• to juz wiadomo po czyjej stronie jest zarzad Autor: ~kakado [5.172.238.*]
    chroni interesy ludzi od obligacji.
    wcale mu nie zalezy by ratowac spolke
  • Re: to juz wiadomo po czyjej stronie jest zarzad Autor: ~freedog [78.10.207.*]
    ale nie wiadomo po czyjej ty jesteś stronie
  • Re: to juz wiadomo po czyjej stronie jest zarzad Autor: ~Obserwator [83.28.199.*]
    Wiecie co, czytałem sobie komunikaty spółki z marca 2016 i nie wszystko wygląda mi klarownie. Według zarządu obligacje miały być objęte za 27 mln gotówką, a jak wynika z innych komunikatów żadna gotówka nie wpłynęła... no chyba 4 mln. ale to nie 27 mln !!!
    Natomiast pod te obligacje zabezpieczono majątek spółki, czytaj AKCJONARIUSZY, na 40,5 mln i teraz za 0 złotych ten majątek jest wyciągany ze spółki. Nie wiem czy zarząd nie powinien w tej sprawie również poinformować prokuratury lub KNF.

Muszę porozmawiać ze swoim prawnikiem, czy jako inwestor ja, lub grupa, nie możemy złożyć zawiadomienia do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa, bo coś mi tu bardzo śmierdzi .... Swoją drogą, czy nowy zarząd nie podejmując działań w tej sprawie sam nie działa w zmowie lub na szkodę CHEMOS ? bo tak jak było w komentarzu, wygląda jakby ktoś chciał "rozdać" nasz majątek i posprzątać dokumenty... i wtedy szukaj wiatru w polu..

Co o tym sądzicie ?.
  • Re: to juz wiadomo po czyjej stronie jest zarzad Autor: ~Spekulus_Maximus [82.150.99.*]
    Dnia 2019-01-12 o godz. 13:28 ~Obserwator napisał(a):

> Muszę porozmawiać ze swoim prawnikiem, czy jako inwestor ja, lub grupa, nie możemy złożyć zawiadomienia do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa, bo coś mi tu bardzo śmierdzi ....
    >
    > Co o tym sądzicie ?.

Oczywiscie ze mozesz i nawet powinienes. Tylko wez pod uwage ze Chemos jest obecnie juz na ustach prokuratury to pierwsza sprawa. Druga sprawa to ze bedzie Cie to kosztowac czas i pieniadze. Czy syndyk tak w ogole jest juz w Chemosie? Krakowska prokuratura chyba wyznaczyla jakiegos nadzorce?

• Re: to juz wiadomo po czyjej stronie jest zarzad Autor: ~kakado [31.0.121.*]
    i pewnie zobowiazania zen przejmie chemos. a oddluzona spolke obejma goscie od obligacji.
    tak sie robi w polsce interesy. a my ynwestry kopa w ...
[x]
CHEMOS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.