... nie wygląda źle (trzy lata bez uwzględnienia korzyści podatkowych). Dodatkowo wyeliminowali jedno z ryzyk, o których pisali z raportach okresowych. Mam nadzieję, że nie ma w tej inwestycji drugiego dna (powiązania kapitałowe). Pozdrawiam
powiązania kapitałowe są. Bo ta platforma to kolesia blisko związanego z Cloudem, ale że ten koleś po części już nie jest tutaj to możliwe że to jest ostatnia sprawa aby całkowicie zamknąć powiązania z nim. On i Prajsnar mieli inny pomysł, co dało się zauważyć w różnych ruchach oraz do czego posłużył Altus. Sam zakup mnie interesuje czy będzie za gotówkę - czyżby ściągnęli należności? - czy może dadzą mu akcje skupione z rynku. Gdyby chcieli wydrenować spółkę to są prostsze metody. Usługi obce się zwą. Ale trzeba być czujnym, bo już pokazali że mają w poważaniu nas. :)
Jedyne co mnie frapuje to powiązania kapitałowe. Jeśli jednak intencje są szczere, to w kontekście artykułu: https://publicrelations.pl/dane-od-cloud-technologies-dostepne-na-platformie-mediamath można mieć nadzieję na spłatę ostatniej części należności i wiarę w zasadność obranej ścieżki rozwoju. Podzielcie się swoimi przemyśleniami. Pozdrawiam
Pogłębiłem trochę wiedzę i myślę, że proces myślowy w oparciu o artykuł z przywołanego linku, to może być przysłowiowy "strzał kulą w płot" czyli pudło. Pozdrawiam