• Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Jeśli coś pokręciłem - z góry przepraszam, ale wydaje mi się że jest dziś tak:

Braster wciąż walczy z  U.S. Food and Drug Administration (FDA)...
    Infoscan 17 grudnia dał komunikat o uzupełnianiu dokumentacji...
    Nestmedic chce się starać o FDA z pomocą wyspecjalizowanej firmy, zakłada, że dostanie FDA na przełomie 2019/2020...

Milestone dostał FDA w ub. roku. Od tamtego czasu podpisywał umowy na dystrybucję Compuflo - po kolei w kolejnych częściach Stanów. I dopiero w październiku tego roku rozpoczął realną sprzedaż urządzenia w USA.

Czym jest FDA dla takich firm sprzedających sprzęt medyczny to widać po komunikatach.
    Np. Milestone, choć wczesniej miał certyfikat europejski, usłyszał od europejskich dystrybutorów, że oni oczywiście w najmniejszym stopniu nie podważają skuteczności Compuflo i w ogóle są zachwyceni urządzeniem, ale ze względów marketingowych chcą poczekać ze sprzedażą na FDA i rozpoczęcie sprzedaży w USA.

Pamiętam komunikat Brastera, że Japończycy stwierdzili w zasadzie to samo.

I teraz podsumujmy - Milestone - spółka bądź co bądź amerykańska - zapowiadała, że dostanie FDA w 2015-2016 roku. Dostała w 2017. Rozpoczyna sprzedaż teraz. A prezes Osser - fachowiec kierujący amerykańską medyczną firmą od 30 chyba lat powtarza, że cała procedura z Compuflo przebiegła dużo szybciej, niż standardowo w przypadku wielu innych firm. Można mu wierzyć, czy nie?

To w jakim miejscu znajdują się w takim razie dziś Braster, Infoscan czy Nestmedic? Ile trzeba poczekać, aż dostaną rzeczywiście FDA? Podpiszą umowy z dystrybutorami w USA? Zdobędą zaufanie świata lekarskiego w takim stopniu jak Milestone, która od lat sypie kolejnymi wynikami badań świadczącymi o niezawodności i przydatności Compuflo?

Porównując spółki, pomijam już całkowicie sprawę ostatnich przeprowadzonych emisji, czy planowanych nowych - ich znaczenie dla kształtowania się kursu w najbliższej przyszłości niech każdy ocenia sam.
    W przypadku Milestone ostatnią emisję mieliśmy chyba w 2015 po 5,9 zł a na początku tego roku jeden z szefów Milestone w Parkiecie zapowiadał, że następnej emisji szybko nie będzie.
  • Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Ja napisałem delikatnie, że "Braster walczy z FDA", ale jak widać dziś na forum, część inwestorów wyraża się o Brasterze dużo bardziej krytycznie....
  • Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Braster na minusie i 17,5 tys obrotu
    Infoscan na minusie i też 17,5 tys. obrotu
    Nestmedic na minusie i 9 tys zł obrotu

Nam każda z tych kwot dałaby co najmniej górne widły
    Obroty w tej chwili:
    Braster - 52 tys. zł
    Infoscan - 100 tys. zł
    Nestmedic - 26,5 tys. zł

Milestone - 18 zł :-)
    To pewnie dlatego, że te trzy wyżej nie mają FDA, choć tak o to zabiegają i nie wiadomo, czy będą miały.
    A my mamy FDA, zaczynamy sprzedaż - jakie tu mogą być powody do kupowania, nie? :-) O, za rok, jak będzie widać, jak to się sprzedaje, to wtedy tak....
    A u nas dziś klasyka, czyli Braster, Infoscan i Nestmedic na jakichś tam obrotach (niestety, kursy w dół) a u nas może być bez obrotu. Choć gdyby ktokolwiek kupił wczoraj trochę akcji Milestone Medical byłby dziś pewnie na sporym plusie - przynajmniej na papierze. I jesli kupi dziś to pewnie też nie będzie żałował.

Tak ciągnąc sprawę FDA - proponuję przeczytać, co mówili szefowie Milestone Medical po przyznaniu FDA.

http://medicalmilestone.com/pdf/2017-06-12-MMD-CompuFlo-Epidural-510k-Release-FINAL.pdf

Trzeba było roku, żeby od tego momentu zdołać podpisać umowy z dystrybutorami w USA i przystąpić do sprzedaży - dopiero w ostatnich dniach października br
    Zatem nawet jeśli takiemu Brasterowi czy Infoscanowi uda się zdobyć FDA (w przypadku Brastera to widać na forum - trwa ożywiona dyskusja :-)) to z umowami o dystrybucję i realną sprzedażą trzeba będzie jeszcze trooooochę poczekać :-)
    Już nie mówię o Nestmedic - jeśli plan zakłada zdobycie FDA na przelomie 2019/2020.
    A pomijając samą kłótnię o szanse Brastera na FDA, to rację miał w pewnym momencie jeden z uczestników tej dyskusji, że bez FDA część najbardziej obiecujących rynków (USA, Japonia, Australia, Chiny) są w zasadzie zamknięte.

W dodatku jest jeszcze taka różnica przy ocenie szans na zdobywanie rynku w USA - nasz Milestone Medical, choć notowany na NC, to jednak spółka amerykańska.

Trochę pewnie jesteśmy zniecierpliwieni, że szybciej ta sieć sprzedaży nie powstaje, ale jak tak czytam (trochę z nudów) starsze komunikaty, nawet sprzed roku, to widać, że Milestone przygotowuje się do rzeczy naprawdę dużej. Myślałem wcześniej, że to dopiero Osser niedawno dał do zrozumienia, że oni chcą, by Compuflo było standardowym wyposażeniem każdego szpitala, ale tu widzę, że plan był taki od początku.

Leslie Bernhard stated, "Following our recent 510(k) clearance from the U.S. Food and Drug Administration (FDA), we have received extremely positive industry feedback regarding our CompuFlo® Epidural System. Both the board and senior management are laser focused on building a cost-effective global distribution network, which may include strategic partnerships, distribution agreements and/or licensing opportunities. Based on the outcome of these discussions, we will direct resources towards those opportunities that we believe provide the greatest value and return on capital for shareholders. I am fully confident in the ability of the current senior management team to execute on our near-term goals, and longer-term strategic vision to establish CompuFlo® as the standard-of-care in painless and precise drug delivery across the U.S., Europe and around the world."
    Ponieważ najbliższa sesja już w nowym roku, to tak w skrócie na co my w tym 2019 czekamy:

1. Rozbudowa sieci sprzedaży Compuflo i stały wzrost sprzedaży tego urządzenia.
    2. Zawarcie dealu z którymś ze światowych gigantów od dystrybucji sprzętu medycznego. To, że nad tym dealem pracują przyznawał Osser kilka razy. Tu może pojawić się też sprawa sprzedaży licencji i suma, która powinna mocno pozytywnie wstrząsnąć rynkiem.
    3. Rozpoczęcie sprzedaży kolejnego urządzenia - do iniekcji śródstawowych CompuFlo intra-articular.
    4. Zakończenie prac a może i rozpoczęcie sprzedaży urządzenia do superprecyzyjnego i bezbolesnego wstrzykiwania botoksu.
    Oczywiście część z tego może się zmaterializować bardzo szybko, choćby w styczniu, na co zresztą liczę.

