w podobnym tonie, jak moje ostatnie. Dziwi mnie (zresztą słusznie) dlaczego mnie krytykowaliście ?
Dami słusznie się niepokoisz !!! Ed pisał już wcześniej, że zasypują każdy "obcy popyt". Dlaczego zasypują ? Bo SKT jest spółką, która nigdy nie była transparentna i od kiedy pamiętam zawsze oszukiwała akcjonariuszy. Żadna poważna firma nie ujawni NIGDY, że trwają jakieś rozmowy z potencjalnym partnerem biznesowym, bo ten partner od razu zerwałby te rozmowy. Ogłaszanie w mediach o Nigerii czy Zatoce Perskiej było takim samym blefem, jak wypowiedź romka, że SKT przy 5 zł za akcje jest niedowartościowany. Podobnie jest z remediacją, umową ze Słowakami, sprzedażą swoich "produktów innowacyjnych" itp. Roman zawsze kombinował i dalej tak będzie robił. Na Alchemii latami skupował akcje i trzymał kurs na niskim poziomie, by w końcu złamać resztę ludzi uparcie trzymających te akcje, ogłoszeniem wezwania. Nikt nawet najbardziej cierpliwy tam nie zarobił, bo romek nie dzieli się swoimi sukcesami z innymi. Skotan to olbrzymie zadłużenie, które nie są w stanie spłacić. Dzisiejsza ich działalność ogranicza się do internetowej sprzedaży i internetowej reklamy swoich produktów. Odbywa się tak, bo na nic więcej ich nie stać, a internetowa działalność jest najtańszą formą ogłaszania się. Niestety taka aktywność niekoniecznie może przynieść jakąkolwiek zmianę na lepsze. Zasypywanie popytu świadczy, że przyszłość notowań nie jest optymistyczna. Tak samo trzeba postrzegać skuteczność prowadzonej przez nich działalności biznesowej. Są nieudacznikami, a firma to badziewie zadłużona po uszy, która latami nie potrafi skomercjalizować swoich projektów, nie mówiąc już o znalezieniu choćby jednego partnera biznesowego widzącego korzyści z wdrożenia ich prac badawczych. Teraz dami sam widzisz, że tylko FAKTY się liczą, a nie pogłoski, czy jakieś pisane tu przez forumowiczów spiskowe teorie, a których wynikać niby miało, że "zaraz będzie lepiej" - będą niby umowy, będą lepsze wyniki i firma stanie się perełką. Otóż tak nie będzie, bo ta firma wciąż upada i nie widać nawet najmniejszej poprawy w wynikach. Audytor w swojej opinii już dawno wskazywał na trudną sytuację finansową, z której w jego ocenie trudno będzie spółce z niej wyjść. Dużo bliżej im do upadłości niż do wyjścia z kłopotów finansowych !!! Dlatego popyt jest zasypywany, a miesiącami nic nie słychać o "zakończonych dobrymi wynikami" rozmowach w Nigerii, czy Zatoce Perskiej. Umów nie ma i wszystko wskazuje, że ostatecznie będzie to kolejnym kłamstwem, jak zresztą wiele innych wcześniej ogłaszanych przez spółkę. Gdyby w najbliższej przyszłości miało być dobrze nie oddawaliby teraz akcji ulicy !!! Po oddaniu wycofali szybko swój popyt, bo teraz zawieszą damiego na haku ...
Po przeczytaniu twojego elaboratu do ok, 80% pomyślałem , że masz potrzebę głębokich wynurzeń po typowych heurystycznych doświadczeniach powiązanych z giełdą. Ostatnie teksty udowadniają , że ty piszesz pod pod zamówienie. To,że dami kupił?!?!, albo i nie - w żaden sposób nie upoważnia nikogo do komentarzy - a ty , jak na zawołanie asymilujesz to do własnych przemyśleń.
Boisz się prawdy SKOT ? Czy myślisz, że jak odpędzisz od siebie czarny scenariusz to nie spełni się on ? Ja akurat nie jestem tak podejrzliwy jak ty i wierzę, że dami (jak również ed) pisali prawdę o swoich zakupach. I jeszcze jedno - uzurpujesz sobie prawo, by zakomunikować, że po zakupie damiego " w żaden sposób nie upoważnia nikogo do komentarzy ". Kto ci dał takie prawo ? Dyktatorem jesteś, czy wprowadzasz cenzurę ? Ogarnij się !!! Wiesz co to jest wolność słowa i wypowiadania swoich opinii ?
