• Zawiadomienie o zamiarze połączenia ABC Data S.A. z SPV Sail Sp. z o.o. Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,405806

hm, coraz ciekawiej...
    https://rejestr.io/krs/640542/spv-sail

http://inwestycje.pl/gielda/komunikaty/item/82946

• Re: Zawiadomienie o zamiarze połączenia ABC Data S.A. z SPV Sail Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    @ fox, BC i średni inwestor - zerknijcie po swojemu na to SPV Sail i oceńcie po swojemu ten deal...

S4E SA jest tu tylko neutralnym katalizatorem?
  • Re: Zawiadomienie o zamiarze połączenia ABC Data S.A. z SPV Sail Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Przecież SP4V już jest Daty. Poprzez nią kontroluje S4E.
    Nie znam się , ale może chodzić o wchłonięcie tej spółki i przygotowanie do wspólnej sprzedaży.
    link
  • Re: Zawiadomienie o zamiarze połączenia ABC Data S.A. z SPV Sail Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    ano właśnie - jak zobaczyłem to info, też byłem zaskoczony...
    tu chyba faktycznie chodzi o jakieś księgowe uporządkowania pod sprzedaż...

wciąż jednak zadziwia mnie brak info o ruchach insiderów, a niedługo będzie okres zamknięty...
  • Re: Zawiadomienie o zamiarze połączenia ABC Data S.A. z SPV Sail Autor: mul_roboczy [5.173.73.*]
    A S4E kontrolowało w całości ?
    Dnia 2019-01-21 o godz. 19:19 mul_roboczy napisał(a):
    > A S4E kontrolowało w całości ?

https://www.stockwatch.pl/inwestor/ABC-Data-SA.aspx
  • Re: Zawiadomienie o zamiarze połączenia ABC Data S.A. z SPV Sail Autor: mul_roboczy [5.173.73.*]
    Zobacz wykres jak mała jest podaż na 1,27 jakikolwiek gwałtowny ruch jest niewskazany. Zresztą bodajże w zeszłym tygodniu bardzo ładnie wyczyścili wszystko co zebrało się na 1,27 a następnie na chwilę wstawili batona 400 k żeby nikt nie zauważył
    Dnia 2019-01-21 o godz. 19:22 mul_roboczy napisał(a):
    > Zobacz wykres jak mała jest podaż na 1,27 jakikolwiek gwałtowny ruch jest niewskazany. Zresztą bodajże w zeszłym tygodniu bardzo ładnie wyczyścili wszystko co zebrało się na 1,27 a następnie na chwilę wstawili batona 400 k żeby nikt nie zauważył

mułek, jaka mała podaż na 1,27?!...
    wystaw zlecenie kupna po 1,27, a zobaczysz, jak ci nasypią
    nie widzisz, co dzieje się od kilkunastu sesji?!...
    w porywach dochodziło do 1,28 by wywalać po 1,27...

i o jakim gwałtownym ruchu piszesz? - przecież tu jest znudzenie marazmem i zniecierpliwienie brakiem kupujących
    z rana open 1 akcją i potem 2 godziny czekania na kolejną transakcję

później chyba tylko kilku drobnych skeszowało swe papiery (i być może jakiś zysk, jeśli kupili walor taniej)

a sypnięcie teraz większym batonem i zjazd poniżej 1,26 może szeroko otworzyć drogę w kierunku Sahary...

no i ile dziś kupiono po 1,27? czy aby nie było tylko 1 +1000 akcji?
    reszta była już tylko po 1,26...

nie będę polemizował z twym zaklinaniem rzeczywistości - widzisz, co chcesz widzieć, ja zaś pozostaję przy swojej ocenie spółki

za dużo widziałem cudacznych i rozczarowujących sprawach w historii tej spółki i zarazem za mało wiem o jej prawdziwej biznesowej teraźniejszości, by ją cenić w jakimkolwiek wymiarze...
    Znów nie rozumiesz tego co napisałem albo udajesz, że nie rozumiesz. Po 1,27 ktoś to zbiera w dużych ilościach ale też ostrożnie. Po 1,26 jest marazm i brak obrotów z czekaniem aż uzbiera się znów pokaźną kupka na 1,27. Bodajże w czwartek w ubiegłym tygodniu na fixie zebrano ponad 250 k akcji po 1,27 ( wszystko co się uzbierało od drobnicy) a następnie wstawiono 400k baton żeby znów zacząć dosypywać na 1,27 i przestań mi w końcu pipcyć z moim myśleniem życzeniowym bo jakoś się sprawdziło prawie wszystko
    mułek,
    to, że ty uważasz, że ktoś zbiera po 1,27 - nie znaczy, iż tak faktycznie jest i że inni, w tym i ja muszę też tak to postrzegać. Ja bowiem uważam, że nie ma tu żadnego zbierania, ale jest NIEUSTANNE wywalanie po 1,27 i podbijanie kursu podawaniem tlenu, by móc wywalać jak najdrożej JESZCZE PRZED WEZWANIEM.
    Ale masz święte prawo do swego zdania. I do tego, by absolutnie się ze mną nie zgadzać.