Oczywiście amerykańscy inwestorzy wciąż czekają na wyjaśnienie sprawy podniesienia kapitału spółki matki i jej dalszego notowania na NYSE. Ale to powinno się wyjaśnić w najbliższych dniach i chyba nie ma wielkiego znaczenia dla nas - spółka matka jak pracuje od 30 lat, tak będzie pewnie pracować nadal. Zwłaszcza, że gałąź stomatologiczna powinna im ładnie przyspieszyć ze sprzedażą i zyskami.
    Natomiast, jeśli te ostatnie spadki są jednak związane z tą niepewnością co do notowania na NYSE, i jak już wszystko zostanie wyjaśnione, to nam to pewnie też nie zaszkodzi.
    Może być jeszcze tak, że do Milestone Scientific, a kto wie, czy także do Milestone Medical wejdzie jakiś rekin światowego rynku sprzętu medycznego i sam ten fakt wywoła mocny skok notowań. Pamiętajmy, że jeszcze niedawno w naszym Milestone Medical sporo akcji mieli Chińczycy. Skoro szefowie spółki matki im podziękowali i wymienili ich akcje na akcje Milestone Scientific, kto wie, czy teraz nie odsprzedadzą części akcji Milestone Medical komuś innemu. Bo nowej emisji w naszym Milestone Medical nie przewidywali na razie. Oczywiście, wszystko się może zmienić.

Szczęśliwego nowego roku wszystkim :-)

• Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~Ricky775 [188.146.46.*]
    Ja również życzę akcjonariuszom MMD spełnienia powyższych oczekiwań i dużych wzrostów.
    Wszystkiego dobrego!

• Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~bialy2727 [165.225.84.*]
    Akcjonariusze MMD DOSIEGO 2019 ROKU i przynajmiej 20 zł za akcję
    Pierwsza sesja w nowym roku przyniosła nam wreszcie jakiś zauważalny obrót. Jeszcze 3-4 sesje nawet z tak stosunkowo niedużymi obrotami i mielibyśmy chyba zadowolonych i sprzedających, i kupujących.
    Osoba, która wystawiła dziś te ponad 4 tys akcji po 1,79 niemal na pewno kupowała je w letnim dołku - może nawet po 20 czy 30 groszy, więc teraz zysk procentowo wygląda imponująco. Suma zysku może mniej, ale każdy ma swoje plany. Myślę jednak, że takich osób, które w letnim dołku kupiły i są gotowe sprzedac poniżej 2 zł za wiele nie ma. Dziś rano było to widać w karnecie na s - piąta czy szósta najlepsza oferta sprzedaży bodaj 3,5 zł. Na pewno nie podaż jest naszym problemem, tylko - chwilowy mam nadzieję - brak chętnych do kupna. Ale jak ludzie przetrawią, to zrozumieja pewnie, że takich co mają teraz zysku kilkaset procent i w dodatku chcą sprzedać można pewnie na palcach jednej ręki liczyć. A przy jakimkolwiek dobrym infie (jesli weźmie się pod uwagę to, co ostatnio spółka zrobiła i to, co z tego wynika na najblizszy czas, takich informacji powinno być sporo) kurs co najmniej kilkuzłotowy jest przesądzony. Dlatego jestem przekonany, że ci, którzy kupią teraz, obojętnie czy po 1,7 czy po 2 czy też po 1,2 jesli do tylu spadnie- będą mieli z czego się cieszyć.
    A w Stanach spółka matka w sylwestra plus 7 procent, dziś chyba plus 2, 5.. A infa z NYSE dalej "niet" :-) Jeszcze raz przypomnę, termin złożenia planu dopasowania kapitału do wymogów giełdy minął dla spółki matki 20 grudnia. Jesli do dziś nie ma komunikatu NYSE o podjęciu kroków w kierunku delistingu spółki, to może (ale nie musi) świadczyć o tym, że plan jest właśnie oceniany. Czy nasz Milestone Medical jako spółka córka będzie notowany na NC, a spółka matka wcale? Bardzo mało prawdopodobne - nawet gdyby okazało się, że wypadają z NYSE, znajdą miejsce na OTC. Pisałem już o tym, więc tych, co czytali przepraszam za powtórki.
    Ja to piszę, bo wciąż mam nadzieję, że chociaż parę osób, które tak ochoczą wydają pieniądze na akcje takich firm jak Infoscan, Nestmedic, Braster dojdzie w końcu do wniosku , że chociaż tysiąc złotych czy dwa warto ulokowac w akcje naszego Milestone :-)
    Obroty dziś na Infoscanie - prawie 350 tys. zł
    na Brasterze - 230 tys. zł
    Nestmedic - 50 tys. zł.
    Wystarczy popatrzec na kursy tych spółek, żeby wiedzieć, iż posiadacze akcji nie mogą być dziś przesadnie szczęśliwi.
    Ale jednak ludzie wciąż kupują.
    Jesli ktos nie kupuje, bo za dużo urosło w ostatnich miesiącach i jest "drogo", to ja będę się jednak upierał, że drogo to dopiero będzie :-)
    Spółce matce analitycy ostatnio dali rekomendację kupuj i cenę docelową 1,5 USD, czyli 500 procent wyżej niż dziś. Skoro nasz Milestone Medical kosztował w 2014 - 10 zł, to może chyba śmiało znów tyle kosztowac, skoro właśnie teraz realizuje plany przedstawiane wtedy :-). Tez będzie 500 proc :-)
    Tego życzę w najbliższym czasie i pozdrawiam wszystkich serdecznie.
    Kolega Zed sugerował, pewnie słusznie, że brak większego zainteresowania naszym Milestone Medical, pomimomdobrych perspektyw dla spółki, wynika z braku informacji płynących z samej spółki.
    Rzeczywiście, w komunikatach Milestone Medical nie ma od dawna np. informacji o Compuflo Epidural System - najważniejszym dziś urządzeniu dla naszej spółki. Komunikaty o Compuflo podaje tylko spółka matka. Nawet jak w czerwcu w Kopenhadze odbywała się Euroanaesthesia 2018 - największa impreza anestezjologiczna w Europie, i to nasz Milestone Medical jako odpowiedzialny za przyszłą sprzedaż w Europie m.in. Compuflo miał tam stoisko, to i tak o imprezie informowała w komunikacie spółka matka.
    Dla nas, posiadaczy akcji Milestone Medical to nie jest jakaś przeszkoda, ale nowe osoby zastanawiające się nad wejściem w MMD powinny poczytać komunikaty spółki matki pamiętając, że zdecydowana większość z nich (poza branżą stomatologiczną) w równym stopniu dotyczy tak Milestone Scientific jak i Milestone Medical.
    Tu jest chyba prawie wszystko:

https://finviz.com/quote.ashx?t=MLSS

Na marginesie i trochę żartem - jak ktoś nie lubi kupować spółek po mocnych wzrostach (jak nasz Milestone Medical), niech weźmie pod uwagę, że nasza spółka matka ostatnio mocno spadała :-)
    Dobrej nocy.

