• Minimum osiągnięte Autor: czaq [185.143.116.*]
    Za miesiąc może trochę mniej powinno się zaczynać coś dziać. Zawsze ta spółka w zimę w okresie
    listopad, grudzień, styczeń ma spore przestoje w produkcji. Widać też duże inwestycje w rozbudowę i powiększanie
    firmy. Myślę że kurs szybko wróci na dużo większy poziom.
    Ciekawe tylko czy dadzą dobrą dywidendę w tym roku.
  • Re: Minimum osiągnięte Autor: ~wolftek1 [188.146.171.*]
    Dnia 2019-01-17 o godz. 16:15 czaq napisał(a):
    > Za miesiąc może trochę mniej powinno się zaczynać coś dziać. Zawsze ta spółka w zimę w okresie
    > listopad, grudzień, styczeń ma spore przestoje w produkcji. Widać też duże inwestycje w rozbudowę i powiększanie
    > firmy. Myślę że kurs szybko wróci na dużo większy poziom.
    > Ciekawe tylko czy dadzą dobrą dywidendę w tym roku.

Pobożne życzenia .Nie chcę straszyć ale ja tu widzę kurs niżej 50 .
  • Re: Minimum osiągnięte Autor: czaq [185.143.116.*]
    Też tak wcześniej myślałem że zleci gdzieś na 50 ale już koniec stycznia i nic na to nie wskazuje wiec pakiecik za 68zł
    to chyba dobrze jak na taką spółkę.
    Ale biorę też Twoją opcję pod uwagę i nie dobieram by w razie czego mieć drugie tyle funduszy na uśrednienie jak by poleciało jeszcze sporo niżej.
  • Re: Minimum osiągnięte Autor: ~wolftek1 [37.84.211.*]
    Dnia 2019-01-30 o godz. 11:51 czaq napisał(a):
    > Też tak wcześniej myślałem że zleci gdzieś na 50 ale już koniec stycznia i nic na to nie wskazuje wiec pakiecik za 68zł
    > to chyba dobrze jak na taką spółkę.
    > Ale biorę też Twoją opcję pod uwagę i nie dobieram by w razie czego mieć drugie tyle funduszy na uśrednienie jak by poleciało jeszcze sporo niżej.

Jeśli dobrze zrozumiałem to kupiłeś pakiecik po 68 ? .I po co? skoro dziś mogłeś kupić po 66 a dzień się jeszcze nie skończył , a jeszcze będzie jutro ,itd. Ta spółka po prostu wolno się obsuwa i na razie nie ma powodów by było inaczej.
  • Re: Minimum osiągnięte Autor: ~Edek [2.223.78.*]
    Przy takim obrocie to bardzo trudno mowic Ile warte sa akcje. To taki bardzo kameralny obrot,
    Ktos jak zechce moze pociagnoc na 40 I 90 zalezy od intencji.
    Ale ustawianie ceny z rana I konca sesji 1 akcja to smieszne I rzuca podejrzenie o dawaniu kroplowki do kursu.
  • Re: Minimum osiągnięte Autor: ~Edek [2.223.78.*]
    Akcje powinny miec swoja wartosc I sile rynkowa a nie liczyc na reanimacje I doktorow od kursu.
    Dnia 2019-01-31 o godz. 11:26 ~Edek napisał(a):
    > Przy takim obrocie to bardzo trudno mowic Ile warte sa akcje. To taki bardzo kameralny obrot,
    > > Ktos jak zechce moze pociagnoc na 40 I 90 zalezy od intencji.
    > > Ale ustawianie ceny z rana I konca sesji 1 akcja to smieszne I rzuca podejrzenie o dawaniu kroplowki do kursu.

Też się zastanawiałem o co chodzi i kto ma w tym interes bawić się jedną akcją a to w górę a to w dół.
  • Re: Minimum osiągnięte Autor: ~Edek [213.205.251.*]
    Zajmuja sie tym przypuszczam przydupasy dbajace o dobry humor prezesa czy tam wlasciciela
  • Re: Minimum osiągnięte Autor: ~asdfg [5.172.255.*]
    Jakby główny właściciel chciał to przy takich obrotach jednym zleceniem ustawiłby kurs na 100zł lub wyżej. Za tego typu zagrywkami stoją ci, którzy chcą tanio kupić. Kto kogo ogra, to się dopiero okaże jak kurs pójdzie kilkakrotnie do góry przy niskich obrotach.
    tak kupiłem po 68 z racji że nie wierzyłem że ktoś odda po niższej cenie. Tydzień temu było może i niżej
    ale po kilka szt. tylko. Dzisiaj miałeś rację mogłem kupić ładny pakiecik za 66 :)

• Re: Minimum osiągnięte Autor: ~rezy [31.174.47.*]
    szeroki wig od listopada zeszłego roku systematycznie pnie sie w górę i ciągnie za sobą kolejne spółki. Odkąd PKO zwiększyło zaangażowanie w zpue to kurs też zaczął odbijać.Ledwo kilka procent. Myślę że potencjał jest dość duży by wrócić na co najmniej 100 zł w najbliższych tygodniach
[x]
ZPUE 0,26% 374,00 2022-12-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.