przeciez wolf to człowiek funduszy i IT Works bo to oni najwiecej na tym zjezdzie zarobia. Meczy, wprowadza zament aleszcze oddaja. Arkusz po prawej wyczyszczony, tu moga niezle cuda sie dzisc w tym tygodniu
Powiedz co bierzesz lepiej..? Bedzie szybciej czarodzieju ,, naganiajacy na psuto..zamet to wprowadziles tym info o optimusie ..ktore nic nie wnosilo a mialo nagonic ferajne..ja bylem tu dlugo ..wy czy ty pojawiles sie od niedawna jak zeszlo na groszowki ..cel masz jeden
...ale przeciez ma byc dobrze..prawda..
Wolf wiem że straciłeś wiarę w spółkę. Możesz mieć rację co do jej końca. Możesz też się mylić. Ja znów opre się na kursie. Przez cały dzień był blokowany prawie 300k na sprzedaż i znów kiedy ktoś lyknal 150k reszta znika plus uwalenie kursu w końcówce. Dziwna metoda jak na sypanie. Ja bym puścił wysoko jak się da i sypal.
Niektórzy tu się tylko użalają - jeśli sprzedali z gigantyczną stratą trudno ale nie może przeinaczać faktów, a te są takie że spółka niecały tydzień temu była po 0,14 a teraz jest 100% wyżej i codziennie rośnie. Oczywscie wszystko może być ale Qumak to nie jest gniot jakich wiele na gpw i śmigają po kilkadziesiąt groszy, jest QPS - generuje zysk, raport za 3Q 2018 jest zdecydowanie lepszy niż za 3Q 2017 to są fakty! Jeśli do QPS w najbliższych dniach trafi 3,6 mln co poprawi efektywność i również jest korzystne dla spółki matki nawet jeśli ta miałaby upaść to zostaje spóła córka która generuje dodatnie wyniki i w dalszym ciągu jej właścicielem jest Qumak SA czyli zarówno fundusze jak i inni akcjonariusze. Czy będzie wycofanie wniosku o upadłość w nowych okolicznościach czy zostanie QPS to kapitalizacja na aktualnym poziomie jest niewspółmierna, w QPS pracuje 700 osób a ma być więcej i dać jeszcze większy efekt skali. Nawet w najczarniejszym sama procedura upadłości spółki matki trwałaby wiele miesięcy, a może w ogóle tego nie być, jeśli okaże się, że po zastrzyku gotówki QPS może funkcjonować na takim poziomie, że w perspektywie czasu spokojnie zaspoi zadłużenie spółki, nie wspominając znowu o tyle razy powtarzanej rezerwie na ISOK. Przecież nikt nikogo nie zmusza do kupowania tych akcji.
Po co się denerwować.
29.11 po walnym będziemy mieli pełniejszy obraz co do zamiarów fundow. Uratowali sygnity to uratują qumaczka. To nie jest Cubeitg gdzie nie ma w ogóle kontraktów. kontrakty maja i po restrukturyzacji będą śmigać a i po wyższej cenie Ew będzie można sprzedać niektóre aktywa ...