No to dziś znów mamy jakiś obrót - wyrazy wdzięczności dla osoby kupującej.
    Przy okazji- zapomniałem, że z końcem roku anulowali zlecenia, więc mój prawie cały pakiet MMD zniknął z karnetu. Pora odnowić ślubowanie - do poziomu 10,30 złotych nie sprzedam, przynajmniej nie w tym roku :-). No i wystawiam te 10300 po 10,30, moze to jeszcze kogoś przekona, że warto cokowliek kupić.
    Bo warto.
    Akcjonariusze Innogene liczyli ostatnio głównie na tę mapę genetyczną Polski, która spółka zależna miała za duże pieniądze zrobić w konsorcjum. Przetarg odwołany i widać, co się dzieje na kursie.
    Akcjonariusze Brastera, Infoscan a także - w dalszej przyszłości Nestmedic licza na zdobycie FDA przez te spółki. W przypadku Brastera i Infoscan sytuacja jest dość paląca - nie zycze nikomu źle, dlatego wolę nie myśleć, co się stanie, gdy proces starania się o FDA zakończy się niepowodzeniem.

My mamy FDA na Compuflo, a zarząd buduje systematycznie sieć dystrybucji i ma ambicje, by urządzenie stało się standardem w wyposażeniu szpitali - to jednak zasadniczo inna sytuacja niż na Braster, Infoscan czy Nestmedic.
    Ale co równie ważne - jesli mamy amerykańska spółkę, czyli nasz Milestone Medical, która z powodzeniem zdobyła FDA na Compuflo, to można mieć uzasadnione nadzieje, że FDA dostaną także jej kolejne urządzenia, które mają powstać na bazie Compuflo- m.in. hit kosmetologiczny, czyli urządzenie do wstrzykiwania botoksu o parametrach (urządzenie , nie botoks :-)) nieosiągalnych dziś dla nikogo. A pamiętajmy co mówili szefowie: rozkręcimy sprzedaż Compuflo i zabieramy się za finalizację prac z urządzeniem do botoksu, bo jest w zasadzie gotowe.
    Kwestia 6 m-cy? Roku?
    Dziś gramy w sumie na sukces Compuflo, które w zasadzie sukces - jesli idzie o opinie świata lekarskiego- już odniosło. Teraz czekamy na konsekwencje tego, czyli sukces biznesowy. Ale w głowie warto miec ten botoks, bo to w dzisiejszym świecie pogoni za wieczną młodością może przebić nawet Compuflo.
    Dzisiaj w USA spółka matka w dół, ale poniżej 0,3 USD nie zeszło, a obroty też mocno spadły - więc na dwoje babka wróżyła. Jak wynika z podawanych tam danych, ci co grają na krótkiej sprzedaży, robili to i w grudniu. Czy dalej liczą na spadki? Nie wiem. Bo do ilu to może spaść? To, co wiemy o spółce matce, to po pierwsze, że nie jest bankrutem, po drugie - pokaże dużo lepsze niż ostatnio wyniki za IV kw. - to wynika z przesunięć zamówień w branzy stomatologicznej, po trzecie - wczesniej czy później musi się pojawić info o umowie z jakimś światowym dystrybutorem Compuflo, bo nad tym pracują. Tego czego wciąz nie wiemy - czy spółka matka pozostanie na NYSE.

A u nas - druga sesja w tym roku i po raz drugi z jakimiś jednak obrotami, co mnie cieszy. Jak ktos chce się nabijać z tych 1000 akcji w obrocie, to niech pamięta, że to jednak 0,321 proc. FF....
    No, ilu z nas ma taki udział w FF w jakiejś innej spółce giełdowej? :-)
    A ktoś kupił 1000 akcji Milestone Medical i ma!
    I moje uznanie też ma. Liczyłem, że o 15 ktoś pójdzie w jego ślady, szkoda , że tak się nie stało. Jak przed godz. 17 animator wycofał swoje zlecenia - 10 szt na k po 1,6 i 10 szt na s po 1,8 :-) to czwarta najlepsza na s była po 2,7 zł a piąta 3,5 zł :-)
    I taki kurs będzie lada dzień, nie może być inaczej. Na szczęście my nie mamy krótkiej sprzedaży, mamy za to 311 tys. szt. w FF :-)

W sumie trzeba dziękować Osserowi i innym z zarządu - ten numer z wymianą akcji Milestone Medical na akcje Milestone Scientific im pięknie wyszedł. Chińczycy mieli wczesniej chyba 8,5 mln akcji naszego MMD, teraz nie mają ani sztuki. Za to nie wiem, czy spadki na MLSS to nie jest w jakiejś mierze skutek tej wymiany.
    Ale to już nie takie wielkie dla nas zmartwienie.

Nie wiem, czy po sukcesie biznesowym Compuflo nasz Milestone Medical będzie zasługiwał na wycenę powiedzmy 500 mln złotych. Być może nie. Ale kosztowac tyle smiało może :-) Na NC z takim FF - nie widzę przeciwwskazań :-) Jak się popularne media rozpiszą o rewelacyjnym urządzeniu, dzięki któremu możliwa jest rewolucja w anestezjologii i przyszłych zyskach ze sprzedaży tego urządzenia?
    Pozdrawiam.
  • Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~Gafa [31.6.144.*]
    Dobierając dzisiaj ten 1 000 akcji dobiłem do 10 000 sztuk. Mam nadzieję, że masz rację dr_wezoł i będzie z nich wcześniej czy później duży pożytek.Na razie pozdrawiam i cierpliwie czekam.
    Cześć Gafa, cieszę się, bo razem mamy ponad 20 tys. sztuk, a to -biorąc pod uwagę obroty w ostatnim roku - duża część takich akcji- wolnych elektronów, które pewnie latały w arkuszu zleceń, bo ktoś tam niedawno od kogoś tanio kupił i był gotów szybko sprzedać. Nie wiem, ile ich jeszcze zostało, ktoś wczoraj i przedwczoraj coś tam dorzucił, ale myślę, że za chwilę z akcjami rozstaną się ostatnie osoby, które np. kupiły w letnim dołku i nie chciały sprzedawać w ub. roku ze względu na podatek. Ale to -moim zdaniem - nie może być więcej niż 10-20 tys. szt. Zatem jeszcze jedna taka osoba jak my, albo dwie, i w karnecie na k i s będą stały zlecenia nie po kilka tys. szt, ale po kilkaset najwyżej i będą to poziomy sporo wyższe niż dziś. Czyli wrócimy do sytuacji powiedzmy z 2014-2015 r.