Masz prawo uważać, że moje posty są pod zamówienie, ale nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak się mylisz !!! Opisuję faktyczną sytuację na spółce, ale tobie ona całkowicie nie pasuje. No cóż zrobić ? Pozostań ze swoimi myślami i przekonaniami. Twój problem, twoje stanowisko. Moje posty nie zmienią notowań, a sternicy jak będą chcieli to bez jakichkolwiek wpisów na forum bankiera zrobią zjazd do poziomów, jakie będą uważać za skuteczne. Sądzę, że tak się właśnie stanie, być może już w tym tygodniu. Co wtedy napiszesz ? Ponad miesiąc gry na tych samych poziomach nic nie zmienia, bo tu nie chodziło o zawieszenie damiego, tylko o zawieszenie kogokolwiek "niecierpliwego z ulicy". Żeby być dobrze zrozumianym, nie twierdzę, że w jakiejś tam dłuższej perspektywie kurs SKT może nie zacząć rosnąć, ale obserwując aktualne notowania nie sądzę, że tak się stanie w krótkiej perspektywie czasu - jeśli w ogóle zacznie kiedyś rosnąć, bo do tej pory nic nie wskazuje na taki obrót sprawy.
Tak jak pisałem na początku tego tygodnia - stracony następny tydzień. Ale to jeszcze nie wszystko, bo stracony będzie cały miesiąc - też tak przewiduję. Teraz obserwujcie i sprawdzajcie, czy miałem rację. Ja wyłączam się z dyskusji na dłuższy czas .... nikomu nic nie będę udowadniał, ani otwierał oczy na istniejącą sytuację w spółce i ich ciągłe oszukiwanie akcjonariuszy ...
Ciekawe czy w tym roku Roman znowu pojawi sie na walnym zgromadzeniu... Dokupil troche akcji, zwiekszyl udzial w spolce.. No nie po to by tetaz sie piddac po tylu latech.. Moze cos zaproponuje ciekawego..
Gdzie jest większość akcji ?
Czy nikt nie chce na nich zarobić ?
Wprost dziwne .
Czasy harcowników na plotkach się skończyły .
Teraz czas na wzrosty na biznesach uwiarygodnionych .i tu chyba do tego zmierza .powoli .
jakby sie tak zastanowic na chlopski rozum -jezeli zalozmy koncowka roku byla udana pod wzgledem finansowym-ruszyla spzredaz np omegi w kraju i zaczeli wysylac towar do wielkiej brytani,irlandii i do krajow azji poludniowowschodniej jak mowil kostrzewa ,ponadto styczen tez udany i rokowania co do zamowien wskazuja ze jest co raz wiecej zamowien ,dodatkowo zaczeli wysylac preparat yarrtica do oczyszczania gleby za granice tak jak wspominal to co ten kurs robi na tych poziomach?
Podziwiam cię xyz za twój optymizm. Doskonale znasz sytuacje tego badziewia bo długo tu jesteś a nadal wiary ci nie brakuje. Ja tu nie widze żadnych szans na zarobek dla akcjonariatu bo zadłużenie smiecia jeszcze długo nie pozwoli na zyski
Pozostało tylko wierzyć że coś z tego będzie.po takim gniciu (3 lata w samym dołku )nie pora na sprzedaż .
Wystawcie 100 k .zobaczycie jak sprytnie sprzątną niby bez chęci .
Xxx-ulica ma tu niedużo akcji.
Ot i mi dopiekł pacyfik.Przewrotność w twoim rozumowaniu polega na tym / może świadomie lub nie/ , że największe zagrożenie dla spółki było wtedy , kiedy snułeś dalekowzroczne optymistyczne wizje na jej temat . Zadłużenie ? Jeden kontrakt , który może w tej chwili podpisać - spłaca długi i jeszcze jej zostaje. Zapewne nie wiesz jaki? Oczywiście, że nie. Cenzorem - wynurzeń innych forumowiczów - nie zamierzam , ale intrygującym jest to, że ty z nich lubisz korzystać. Każdy - nawet początkujący na tym grajdole -wie , że kurs zachowuje się nienormalnie i jest sterowany z góry. Dlaczego ? No cóż - każdy niech sobie zada to pytanie.
A mial byc bodajze ed ktory kupil ostatnio akcje zawieszony na kilka miesiecy albo na zawsze ;) ? I jak sie do tego maja te pacyfikowe przepowiednie ? ciekawe jaka premie za to dostal ?
sorka , chyba chodzilo o Damiego , a akcje prawie 10% wyzej ;)
" Autor: ~pacyfik [83.21.66.*]2019-02-11 14:18 Wg mnie SKT ogłosi bankructwo, dlatego już od dłuższego czasu wywalają akcje, by jak najwięcej odzyskać. Zawsze to lepiej dziś dostać ok 70 gr niż w chwili ogłoszenia bankructwa 1 gr lub nic. Każdy naiwny z ulicy jest dobrym klientem. Oddadzą tyle akcji ile chcesz - tak pisał już dawno ed. Teraz dobrze, że dami się ujawnił ze swoim zakupem, bo potwierdził ostatecznie spostrzeżenia w co grają. Spadki będą powolne, bo czekają na następnego naiwnego. Będą chcieli jak najwięcej wrzucić w ulicę !!! Ponad miesiąc przewalali z wora do wora, a jak pojawił się obcy popyt to widzicie co zrobili. Najpierw nakarmili damiego i być może jeszcze kogoś innego z ulicy, bo na półce było ponad 23 k, później wycofali swój popyt z 70 gr, by dziś zejść na 69 gr. Tak karmią leszczy, sami pozbywając się nic nie wartych akcji bankruta. Teraz wiadomo, dlaczego nagłaśniali informacje o rzekomych rozmowach w Nigerii i Zatoce Perskiej - chodziło o wzbudzenie zainteresowania spółką, by na podstawie kłamstwa i manipulacji móc pozbywać się akcji, gdyż ostatnio pozostawało im jedynie granie samym ze sobą."
