W dniu 25.01.2019 r. akcje MNI zostały wyksięgowane z konta maklerskiego w związku ze zniesienia dematerializacji akcji i przywróceniem akcjom formy dokumentu.
Proszę skontaktować się ze spółką i dopytać o szczegóły, co powinien Pan zrobić.
takich cudow to chyba jeszcze swiat nie widzial co sie w polsce na gpw dzieja! istny cyrk! biuro maklerskie odsyla okradzionego do spolki zeby sie dopominac......oddajcie mi zlodzieje coscie mi ukradli!!!
polecam przeczytać, bardzo dobry przykład z 2018 roku jak powinna zachować się spółka W ZWIĄZKU Z PRZYWRÓCENIEM PAPIEROM WARTOŚCIOWYM FORMY DOKUMENTU (spółka FAM)
Teoretycznie, spółka powinna teraz opublikować regulamin wydawania akcji, ale wątpię że to zrobi. Jednak i bez tego akcjonariusz ma prawo wystąpić do spółki o wydanie dokumentów akcji lub odcinka zbiorowego. W sieci jest wiele takich wniosków, można napisać podobny. Dane akcjonariuszy i ilości akcji domy i biura maklerskie przekazały do spółki (akcje zostały wyksięgowane z rachunków), tu nie ma o co mieć do nich i GPW pretensji - jeśli chce się mieć te papiery, o akcje i tak trzeba wystąpić.
Dnia 2019-01-30 o godz. 18:12 ~anemik napisał(a): > Teoretycznie, spółka powinna teraz opublikować regulamin wydawania akcji, ale wątpię że to zrobi. > Jednak i bez tego akcjonariusz ma prawo wystąpić do spółki o wydanie dokumentów akcji lub odcinka zbiorowego. W sieci jest wiele takich wniosków, można napisać podobny. > Dane akcjonariuszy i ilości akcji domy i biura maklerskie przekazały do spółki (akcje zostały wyksięgowane z rachunków), tu nie ma o co mieć do nich i GPW pretensji - jeśli chce się mieć te papiery, o akcje i tak trzeba wystąpić. >
Ty już wystąpiłeś i dostałeś taki dokument ? wklej "scan" albo zdjęcie (oczywiście "wymaż" wszelkie dane wrażliwe).
Nie widzę potrzeby, żeby wklejać skany i udowadniać że wysłałem wniosek czy otrzymałem akcje papierowe. Czy taki dowód ma być zachętą dla innych? Każdy ma swój rozum i zrobi co zechce. Pismo wyślę niebawem, co do treści to można wziąć za wzór np. załącznik nr 1 regulaminu wydawania akcji FAM. Nie jestem optymistą, nawet gdyby spółka wydała akcje to zapewne będą jedynie kolejną pamiątką po straconej kasie (od wielu lat mam odcinek zbiorowy HBPOLSKA). Dam znać o postępach. Pytanie do tych, którzy odpowiedzieli na "wezwanie" spółki w MSiG z zeszłego roku - była jakaś reakcja spółki?
Można wysłać swoje dane osobowe do spółki mailem? Czy trzeba osobiście do siedziby spółki jechać. Do Warszawy mam daleko, a nie mogę znaleźć w internecie maila spółki. Jak ktoś zna to proszę o podanie na forum.
A ja mam pytanie czy ktokolwiek ze spółki odpowiedział na korespondencję słaną w czasie po zniesieniu przez KDPW dematerializacji, bo mi nie odpowiadają na maile pisane na spolka@mni.pl sekretariat@mni.pl oraz przez formularz kontaktowy na stronie spółki.
No właśnie. Żadnego kontaktu ze spółką. Co zrobić, aby uzyskać dokument potwierdzający posiadanie akcji. Czasu coraz mniej a ja jestem w czarnej du... wszyscy odsyłają do spółki. Macie jakąś wiedzę co zrobić to pomóżcie.
Złodzieje wyprowadzili kasę ze spółki i zarżnli ja po to by nie wypłaćić tom bandę wyprowadzaczy kapitału wyciąć bo zniszczyli giełdę i akcjonariuszy nikt normalny nie zainwestuje bo stracił tu wszystko.
Wracając do tematu i konkretów. Pismo (wniosek o wydanie odcinka zbiorowego akcji) wysłałem wczoraj listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru na adres siedziby spółki tj.: ul. Polna 42/2, 00-635 Warszawa (taki adres siedziby podany został w ogłoszeniu spółki zamieszczonym w Monitorze Sądowym i Gospodarczym w dniu 2 listopada 2018 r., Poz. 47915). Co do treści to wziąłem za wzór załącznik nr 1 regulaminu wydawania akcji FAM, o którym pisał wcześniej "anemik".
Też dostałem maila. Wnioskowałem o przesłanie akcji listownie, a tu osoba która nazywa się "sekretariat Zarządu" pisze o odbiorze osobistym. Raczej nie ma przepisu, który daje prawo akcjonariuszowi wymagać przesłania akcji listem. Inna opcja to przez osobę z pełnomocnictwem poświadczonym notarialnie.
w odpowiedzi na Pana zapytanie informujemy że w najbliższym czasie Spółka będzie wzywać akcjonariuszy do stawiennictwa w siedzibie Spółki celem odbioru dokumentu akcji.
z poważaniem
sekretariat Zarządu."
PROŚBA DO AKCJONARIUSZY SPÓŁKI JAK KTOŚ DOSTANIE WEZWANIE DO ODBIORU DOKUMENTU AKCJI TO NIECH DA ZNAĆ NA TYM FORUM.
Info że spółki właśnie wyszedłem od nich z "biura". Po 15 marca będzie można się stawiać w biurze po odbiór dokumentów potwierdzających posiadanie akcji. Lada chwila będzie lub już jest info w monitorze sądowym.
jak nic nie zrobiłem to jeszcze coś mogę zrobić? moje biuro maklerskie powiedziało ze nic nie muszę robić w grudniu. uchwała niby z błędami a jednak coś tam wypada wysłać. ma ktos nr tel do spółki?