Co do cierpliwości - ja mam nadzieję, że nazbyt dużą cierpliwością nie będziemy musieli się wykazywać. Cierpliwi musieli być (i są jak widać nadal) koledzy, którzy kupowali 4-5 lat temu, zwłaszcza jeśli kupowali po 8 zł czy po 6 zł. Wszyscy wiemy, bo to z komunikatów publikowanych przez te lata wynika, że zarówno same prace nad Compuflo jak i procedura zdobycia FDA trwały dużo dłużej niż spółka zakładała.Tak najkrócej - jeśli dobrze pamiętam- w 2015-2016 miało być po wszystkim i miała się rozpocząć sprzedaż w USA. A teraz wiemy też, bo Osser to powiedział w listopadzie na konferencji, że w USA po podpisaniu umowy z jednym z dystrybutorów pierwsze 5 Compuflo poszło dopiero w ostatnich dniach października. Na jakąś znaczącą sprzedaż w IV kw nie mamy co liczyć - pomijając, że to nowość, sama zabawa ze szkoleniem lekarzy trwa, a oni nie mają tylu ludzi do szkolenia. Ale z biegiem czasu snieżna kula będzie rosła - nie ma wątpliwości.
    Oczywiście, zanim nawet pojawią się jakieś znaczące dochody ze sprzedaży Compuflo jedno info- np. takie, że spółka zaczęła się starać o uznanie Comupflo za standard w anestezjologii - wywali w górę kurs spółki matki pod niebiosa. Bo Amerykanie zaczną mnozyć liczbę stanów przez liczbę szpitali i wyjdą im miliony czy setki milionów USD. Co u nas będzie, przy FF- 311 tys. szt.mogę sobie tylko wyobrazić.

Dla mnie wciąz najdziwniejsze jest to, że choć mamy na NC Milestone Medical - spółkę która choć z opóźnieniem, ale jednak zdobyła FDA, rozpoczynającą sprzedaż urządzenia, którym zachwyca się świat naukowy, stoi za tą spółką spółka-matka, która może kursowo ostatnio nie zachwyca, ale jednak ma prawie 30 lat doświadczenia na rynku, to ludzie u nas i tak wciąż wolą kupować spółki, które na razie tylko planują zdobycie FDA, mają garby w postaci rozmaitych emisji, same spółki istnieją zbyt krótko, by móc naprawdę coś powiedziec o wiarygodności prezesów.

W dodatku nasz Milestone Medical jest chyba - jesli się mylę, poprawcie - jedyną amerykańską spółką na naszej giełdzie! I nie chcieć kupić 1000 akcji takiej spółki za niecale 2 tys. zł? Mając tym samym 0,3 proc. udziału w FF? :-) Naprawdę trudno uwierzyć, że rasowy spekulant giełdowy może nie wejść w coś takiego, choćby symbolicznie..
    A tu każde 100 akcji za niedługi czas może sporo znaczyć.

Pozdrawiam Gafa! Zobaczymy, czy ktoś do nas dołączy. Tu jest chyba wciaż jeszcze jeden z kolegów z 6 tys. akcji, a tacy weterani na MMD jak Ricky też pewnie mają stosowny pakiet. I oni pewnie tez -jak my- 2 zł się nie zadowolą. Dlatego tym bardziej - patrząc w karnet na s - jestem spokojny o kierunek. :-)

Nie wiem, czy ktoś dobiera, czy mamy jednak nowego akcjonariusza na pokładzie, ale trzecia w tym roku sesja i trzecia z jakimś obrotem - co nas powinno cieszyć.
    Ten straszny baton (;-)) na 1,97 pewnie dziś nie do przełknięcia, ale dwie -trzy sesje i kto wie? Może na s pojawi się coś nowego, choć - szczerze mówiąc - byłbym zdziwiony.
    Za to nie zdziwi mnie, jesli po łyknięciu tego po 1,79 i tej garści na 1,94, nic się już do 2 zł nie pojawi.

Latem, bodaj w czerwcu, był dzień z obrotem około 33 tys sztuk przy kursie 40 gr i jesli dobrze pamiętam- to było chyba sprzedawane z jednej ręki. Sądzę, że komuś wtedy puściły nerwy i ta pula stała się bazą do dalszych obrotów, w kolejnych miesiącach, bo wcześniej obroty były bardzo małe.. Większość z tych akcji trafiła zapewne w ciut bardziej cierpliwe ręce i stąd mamy obraz taki jaki mamy. Nie będę przekonywał, że teraz to już ostatnia szansa na dokupienie poniżej 2 zł, ale... sadzę, że tak jest :-)
    Oczywiście dalej uważam, że to bez znaczenia, czy kupilismy po 50 gr, 1 zł, czy kupimy teraz czy po 2,5. Przy 10 zł (i wyżej :-)) zyski będą zbliżone.
    Miłego dalszego dnia :-)
    I tak mam weekend przy kompie, bom chory, więc pozwólcie, że trochę poklepię. Będę wdzięczny , jeśli ktoś wyrazi swoja opinię.

Kiedyś były modne "tematy weekendowe" z wklejaniem zdjęć panienek, ja żeby się trochę utrzymać w klimacie, proponuję rozważania na temat tego, co mamy zobaczyć w tym roku dzięki Milestone, czyli supernowoczesnego urządzenia dla specjalistów z dziedziny kosmetologii. M.in. do wstrzykiwania botoksu, choć nie tylko.

Powód, żeby się tym zająć akurat teraz jest - dokładnie rok temu opublikowano taki artykuł:

http://www.aestheticchannel.com/cosmetic-surgery/botox-injections-reimagined

Na końcu artykułu czytamy:

Milestone Scientific expects to receive regulatory clearance to sell the instrument in Europe in late 2018 or early 2019, followed by approval in the U.S. in mid-to-late 2019.

Co myślicie? Ja. tak w skrócie, powiem tak: nie rozumiem, dlaczego obserwujemy dziś tak małe zainteresowanie Milestone. Wydawało mi się, że takie superpozytywne wypowiedzi ekspertów (np Giorgio Capogna) na temat Compuflo powinny wywołać szał a tu zainteresowanie na razie niewielkie. Może Compuflo epidural i znieczulenia zewnątrzoponowe są za mało "seksi"?