A ed zarobił już 100 % . Takie to były mądrości pacyfika , On żyje jeszcze ? Po tych ostatnich wzrostach coś zamilkł , chyba nie zrobił sobie krzywdy , brakuje mi go ... ')
Ed zarobił na chwilę obecną już 212 % . i co pseudospecjalisto ad analiz i prognoz ? Takie to własnie było doradztwo Pacyfika ; Sprzedaj na samym dołku ;)
A najdziwniejsze ,że większości postów Pacyfika na bankierze już nie ma ! Co się stało ?? Oj szkoda ;)
Widzisz Skotek przypomniałeś ludziom na forum mój wątek, ale gdzie w nim, że sprzedałem po 30 gr ?
Twierdzisz, że większości moich postów na bankierzy już nie ma a przecież wiadomym jest iż w internecie nic nie ginie.
Ed zarobił 212 % pod warunkiem, że faktycznie wtedy kupił a nie blefował i pod warunkiem że gdyby wtedy kupił to trzymałbym do tej pory.
Poczytaj sobie teksty innych forumowiczów nawet w tym przytoczonym przez ciebie wątku czy inni dobrze pisali o spółce i czy nie nazywali ją badziewiem.
Czy do tej pory spełniły się zapowiedzi o Nigerii i krajach zatoki perskiej, czy coś więcej podali o zakończonej umowie ze Słowakiem itd ?
Nawet dziś nie wiemy tylko każdy na swój sposób musi się domyślać dlaczego Skotan rośnie, bo ostatni raport nie jest dobry. W tym raporcie nie ma jakiegoś znaczącego przełamania w wynikach i spółka dalej generuje straty a zysk na akcję dalej pozostaje ujemny.
Dzięki Bogu pomimo takiej sytuacji kurs zaczął nagle nie wiadomo dlaczego zdecydowanie rosnąć, co mnie ogromnie cieszy.
Wcześniej zasypywali każdy popyt czego sam doświadczyłem kilkakrotnie gdy budowałem grida. Na dziś wydaje się że były to celowe działania mające zniechęcić potencjalnych kupców akcji SKT przy jednoczesnym zbieraniu od słabych rąk.
Dalej uważam, że spółka jest nie transparentna i stosuje różne metody, by nie informować ulicy o prawdziwej aktualnej sytuacji w spółce. Podawane są tylko wyrywkowe informacje, które sami chcą ujawnić.
I jeszcze: nie kupuje dziadostwa zadłużonego po uszy. Jak pisałem na innym wątku po zbudowaniu grida postanowiłem nie kupować więcej akcji i dlatego ten wpis jest już po zakończeniu skupowania akcji. Postanowiłem wtedy ze nie będę więcej pieniędzy mroził na niewiadomo jak długo, a ponadto nie będę ryzykował większymi pieniędzmi , bo te które wydałem na posiadany pakiet i tak nie są małe, a spółka jest niepewna i nie realizuje zapowiadanych działań jak choćby wysłanie swoich produktów do Nigerii i krajów zatoki perskiej.
Wszystko niby pamiętacie a jakoś umknął wam ten fragment postu :
.„Żeby być dobrze zrozumianym, nie twierdzę, że w jakiejś tam dłuższej perspektywie kurs SKT może nie zacząć rosnąć, ale obserwując aktualne notowania nie sądzę, że tak się stanie w krótkiej perspektywie czasu - jeśli w ogóle zacznie kiedyś rosnąć, bo do tej pory nic nie wskazuje na taki obrót sprawy.Tak jak pisałem na początku tego tygodnia - stracony następny tydzień. Ale to jeszcze nie wszystko, bo stracony będzie cały miesiąc - też tak przewiduję.Teraz obserwujcie i sprawdzajcie, czy miałem rację.„
Pisałem to 29 lutego 2019 r. więc łatwo sprawdzić w archiwalnych notowaniach jak one dalej przebiegały. Podobnie nie wykluczałem kiedyś tam wzrostów, które nastąpiły po ponad roku od tego wpisu. Kto w 2019 r. w lutym chciałby kupować akcje i czekać nie wiadomo ile czasu na wzrost kursu ? Dziś wiemy, że czekałby ponad rok, ale wtedy nawet tego nikt nie wiedział i okres oczekiwania mógłby być równie dłuższy.