnie komiczna. Po gigantycznych wzrostach spółka jest warta 14% Wk, ma 50mln zł kapitalizacji a pośredniczy w kredytach na kilkanaście miliardów zł rocznie jak nie jeden bank sprzedaje kredyty spoza top 10. Wszyscy oczekują korekty, która nie jest w żaden sposób powiązana z samą spółką tylko z Getinami, gdzie szykuje się dokapitalizowanie poprzez emisję. Spółka r/r pokazała mocniejszą sprzedaż kredytów o 1,5mld zł, a najgorsze już ma za sobą. Dzisiejsza korekta -5% pokazała siłę papieru w stosunku do Getinów z C/Wk po spadkach ponad 0,2