Co innego wstrzykiwanie botoksu i zabawa z operacjami plastycznymi - wyobrażacie sobie, ile potencjalnych znanych twarzy można by wykorzystać w reklamie urządzenia? :-)
    Dodam, bo to dla nowych może nie być oczywiste, że nad tym nowym urzadzeniem, tak jak poprzednio nad Compuflo, pracują razem i razem będą sprzedawać i Milestone Scientific, i nasz Milestone Medical.

Co myślicie? I czy rzeczywiście zobaczymy to cudo w sprzedaży w tym roku, czy znów będzie poślizg?

Wszyscy chyba na nartach, pozazdrościć :-)

W ramach uzupełnienia do tego cuda kosmetologicznego, które teoretycznie powinni zacząć sprzedawać w tym roku:

" In addition, we recently announced plans to launch our new cosmetic injection instrument for the delivery of botulinum toxin (such as Botox® and Dysport®). There is a large and growing global market for botulinum toxin injections, with over 8.4 million botulinum toxin injections annually in the United States alone. The new cosmetic injection instrument is designed to inject accurate doses with the precision of a stylus pen and uses the same comfort speed technology that has made our dental injections painless."
    W piątek, widząc jakiś nieśmiały popyt na pierwszym fiksie kupiłem jeszcze garść, żeby go wspomóc, po południu dokupiłem jeszcze całe 106 sztuk :-), ale to chyba ma odwrotny skutek do zamierzonego, bo dziś pojawiło się po tysiaku i na 1,76 i na 1,78 i na 1,8.
    W ostatnich 3 miesiącach cały obrót to raptem niecałe 35 tys. sztuk. W ciągu pół roku - 49 tys. sztuk.I to mimo że kurs w kwartał wzrósł prawie 200 procent. Nie ma - bo nie może być przy tym FF - zbyt wielu chętnych do oddania, ale jakies 10 czy 15 tys. jeszcze może być. Musimy się przemęczyć i poczekać, aż ktoś albo odda taniej, albo znajdzie się jednak ktos kto wyłoży kilka czy kilkanaście tysięcy złotych i skróci zabawę.
    Te 256 akcji kupionych w piątek dołożę do mojej półki na 10,30.
    To w USA nasza spółka matka wczoraj poszła w górę o 5,6 procent czy spadła 4 proc.? ;-)
    Bo wolumen ten sam :-) A i wykres na yahoo spadku nie pokazuje :-)

https://www.investing.com/equities/milestone-scientific

https://finance.yahoo.com/quote/mlss?ltr=1

Wczoraj na forum Brastera jeden z inwestorów, którego zresztą zdążyłem polubić za poczucie humoru, napisał, że wprawdzie Milestone to niezła spółka, ale ma jedną wadę - niskie obroty wywołane małym FF.
    Rzucił nawet do kogoś "kup sobie MILESTONE - zobacz tam ff . Idz tam jest super ff i jak kupisz za 5k zł akcji to wzrośnie o 30%.nie dziękuj - robię to za darmo bo cie lubię i chce żebyś już sobie poszedł z tej spółki do lepszej."

Tak tylko przypomnę, że 21 listopada mieliśmy wzrost na Milestone + 20 proc. przy obrotach 5100 sztuk zatem za 3 tys. zl. Urosło z 0,5 zł na 0,6 zł. Dziś mamy 1,6 zł więc po tym wzroście o 20 proc. po 1,5 m-ca wzrosło jeszcze o 200 procent....
    Może więc niski FF to nie jest wielka wada? -;)

Ale rację miał w jednym - za kilka tys. zł , może teraz raczej kilkanaście - będzie znowu plus 20-30 procent.
    A potem, moim zdaniem, kolejne 200 procent. I dopiero wtedy większość drobnych posiadaczy wyjdzie na zero i zacznie się, być może, zastanawiać nad sprzedażą.
  • Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~dr_wezol [10.42.26.*]
    Animator dokupił sobie ostatnio i juz znowu po 100 wystawia - 12 od niego odkupiłem.
  • Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~dr_wezol [10.42.168.*]
    Resztę tez mu zabrałem, na pewno jeszcze ma, nie będzie płakał.
    https://newconnect.pl/komunikat?geru_id=148823&title=Dates+for+the+Transmission+of+Periodical+Reports+in+2019

Osobnego raportu za IV kw nie będzie, roczny 21 marca, więc wtedy dowiemy się, jak wyglądała sprzedaż Compuflo w USA w pierwszych tygodniach po starcie tej sprzedaży. Przypomnę, że pierwsze egzemplarze dystrybutor po podpisaniu umowy wziął w ostatnich dniach października - cudów bym się nie spodziewał.
    Ale sprzedaż się zaczęła. W tym kontekście nasuwa się znów porównanie z Infoscanem, który jak liczą optymiści (i oby mieli rację) dziś dostanie FDA.
    Milestone Medical dostał FDA w czerwcu 2017. I to amerykańska spółka jednak, choć notowana ze względów strategicznych na New Connect. I dopiero po takim czasie ruszyli z rzeczywistą sprzedażą w USA. Ile czasu zajmie to Infoscanowi, jeśli rzeczywiście dziś dostanie FDA?

Wciąż nie ma wieści ze spółki matki czyli Milestone Scientific w sprawie podniesienia kapitału, żeby dostosować się do wymogów NYSE. Przypomnę, spółka matka miała złożyć plan do 20 grudnia. I chyba złożyła, bo akcje wciąż notowane i na tej czarnej liście NYSE Milestone Scientific nie ma.

https://www.nyse.com/regulation/delistings

Oczywiście, nam -nawet gdyby Milestone Scientific spadło z NYSE - spadek z NC nie grozi.

Na wątku Infoscanu gorączka. Wcale się nie dziwię. I kibicuję im, dobrze by było, żeby z FDA się udało - to całej branży medycznej na naszej giełdzie może pomóc.

Takie porównanie kolejne Medical Milestone / Infoscan - na co liczymy?

Infoscan: z komunikatu
    Zatwierdzenie wniosku (FDA) jest kluczowym warunkiem z punktu widzenia komercjalizacji urządzenia MED Recorder w Stanach Zjednoczonych – największym na świecie rynku pod względem przeprowadzanych badań bezdechu sennego (zgodnie z informacjami posiadanymi przez Zarząd Emitenta, przeprowadza się tam ok. 4 mln badań rocznie)

Milestone Medical ze strony http://medicalmilestone.com/polish/znieczulenie.html

Każdego roku, tylko w USA, 4 mln kobiet rodzi dzieci, a około 2,5 mln z nich otrzymuje znieczulenie zewnątrzoponowe – rynek ten warty jest około 1 mld USD. Iniekcje znieczulenia zewnątrzoponowego wykonywane są zazwyczaj "na wyczucie" lub czasami pod kontrolą fluoroskopową, która zazwyczaj nie jest dostępna dla anestezjologa lub też ze względu na promieniowanie sama metoda jest niewskazana dla pacjenta.
    System Compuflo Epidural do wykonywania znieczulenia zewnątrzoponowego został opracowany w celu zmiany dotychczasowego sposobu podawania znieczulenia oraz poprawy bezpieczeństwa procedur znieczulenia zewnątrzoponowego, obniżenia kosztów oraz znacznego obniżenia ryzyka błędów w sztuce lekarskiej. Technologia wykrywania ciśnienia CompuFlo zastosowana w systemie do wykonywania znieczuleń zewnątrzoponowych umożliwia dokładne umiejscowienie obszaru iniekcji poprzez wykrywanie różnicy ciśnienia pomiędzy więzadłami żółtymi a tkanką okołowięzadłową.

