• Niestety to koniec Autor: ~wiem [193.109.244.*]
    Myslałem ze to kwestia negocjacji z fundami, oni ejdnak poswieca Qumaka i uratja QPS a akcjonariusze zostana z niczym
  • Re: Niestety to koniec Autor: ~Edek [182.253.153.*]
    Tak to wyglada.
    Swoją droga 700 osob i biznes za 100 mln sprzedany za 3.6 mln
    Dobry biznes
  • Re: Niestety to koniec Autor: ~BruceAlmightly [5.226.97.*]
    Pisałem o tym już od 3 tygodni jaki będzie scenariusz.
    Polecam poszukanie moich postów.
    Niestety taka smutna prawda, że pogrzebanie Qumaka jest na rękę wszystkim.
    A jak widać po ostatnich informacjach, Ci "grubi" inwestorzy, którzy niby potracili tutaj spory hajs i tak potrafią się ustawić tak, by ten hajs odzyskać.
  • Re: Niestety to koniec - ściema Autor: czelsi_01 [188.146.47.*]
    Po co ciśniecie ludziom kit na uszy.

1. Umowa zawiera opcje "call" czyli jest w pełni odwracalna. Czyli jak Qumak odrobi te 3,6 mln to zapłaci IT Works i będzie po umowie. To nic innego ja umowa pożyczki tylko w innej formie.

2. Objęli wpłatą 3,6 mln 28% udziałów!! - wiec nawet 1/3 nie kupili...

3. siedzieć cicho i patrzeć na rozwój sytuacji - sianie fermentu sprzyja tylko desperackim sprzedażom na tym poziomie.
  • Re: Niestety to koniec - ściema Autor: ~iq [78.10.195.*]
    W raporcie można przeczytać trzy ważne informacje:

1.) W ocenie Zarządu Qumak S.A. decydujący wpływ na wyniki finansowe Spółki w perspektywie kolejnych kwartałów będzie miała decyzja o złożeniu wniosku o upadłość Qumak S.A

2.) W perspektywie najbliższych kilku miesięcy Zarząd spodziewa się wydania decyzji w sprawie ogłoszenia upadłości Spółki, przeprowadzi także procedurę zwolnień grupowych.

2. Celem transakcji, której dotyczy zawarcie listu intencyjnego jest dokapitalizowanie Spółki QPS w celu dalszego rozwoju biznesu,
    zdobywania nowych kontraktów i powiększania skali działania do momentu sprzedania pozostałych istniejących już udziałów należących do Emitenta.

źródło str. 42
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2018-11/SR_za_III_Q2018_201811270968103608.pdf

W mojej ocenie wszystko zmierza w jednym kierunku ................wierzyciele w sumie powinni wyjść na swoje (z uwagi na wysokie kaucje gwarancyjne które potencjalnie otrzymają od syndyka).......................

• Re: Niestety to koniec - ściema Autor: ~ammmmmmmmmmmmmm [83.28.130.*]
    Dnia 2018-11-29 o godz. 09:51 ~iq napisał(a):
    > W raporcie można przeczytać trzy ważne informacje:
    >
    > 1.) W ocenie Zarządu Qumak S.A. decydujący wpływ na wyniki finansowe Spółki w perspektywie kolejnych kwartałów będzie miała decyzja o złożeniu wniosku o upadłość Qumak S.A
    >
    > 2.) W perspektywie najbliższych kilku miesięcy Zarząd spodziewa się wydania decyzji w sprawie ogłoszenia upadłości Spółki, przeprowadzi także procedurę zwolnień grupowych.
    >
    > 2. Celem transakcji, której dotyczy zawarcie listu intencyjnego jest dokapitalizowanie Spółki QPS w celu dalszego rozwoju biznesu,
    > zdobywania nowych kontraktów i powiększania skali działania do momentu sprzedania pozostałych istniejących już udziałów należących do Emitenta.
    >
    > źródło str. 42
    > https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2018-11/SR_za_III_Q2018_201811270968103608.pdf
    >
    > W mojej ocenie wszystko zmierza w jednym kierunku ................wierzyciele w sumie powinni wyjść na swoje (z uwagi na wysokie kaucje gwarancyjne które potencjalnie otrzymają od syndyka).......................
    >

• Re: Niestety to koniec - ściema Autor: ~Adam [182.253.153.*]
    Trollujesz czelsi.wyprowadzaja kasę ze spółki i trzaskają drzwiami a ty nam oczy mydlisz
  • Re: Niestety to koniec Autor: ~Frank_de_Hossa [109.241.74.*]
    a o fundusze zrobią z akcjami QMK ? czy poprzez SII drobni w kupie mogą wnieść pozew konkretnym funduszom o działanie na niekorzyść pozostałych akcjonariuszy, albo pozew przeciwko obecnej RN ?
    Czy akcjonariusze QPS bez funduszy są w stanie przegłosować emisję akcji dedykowanych dla konkretnych inwestorów -ni,e
    czy przegłosowanie ewentualnej nowej emisji QPS tylko dla funduszy, bez uwzględnienia drobnych akcjonariuszy QMK nie było by podstawą do zaskarżenia takiej emisji ? Czy da się to tak prosto zrobić ?Czy da się to zablokować w sądzie ?
[x]
QUMAK 0,00% 0,01 2019-08-21 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.