A skoro twierdzisz, że jest zbieranie - napisz, od kogo tak tyle zbierają, bo chyba nie masz na myśli tylko drobnicy. Zwłaszcza tak optymistycznie myślącej o dacie jak ty?...
    Kto twoim zdaniem tak wywala? I kto oraz dlaczego wywalał wcześniej te setki kilo dziennie?

Być może potem okaże się, że się teraz mylę, ale na razie tak to widzę.
    A wystawianie na fixie większych batonów jest typową zagrywką, by powstrzymywać drobnicę przed wywalaniem i zaniżaniem kursu temu, kto ma jeszcze być może do wywalenia więcej niż ma cała drobnica razem wzięta.

Poza faktem, że doszło do wezwania (choć jeszcze nie do końca, bo na razie tylko je ogłoszono) - niewiele razy trafiałeś, bo reszta była tylko twym myśleniem życzeniowym, zwłaszcza jeśli chodziło o AT (już zapomniałeś o swych młotach, ORGR-ach itd.?), ja zaś tu trafniej przewidywałem spadki od ciebie, komentując zjazd kursu od 4,4x po groszówki. Ale tę licytację już darujmy sobie, bo nic nie wnosi.
  • Re: Zawiadomienie o zamiarze połączenia ABC Data S.A. z SPV Sail Autor: mul_roboczy [176.111.17.*]
    Po pierwsze w zeszłym tygodniu baton postawił jeden gracz na sprzedaży a nie na kupnie, po drugie zebrał ok. 250 k od drobnych ( ok 30 zleceń) po trzecie ja nie widzę, żeby ludzie chętnie wywalali. Ci co byli umęczeni wyszli na 0 lub min plus już sprzedali i teraz chętnych brak. A co do młota czy orgr nie masz się co przyczepiać bo w normalnych warunkach by się pewnie też w ten sposób rozegrało. Dla mnie ważne jest, że przewidziałem prawie co do grosza sposób zagrywki głównego gracza
    Dnia 2019-01-21 o godz. 23:09 mul_roboczy napisał(a):
    > Po pierwsze w zeszłym tygodniu baton postawił jeden gracz na sprzedaży a nie na kupnie,
    No to wyjaśnij, dlaczego takie batony ktoś wywala, a nie patrzy na datę tak, jak ty zaklinasz tu rzeczywistość?

> po drugie zebrał ok. 250 k od drobnych ( ok 30 zleceń)
    i co z tego? skąd wiesz, że to nie ten sam gracz, który sobie przełożył z kieszeni do kieszeni dla podtrzymania kursu, bo ma do wywalenia jeszcze kilka razy więcej niż te 250 k? i skąd wiesz, że w tych 30 zleceniach nie ma jego własnych? wczoraj miałeś okazję zobaczyć na open, jak przez ok. 2 godz. wyglądał wręcz zerowy popyt...

> po trzecie ja nie widzę, żeby ludzie chętnie wywalali.
    to, ze ty nie widzisz, ma coś oznaczać? innym nie wolno widzieć inaczej? ty długo nie widziałeś, że wywalali powyżej 2 zeta, aż zjechałeś na groszówki i wtedy nagle przejrzałeś na oczy, a potem znowu zacząłeś widzieć to, co chciałeś. Jakoś wtedy nie widziałeś zabaw głównego gracza (a może jednak graczy?). Dziś open nudne jak wczoraj - nikt daty nie chce...

> Ci co byli umęczeni wyszli na 0 lub min plus już sprzedali i teraz chętnych brak. 
    ano właśnie... o tym z kolei ja pisałem od dawna - dobrze, ze wreszcie to dostrzegłeś...