Oczekiwania i perspektywy są w obu spólkach równie ogromne. Różnica jest taka: Milestone Medical ma FDA i zaczął sprzedawać. Infoscan może dziś się dowie, czy dostał FDA
    Infoscan rośnie i oby rósł dalej jak najwyżej.
    Im drozszy będzie Infoscan, tym tańszy będzie się wydawał Milestone Medical.
    Tylko chyba tym, że dziś MMD wydaje się komuś za drogi względem np. Infoscan, Braster czy Nestmedic mogę sobie wytłumaczyć niechęć do kupowania Milestone. Biorąc pod uwagę skalę przyszłych zysków, to oczywiście mamy tu supertanio, ale najwyraźniej nie wszyscy tak to widzą.
    Niech więc wszystko z branży sprzętu medycznego rosnie jak najwyżej- może to kogoś obudzi i najdzie go chęć na kupno Milestone.
    U nas to dzis emocji za wiele nie było, nie ? :-)
    Za to za Oceanem Milestone wystratował ostro
    0.4170+0.0554  +15.32%
    Milestone Scientific Inc. (MLSS)
    NYSE American - Nasdaq Real Time Price. Currency in USD

Add to watchlist

0.4539+0.0923 (+25.53%)
    Braster Infoscan Nestmedic Milestone

certyfkat FDA nie ma może dostanie nie ma ma / rozpoczął sprzedaż w USA w IV kw. 2018

FF % 91,4 59,4 64,9 1,4

kapitalizacja 16 mln zł 40 mln zł 9 mln zł 33 mln zł

sorry, coś mi z ustawieniem nie wyszło :-) Ale fakty są wymowne
    Większość na wątku Infoscanu przewiduje mocne spadki w poniedziałek, wychodzenie inwestorów.
    Gdyby co dziesiąty, który sprzeda w poniedziałek akcje Infoscanu, bo spółka nie dostała FDA, kupił choć kilkaset akcji Milestone - bo ta ma FDA i rozpoczęła sprzedaż w IV kw w USA - mielibyśmy setki procent wzrostu w ciągu najbliższych tygodni.

Takie porównanie:

wartość obrotów w ciągu ostatniego półrocza:
    Infoscan 14,309 mln zł
    Milestone 0,036 mln zł

A spółka matka Milestone, czyli Milestone Scientific w piątek - 10 proc. w górę, przy ładnych obrotach
  • Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~Rosek [188.147.36.*]
    Halo kolego, nie masz świadomości że piszesz Sam że sobą? Nikt nie odpowiada. Po co to robisz? Marny trud tak nie zachęcić do kupna akcji. Trudno wróciłeś. Nawet nie masz komu sprzedać.
    Dnia 2019-01-19 o godz. 23:01 ~Rosek napisał(a):
    > Halo kolego, nie masz świadomości że piszesz Sam że sobą? Nikt nie odpowiada. Po co to robisz? Marny trud tak nie zachęcić do kupna akcji. Trudno wróciłeś. Nawet nie masz komu sprzedać.

Nad tym, że prawie nikt nie odpowiada, przyznaję - bardzo ubolewam. Ale jednak mam nadzieję, że choć dwie-trzy osoby od czasu do czasu zaglądają tu i coś czytają.

Jeśli pisząc o faktach -pozytywnych dla spółki - nie zdołam zachęcić do kupna jej akcji, to jak zrobić to inaczej? Spółka jest amerykańska, duża część, żeby nie powiedziec prawie wszystkie ważne dla niej komunikaty, podawane są raczej na stronie jej spółki matki - może nie wszyscy to czytają, i stąd brak wiedzy/chęci do kupna akcji?

A sprzedawać w tej chwili nie chcę. Ba, mam nadzieję, że jeszcze przez lata nie będę chciał - gdyby któraś z takich spółek jak Braster, Nestmedic, Infoscan miała takie urządzenie jak Milestone Medical - Compuflo epidural- z certyfikatem FDA, wprowadzone do sprzedaży w USA, i z takim rynkiem - wartym 1 mld USD w samych USA, a oprócz tego miałyby te spółki kolejne urządzenia GOTOWE i z zamiarem wprowadzenia ich do sprzedaży - tak jak ma Milestone- to na wątkach tych spółek byłoby szaleństwo. I moglibyśmy przeczytac posty inwestorów, że to są akcje "na emeryturę". Jestem przekonany, że w przypadku Milestone Medical to są to właśnie akcje z takim horyzontem inwestycyjnym. Nie dlatego, że na krótką metę nie dadzą zarobić. Np. w skali 3 miesięcy Milestone urósł bodaj o 200 proc. I to się pewnie za kolejnych kilka miesięcy powtórzy. Ale w dłuższym terminie te wzrosty powinny być dużo, dużo większe.

Dlatego ja spokojnie mogę tak pisać jeszcze kilka lat :-) Weź proszę pod uwagę, że dziennie więcej niż kilka postów nie produkuję :-)

• Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~bialy2727 [188.147.4.*]
    dr wezol napisałeś mądre słowa inni co nie mają akcji albo chcą kupić po taniości ostatnio można było jeszcze po 1,50 to niech zazdroszczą jak pisałem wcześniej swoich ponizej 50 zł nie puszczę
  • Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~xxx [188.146.166.*]
    lepiej nie mieć takich znawców spółki jak na Infoscanie i takiej komunikacji z rynkiem
    Czytam z zainteresowaniem wątek Infoscanu i nie mogę wyjść ze zdumienia. Bo:

1. Widać po wpisach, że jest tam wiele osób świetnie rozumiejących i znaczenie FDA i widzących szanse przed firmami z branży sprzętu medycznego.
    2. Pojawia się tam coraz więcej obaw, że np. Amerykanie troszkę utrudniają życie Infoscanowi, bo dbają o swoje "amerykańskie". Ja w to nie wierzę, ale to akurat najmniej istotne.

To jakim cudem nasz Milestone - z FDA, rozpoczętą dopiero co sprzedażą Compuflo epidural i w dodatku spółka AMERYKAŃSKA NA NC ma obroty mniejsze niż 50 tys. zł w kwartał?

