Z przyjemnością wpłaci bym 100 bo to oznacza ze przegrałem zakład ale mniej na akcjach straciłem ale niestety jedyne co zyskam to satysfakcję jak wpłacisz 100
Ale sytuacja finansowa Polcoloritu była zupełnie inna i wzywający nie miał w ręce asa w postaci bardzo dobrze zabezpieczonego kredytu który pozwoli przejąć cały majątek spółki na wypadek gdyby wezwanie się jednak nie udało .
Drogi 4one10. Mam dla Ciebie małe zadanie, tak żebyś mógł zrozumieć obecną sytuację w GR
Pytanie 1. Jak chcesz kupić mieszkanie warte 200.000 ale jest zadłużone z tytułu czynszu na 150.000. Za ile bedziesz skłony kupic, zapłacić sprzedającemu który jest zadłużony?
Pytanie 2. Wykupujesz w spółdzielni dług takiego mieszkania i wzywasz właściciela do uregulowania długu w kwocie 150.000 w ciagu trzech miesiecy pod grożbą przejęcia mieszkania ( oczywiście wszytskie tytuły egzekucyjne posiadasz ). Właściciel mieszkania nie wpłaca 150.000 , TY przejmujesz mieszkania ( zgodnie z tytułem egzekucji ). Czy po przejęciu dalej chcesz kupić te mieszkanie i zapłacić 200.000 ?
Trudno, jeśli dalej nie możesz realnie ocenić sytuacji, to zostaje mi tylko trzymac kciuki żebyś sprzedał jak najwyżej w wezwaniu. PS. jak jesteś pewien wyższej ceny, możesz brać garściami nawet po 0,50
Ale w końcu wyjaśnisz jak
Wpadłeś na absurdalny pomysł ze ccc po przejęciu majątku gino ( za nie spłacony kredyt ) nadal będzie zainteresowane akcjami ?? Ciekawi mnie jak ty to sobie wydumales ?
nie przesadzaj CCC chce kupic po 55, po prostu jest ryzyko ze nie skupia 60% i powiedzą papa i wtedy leżymy na dechach emisja ratunkowa 20baniek to może być mało. Ale to senariusz negatywny pozytywny jest taki że że skupią ze 60-70% i reszta już bez znaczenia, jak beda chceli skupić więcej do musza dołożyć, jak nie to samo wzrośnie
Ale wy jesteście naiwni - ccc chce przejąć całe gino i wycofać z gpw a wam wydaje się ze skupia 50-60 % i pozwolą by pozostała cześć naiwniaków zarobiła . Nic z tego - kupią ile się da a potem stopniowo zwiększa posiadanie przez nowe emisje aż do 90% i wycofania z gpw
4one1 - wpłaciłeś już 100 na WOŚP ?? A co do bzdur - to sam piszesz bzdury , ccc kupi w wezwaniu 50% a resztę do 90% uzyska z podwyZszenia kapitału i wtedy resztę wykupi przymusowo po 0,55 gr
Kurs powrócił do 0,52 zł myślę że jutro może przebić 0,53 zł a do końca tygodnia być po 0,55 zł. Oczywiście o ile wcześniej CCC nie podwyższy wezwania do 0,65 zł