Dnia 2019-01-19 o godz. 23:01 ~Rosek napisał(a):
> Halo kolego, nie masz świadomości że piszesz Sam że sobą? Nikt nie odpowiada. Po co to robisz? Marny trud tak nie zachęcić do kupna akcji. Trudno wróciłeś. Nawet nie masz komu sprzedać.
Nad tym, że prawie nikt nie odpowiada, przyznaję - bardzo ubolewam. Ale jednak mam nadzieję, że choć dwie-trzy osoby od czasu do czasu zaglądają tu i coś czytają.
Jeśli pisząc o faktach -pozytywnych dla spółki - nie zdołam zachęcić do kupna jej akcji, to jak zrobić to inaczej? Spółka jest amerykańska, duża część, żeby nie powiedziec prawie wszystkie ważne dla niej komunikaty, podawane są raczej na stronie jej spółki matki - może nie wszyscy to czytają, i stąd brak wiedzy/chęci do kupna akcji?
A sprzedawać w tej chwili nie chcę. Ba, mam nadzieję, że jeszcze przez lata nie będę chciał - gdyby któraś z takich spółek jak Braster, Nestmedic, Infoscan miała takie urządzenie jak Milestone Medical - Compuflo epidural- z certyfikatem FDA, wprowadzone do sprzedaży w USA, i z takim rynkiem - wartym 1 mld USD w samych USA, a oprócz tego miałyby te spółki kolejne urządzenia GOTOWE i z zamiarem wprowadzenia ich do sprzedaży - tak jak ma Milestone- to na wątkach tych spółek byłoby szaleństwo. I moglibyśmy przeczytac posty inwestorów, że to są akcje "na emeryturę". Jestem przekonany, że w przypadku Milestone Medical to są to właśnie akcje z takim horyzontem inwestycyjnym. Nie dlatego, że na krótką metę nie dadzą zarobić. Np. w skali 3 miesięcy Milestone urósł bodaj o 200 proc. I to się pewnie za kolejnych kilka miesięcy powtórzy. Ale w dłuższym terminie te wzrosty powinny być dużo, dużo większe.
Dlatego ja spokojnie mogę tak pisać jeszcze kilka lat :-) Weź proszę pod uwagę, że dziennie więcej niż kilka postów nie produkuję :-)