Co ci ludzie na Infoscanie - widaę , że kumaci, robią, że nie widzą Milestone? Nikt nie czytał ani o Compuflo epidural, ani o nowych urządzeniach - tym dostawowym i do iniekcji botoksu w kosmetologii?

Nic nie rozumiem, naprawdę.
    Tak piszę od czasu do czasu o tych dwóch nowych urządzeniach Milestone jakby to była ciut odleglejsza przyszłość, a tak teraz przy okazji zamieszania z Infoscanem dotarło do mnie, że w zasadzie jesli idzie o to drugie urządzenie - do iniekcji do stawów, to sytuacja jest taka jak Infoscanu - czekają na FDA. Z tym że nie widać, żeby mieli takie kłopoty jak Infoscan i musieli ciagle coś dosyłać i tłumaczyć.
    Zgodnie z teoriami wyznawanymi przez niektórych piszących na wątku Infoscanu - nic dziwnego, skoro Milestone to spółka amerykańska, kłopotów nie będzie miała. Nieprawdaż?

A to urządzenie do stawów - to nie w kij dmuchał. Juz bodaj w 2014 Milestone jak przygotowywał to urządzenia pisał tak:
    Przewiduje się, że wartość rynku iniekcji dostawowych osiągnie 7 miliardów USD w 2015 roku. Tylko w samych Stanach Zjednoczonych choroba zwyrodnieniowa stawów dotyka 33 milionów pacjentów a ponad 21 milionów pacjentów w Stanach Zjednoczonych otrzymuje iniekcje dostawowe.

W tym kontekście pozwólcie , że znów się zdziwię:
    1. My mamy urządzenie do znieczuleń zewnątrzoponowych , na którym pewnie możemy zarobić dużo więcej, niż Infoscan na swoim urządzeniu do badania bezdechu. bo będziemy sprzedawać nie tylko urządzenia, ale i sprzęt jednorazowego uzytku.

2 My na to urządzenie mamy FDA i zaczeliśmy je w USA sprzedawać, Infoscan wciąż śni o FDA i rynku amerykańskim.

3. My mamy gotowe drugie urządzenie, które czeka na FDA, a skoro jesteśmy spółką amerykańską to teoretycznie - jak wynika z wpisów na Infoscanie- mamy większe szanse na FDA. Zresztą, skoro już jedno FDA dostaliśmy, a drugie oparte jest na podobnym rozwiązaniu?

No to dlaczego Milestone kosztuje 33 mln zł, a Infoscan 40 mln? Bo przeciez wyniki finansowe obu spółek na razie można nazwać zerowymi? Co akurat dziwne nie jest, skoro taki Milestone sprzedał dopiero pierwsze urządzenia w USA w IV kw.
    Ktoś odebrał chyba animatorowi akcje na 1,51, to teraz animator stoi na k - 1,50 i s- 1,70.
    Dobre i to.

Ale jak patrzę na obrót Infoscanu- prawie 1,3 mln zł.... Przy minus 24 proc. Serce krwawi jak widzę takie marotrawstwo kapitału :-)
    A tak pięknie można byłoby go wykorzystać u nas :-) Wystarczyłaby drobna część.

Koledzy z Infoscanu:
    My już jedno FDA mamy, na drugie czekamy !
    Zatem - zapraszamy :-)
    To z ub. roku, ale wrzuciłem chłopakom na Infoscanie na pocieszenie - niech zobaczą jak długo my też mieliśmy pod górkę.
    Zresztą. wcale nie jestem pewien, czy ludzie zdają sobie sprawę, że Milestone Scientific i Milestone Medical to - wyjąwszy działkę dentystyczną- prawie to samo.
    Więc pewnie w Polsce mało kto ten tekst czytał

https://nai500.com/blog/2018/05/fda-approved-medical-device-company-china-milestone-scientific/
    No i niechcący nabyłem drogą kupna kolejne, całe 15 akcji :-)
    Wstawiłem zlecenie, żeby dziury po lewej nie straszyły, do głowy by mi nie przyszło, że ktoś w tej cenie będzie chciał sprzedawać.

Te 15 akcji dołożyłem do mojej półeczki na 10,30. Jeśli ktoś ma wątpliwości co do losów tego "pakietu" to przypominam, że dałem słowo, że nie sprzedam w tym roku niżej i zapewniam, że cholewy z gęby nie zrobię. Zresztą jestem przekonany, że kurs Milestone Medical w tym roku mocno przekroczy ten poziom.
    Pozdrawiam wszystkich. Zwłaszcza tych, którzy czytają o Milestone, a mimo to - nie wierzą. Ja nie mogę uwierzyć, że przy 311 tys. akcji w FF i takich faktach docierających do nas ze spółki, ktoś może mieć wątpliwości.
    Czas pokaże, kto miał rację.
  • Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~Ricky775 [188.146.173.*]
    New York Stock Exchange Accepts Milestone Scientific’s Plan to Regain Compliance
    https://finance.yahoo.com/news/york-stock-exchange-accepts-milestone-210500611.html 
  • Re: Braster, Infoscan, Nestmedic, Milestone - sprawa FDA Autor: ~Ricky775 [188.146.173.*]
    Cena MLSS po zakończeniu sesji zareagowała na wiadomość o przyjęciu planu MLSS.

After Hours Last Updated: Jan 25, 2019 4:35 p.m. ESTDelayed quote
    $0.55
    0.1536.85%
    Dla jasności - poprawiam ponowny wpis:
    0.55 +0.15 (36.85%)
    After hours: 4:57PM EST 
    Czas orków się skończył... Nastał czas ludzi... ;-)
    Braster - bez FDA. Przed nową emisją "o życie". Z atmosferą wokół spółki - hm... wystarczy poczytać forum.

Infoscan - bez FDA. Prezes wczoraj zrezygnował. Duży akcjonariusz wychodzi.

Nestmedic - bez FDA (plan 2019/2020). Jedna emisja czeka, by wprowadzić akcje na rynek, druga będzie czekać niebawem.

Milestone - mamy FDA. Rozpoczęliśmy sprzedaż w USA rewelacyjnego urządzenia. Na drugie FDA czekamy. Wczoraj opublikowano świetne info. Spółka matka, która ma 98,5 proc. akcji Milestone Medical rosła wczoraj ponad 100 procent na NYSE.

Jest wybór? No jest...
    Sorry, ale muszę to wkleić na wszystkich wątkach Milestone:

Ponieważ większość osób, które nie mają akcji Milestone Medical pewnie nie rozumie różnic między naszą spółką a Milestone Scientific, który rósł wczoraj w USA o 100 proc. po wieściach m.in. o naszym urządzeniu Compuflo Epidural - podaję tak informacyjnie:

Historia i działalność Emitenta - Milestone Medical

Spółka została utworzona w stanie Delaware pod nazwą Milestone Scientific Research & Development Inc. w dniu 8 marca 2011 roku.