> A co do młota czy orgr nie masz się co przyczepiać bo w normalnych warunkach by się pewnie też w ten sposób rozegrało.
    "w normalnych warunkach"?! - znów zaklinasz rzeczywistość. A toś mnie znów rozbawił... Kiedy ty zrozumiesz, że na dacie (i na innych spółkach) to, co jest, to są właśnie normalne warunki dla tej spółki od dawna. Ta swoista nienormalność, która tak cię irytuje, jest tu, niestety, normalnością. Dostrzegaj fakty w ich złożoności (i nieprzewidywalności) a nie wybieraj ich sobie do swych teorii.

> Dla mnie ważne jest, że przewidziałem prawie co do grosza sposób zagrywki głównego gracza
    a niby co przewidziałeś poza wezwaniem? a niby kto jest tym głównym graczem? also? mci? któryś fund? a niby skąd wiesz, że tu jest tylko jeden główny gracz?

mnie nie przeszkadza, jak cieszysz się własną przenikliwością - ciesz się dalej i zbieraj oklaski na forum, bo ode mnie ich nie dostaniesz...
    a ci, którzy ciebie onegdaj posłuchali i obkupili się w datę powyżej obecnej ceny - też chyba klaskać ci nie będą, bo na dacie przez lata nie było długoterminowych zarobionych, którzy onegdaj ulegli magii miliardowej kapitalizacji, uwodzicielskim samozachwytom i uśmiechom prezeski czy wpisom naganiających pseudoekspertów lub naiwnych optymistów czy innych janków, którzy już zniknęli z forum...

Trzeba mieć klasę białoczerwonego (przed laty właśnie od niego wiele nauczyłem się o relacjach daty z mci) czy devilka, by umieć się przyznać do porażki w ocenie spółki...

i jeszcze coś - zaglądam czasem na polimka, gdzie czytam, jak to ciebie (i nie tylko ciebie) niektórzy posądzają o płatne naganianie... nawet chciałem cię bronić jak onegdaj na trakcji, ale ty przecież najlepiej wiesz, że jak ktoś wie swoje w takim temacie, to tak łatwo się go nie przekona, iż myli się...;)

a co do daty - nie oczekiwałem i nie oczekuję, że będziesz zgadzał się ze mną
    na wątku daty jestem kilka lat dłużej od ciebie i chyba zauważyłeś, że niektórzy moi dawni adwersarze - choć nie musieli - czasem nawet po latach przyznawali mi rację, a niekiedy nawet dziękowali za uratowaną kasę

życzę ci, by kiedyś tobie na polimku czy trakcji lub gdzie tam się udzielasz, ktoś po latach tak bezinteresownie przyznał ci rację - to jest dopiero satysfakcja! dużo większa od zwykłego samozadowolenia w stylu rzekomego "przewidziałem prawie co do grosza sposób zagrywki głównego gracza" (którego wskazać nie potrafisz)

data dla mnie to wciąż spółka marna inwestycyjnie, choć nieustannie ciekawa edukacyjnie, ale teraz tu jestem od kilku miesięcy tylko sentymentalnie z doskoku, czekając na efekt wezwania...
    mułek, odpisałem ci z grzeczności niejako po starej znajomości, ale nie czuj się zobowiązany do odpowiedzi - znasz moją opinię o dacie i o tobie, ja zaś znam twoją o dacie i o mnie...

przekonuj więc dalej innych do swych teorii i przewidywań - zapewne znajdą się tacy, co ci uwierzą... Ja tu wolę czytać i rozmawiać z osobami klasy foxa, białoczerwonego, nikt-a, średniego inwestora i im podobnych... Także dlatego, że mają inne zdanie niż ty ;)
  • Re: Zawiadomienie o zamiarze połączenia ABC Data S.A. z SPV Sail Autor: mul_roboczy [176.111.17.*]
    Bardzo ładnie odpisałeś, w twoim stylu :) Poniekąd też edukacyjnie tu siedzę bo zagrywki są z najwyższej półki spekulacyjnej :) Wiem, że wtedy to były pieniądze drobnicy bo był tam również mój niewielki pakiecik - potrzebowałem kasy na inną spółkę i część daty sprzedałem przypuszczając, że do marca będzie się i tak kisić . Zadziwił mnie jedynie wczorajszy ruch na forum gdy ma kursie i samej spółce nic się nie działo
[x]
ABCDATA 0,00% 1,43 2019-07-22 13:14:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.