PEWNIE CI CO TU ZAGLĄDAJĄ ZNAJĄ MNIE Z TEGO PSEUDONIMU NADANEGO MI W CZASACH KOMUNY,PRACOWAŁEM W ORBISIE DŁUGIE LATA ,I CHCIAŁBYM OSTRZEC OBECNYCH PRACOWNIKÓW...NIE SPRZEDAWAJCIE AKCJI ŻABOJADOM,BEDZIECIE MIELI W PRZYSZŁOŚCI PROFITY Z DYWIDENDY,SAMI SIĘ PRZEKONALIŚCIE DO CZEGO SĄ ZDOLNI FRANZUZIKI,PO PRZEJĘCIU ORBISU TYLKO CYFERKI SIĘ DLA NICH LICZĄ ,NIE CZŁOWIEK ,A ZARZĄD ORBISU W KTÓRYM SĄ JESZCZE POLACY, MUSI TAK TAŃCZYC I ŚPIWEAC JAK IM ŻABOJADY POWIEDZĄ ,NAWET JAK TO BY MIAŁO BYĆ ZE SZKODĄ DLA WAS,NA ZJEŻDZIE ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH GDAŃSKU ,PEWNIE BĘDĄ WAS NAMAWIAĆ DO SPRZEDAŻY ,NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ PO RAZ KOLEJNY..... POZDRAWIAM WSZYSTKICH BYŁYCH I OBECNYCH PRACOWNIKÓW N..........U M.....A W P.......U DODI
Szanowny Pan tego nie wie, ale na Orbisie nic nie zależy od inwestorów indywidualnych. Arcor dogada się z NN i odkupi ich 10% po wyższej cenie. A pozostałe 5% "wyciśnie" z indywidualnych, nie pytając ich o opinie w tym temacie. Po prostu pewnego dnia zobaczą na koncie pieniądze zamiast akcji. Uprzedzając pytania - tak można od kogoś odkupić akcje "pod przymusem" i bez jego zgody.
Dnia 2019-01-28 o godz. 11:46 ~dodzio napisał(a): > PEWNIE CI CO TU ZAGLĄDAJĄ ZNAJĄ MNIE Z TEGO PSEUDONIMU NADANEGO MI W CZASACH KOMUNY,PRACOWAŁEM W ORBISIE DŁUGIE LATA ,I CHCIAŁBYM OSTRZEC OBECNYCH PRACOWNIKÓW...NIE SPRZEDAWAJCIE AKCJI ŻABOJADOM,BEDZIECIE MIELI W PRZYSZŁOŚCI PROFITY Z DYWIDENDY,SAMI SIĘ PRZEKONALIŚCIE DO CZEGO SĄ ZDOLNI FRANZUZIKI,PO PRZEJĘCIU ORBISU TYLKO CYFERKI SIĘ DLA NICH LICZĄ ,NIE CZŁOWIEK ,A ZARZĄD ORBISU W KTÓRYM SĄ JESZCZE POLACY, MUSI TAK TAŃCZYC I ŚPIWEAC JAK IM ŻABOJADY POWIEDZĄ ,NAWET JAK TO BY MIAŁO BYĆ ZE SZKODĄ DLA WAS,NA ZJEŻDZIE ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH GDAŃSKU ,PEWNIE BĘDĄ WAS NAMAWIAĆ DO SPRZEDAŻY ,NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ PO RAZ KOLEJNY..... > POZDRAWIAM WSZYSTKICH BYŁYCH I OBECNYCH PRACOWNIKÓW N..........U M.....A W P.......U > DODI
@dodzio bidaku - twój apel jest bez sensu z następujących powodów. 1/ Ilu byłych pracowników ORBISU posiada, akcje tej spółki!! i jaki posiadacie udział w kapitale zakładowym. Twój apel miał sens po komercjalizacji i prywatyzacji, gdyby doprowadził do sytuacji, że byli pracownicy posiadaliby minimum 20% kapitału zakładowego spółki. 2/ Aby mieć profity z dywidend każdy z byłych pracowników musiałby mieć nie mniej niż co najmniej po 50 tys. szt. akcji na głowę. Dopiero wtedy byłby sens trzymania tej spółki dla dywidendy i to przy założeniu, że dywidenda na 1 akcję wynosiłaby ponad 1-2 zł. i były wpłacane systematycznie, przez cały okres funkcjonowania jako spółka publiczna. 3/ W obecnej sytuacji brak odpowiedzi na wezwanie i sprzedaż tych może 1% kapitału zakładowego może uchronić pracowników przed sytuacją, która miała miejsce na ORBISIE przez okres 10 lat (poczynając od spadku z poziomu 90 zł na poziom 30 zł.)