W marcu 2011 roku spółka Milestone Scientific Inc. (współzałożyciel emitenta i spółka, która jest właścicielem licencji, na podstawie której działa emitent) zawarła umowę z Beijing 3H (Heart-Help-Health) Scientific Technology Co, Ltd. (spółka zajmująca się dystrybucją sprzętu medycznego na terenie Chińskiej Republiki Ludowej), na podstawie której utworzono spółkę Milestone Scientific Research & Development Inc. W wyniku zawartej umowy założyciele wnieśli do spółki po 50 % udziałów każdy.

Spółka Beijing 3H wniosła wkład pieniężny w wysokości 1,5 mln USD, natomiast spółka Milestone Scietific Inc. wniosła wyłączną bezpłatną licencję na korzystanie z technologii i patentów opracowanych przez spółkę matkę Milestone Scientific Inc. w zakresie systemów iniekcyjnych mających zastosowanie przy znieczuleniu zewnątrzoponowym i iniekcjach dostawowych wycenioną na 1,5 mln USD. 20 czerwca 2013 r. Emitent zmienił nazwę na Milestone Medical Inc.

Milestone Medical Inc. posiada wyłączną bezpłatną licencję na korzystanie z technologii i patentów opracowanych przez spółkę matkę Milestone Scientific Inc. w zakresie systemów iniekcyjnych mających zastosowanie przy znieczuleniu zewnątrzoponowym i iniekcjach dostawowych.

Spółka Milestone Scientific Inc. będzie świadczyła usługi dystrybutora produktów emitenta na terenie Stanów Zjednoczonych i Kanady, natomiast spółka Beijing 3H będzie świadczyła usługi dystrybutora produktów emitenta na terenie Chin, Macao, Hong Kongu i innych regionów Azji. Spółka Beijing 3H wystąpiła o pozwolenie na dystrybucję na terenie Chin.

Czyli - nazywaliśmy się Milestone Scientific Research & Development Inc., (stąd może olewanie przez Amerykanów nazwy Milestone Medical do dziś). A Milestone Scientific, który rósł wczoraj o 100 proc. w USA jest dystrybutorem NASZYCH URZĄDZEŃ w USA. I jednocześnie ma 98,5 proc. naszych akcji, bo Chińczyków Milestone Scientific delikatnie z naszej spółki wyprosił wymieniając ich akcje Milestone Medical na własne akcje Milestone Scientific.
    Widać, nasze cenniejsze :-)
    Ranking popularności wątków Bankiera:

Infoscan - 54 miejsce
    Braster - 56
    Nestmedic - 212
    Milestone - 887 :-)

5 dni temu Milestone podaje komunikat:

https://www.polandstockexchange.com/companies-news/announcement/milestone-medical-inc./769047

Czytamy w nim m.in.
    CompuFlo oferuje innowacyjną technologię Dynamic Pressure Sensing®, która różnicuje typy tkanek za pomocą sygnatur ciśnieniowych na końcu igły, które są niedostrzegalne przez dotyk. Dzięki temu przyrząd może dokładnie zidentyfikować lokalizację i obiektywnie i w czasie rzeczywistym rozróżniać rzeczywistą i fałszywą utratę oporu. Dane z tego kluczowego badania potwierdzają, że CompuFlo jest bezpieczną i wysoce skuteczną alternatywą dla obecnych standardów opieki. Instrument unika ekspozycji na promieniowanie pacjenta w porównaniu do fluoroskopii i wykazuje większą dokładność w porównaniu do utraty odporności.

To tak jakby - zachowując proporcje - spółka opublikowała, że najnowsze badania, przeprowadzone w renomowanych ośrodkach amerykańskich wykazały, że jej metoda leczenia nowotworów złośliwych jest równie skuteczna a nawet skuteczniejsza od dotychczas stosowanych, ale dodatkowo - bezpieczniejsza, bo nie wykorzystuje szkodliwego promieniowania.

I taki odzew inwestorów? Nie będę pisał jakichś wyświechtanych mądrości w rodzaju: pieniądze lubią ciszę, czy takie tam inne.
    Ale myślę, że ten brak zainteresowania spółką - w tej chwili- za chwilę się zmieni i na tym my - nieliczni posiadacze akcji skorzystamy.

Spółka matka w USA w szybkim tempie dopasowuje swoją sytuację kapitałową do wymogów NYSE. Dziś być może sprzeda ogłoszoną w piątek emisję. To oczywiście odbija się na kursie spółki matki, ale jednak to amerykańscy inwestorzy niech się martwią rozwodnieniem kapitału - my mamy wciąż tyle samo akcji w Milestone Medical. Jeśli rzeczywiście dziś czy w najbliższych dniach spółka matka zakończy sprawę z emisją, można się będzie spodziewać bardzo dobrych informacji czysto biznesowych naszego Milestone Medical.

Po publikacji kilka dni temu TAKICH WYNIKÓW badań, sprzedaż urządzenia Compuflo Epidural, która już przecież rozpoczęła się w USA powinna niebawem objąć cały świat. Zezwolenia potrzebne są, a amerykańskie FDA, które tez mamy, jest dodatkowym atutem na innych rynkach, w tym europejskim.

Milestone jest dziś ostatni w rankingu Bankiera, ale myślę, że w rankingu stopy zwrotu z akcji będziemy pierwsi. Zresztą teraz też jestesmy.
    Ciekaw jestem, czy Milestone się z tego 887 miejsca w rankingu Bankiera przesunie jutro choć na 700.
    Jakby na tych spółkach: Braster, Infoscan, Nestmedic przyszły w ciągu kilku dni takie infa jak z Milestone, to tam na forum by się zagotowało.

mr_maneFeb 4th, 4:34 pm
    $MLSSglobenewswire.com/news-rele... Going over a dollar, might not stick but it will touch ut.

Za to w USA na forum naszej spółki matki gorąco- info o sprzęcie Milestone Medical wywołało u niektórych Amerykanów aż tak duży optymizm :-)

Zresztą wpisów optymistów jest więcej i to w dniu rozpoczęcia oferty po 0,35 USD

https://stocktwits.com/symbol/MLSS

Zatem nasza spółka matka Milestone Scientific na infie o pierwszym we Włoszech szpitalu z Compuflo Epidural sprzedanym przez nas- czyli Milestone Medical poszła dziś w górę o 13 proc- w dniu, w którym rozpoczęła emisję i nie wiadomo ile akcji sprzedała w ofercie.
    A my, czyli Milestone Medical sprzedaliśmy urządzenia do włoskiego szpitala, nie przeprowadzamy emisji (przynajmniej na razie).
    To ile powinniśmy urosnąć jutro?
[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.